Βρήκαμε οικονομικά και όμορφα δωμάτια για το Πάσχα

Εντοπίσαμε τα πιο value for money δωμάτια για το τετραήμερο των γιορτών, για να κάνετε Πάσχα στις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας.
Βρήκαμε οικονομικά και όμορφα δωμάτια για το Πάσχα
Βόλτες γεμάτες μουσικές στα καντούνια της Κέρκυρας ή Ανάσταση με τα φαναράκια στον φαντασμαγορικό ουρανό του Λεωνιδίου; Παράδοση και σούβλισμα στα χωριά του Πηλίου και της Ηπείρου ή θαλασσινή αύρα στον Αργοσαρωνικό και τη Μονεμβασιά; Οι ωραιότερες ανοιξιάτικες γωνιές της Ελλάδας έχουν – ακόμα – διαθεσιμότητα για το Πάσχα, και εμείς συγκεντρώνουμε μερικές από τις πιο value for money επιλογές διαμονής σε αυτές. Σημειώστε ότι οι τιμές που θα δείτε είναι ανά διανυκτέρευση, υπολογισμένες για το τετραήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή ως τη Δευτέρα του Πάσχα, για να κάνετε Λαμπρή…

…Στο Λεωνίδιο, μεταξύ βουνού και θάλασσας, εκεί όπου ο Πάρνωνας συναντά τα παράλια της Πλάκας και τα πασχαλινά έθιμα γεμίζουν τον ουρανό του οικισμού με φωτεινά φαναράκια το βράδυ της Ανάστασης.
Θα μείνετε: Στο Ξενοδοχείο Παρασκευάς, στον οικισμό Τύρος λίγο έξω από το Λεωνίδιο (ναι, εντός Λεωνιδίου έχουν ήδη εξαντληθεί όλα). Λιτά κι απέριττα, τα δίκλινά του βρίσκονται 10 μέτρα από την παραλία και στοιχίζουν 35€ τις ημέρες των γιορτών. 

…Στο Ναύπλιο, για να συνδυάσετε την κατάνυξη των γιορτών με ρομαντζάδα στην παλιά πόλη, βαρκάδα ως το Μπούρτζι και τα πρώτα ανοιξιάτικα θαλασσινά ουζάκια στην παραλία και τα γύρω ψαροχώρια.
Θα μείνετε: Στο Anassia Villas, στην τοποθεσία Νέο Ροεινό της περιοχής του Ναυπλίου, σε έναν καταπράσινο λόφο, όπου θα βρείτε μεγάλα, φωτεινά, πλήρως εξοπλισμένα και με σούπερ θέα στούντιο, στα 85€ το δίκλινο με πρωινό. 

…στο Πήλιο, για να κάνετε Πάσχα όχι στο χωριό… αλλά στα χωριά – όρεξη να έχετε, και να γυρίζετε από πλαγιά σε πλαγιά, από δάσος σε δάσος και γραφικούς οικισμούς σε αρχοντικές γειτονιές με φόντο το Αιγαίο και τον Παγασητικό.
Θα μείνετε: Στο Ξενοδοχείο Αδάμ, στη Μακρινίτσα, που διαθέτει παραδοσιακά δωμάτια, διακοσμημένα με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, με ξύλινο δάπεδο και οροφή καθώς και μια όμορφη πλακόστρωτη αυλή. Στοιχίζουν από 60€ με πρωινό. 

…Στα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα: Η παράδοση της Ηπείρου, η ζεστή φιλοξενία, τα έθιμα, τα πασχαλινά γλέντια στις πλατείες των χωριών, το τσίπουρο που ρέει άφθονο και οι βόλτες στην ανοιξιάτικη φύση γύρω από τα τοξωτά γεφύρια και τους καταρράκτες, θα σας κρατήσουν απασχολημένους όλο το τετραήμερο, όποιο χωριό κι αν επιλέξετε σαν βάση σας στην Ήπειρο.
Θα μείνετε:
-Στον Λαδιά, στο Μονοδένδρι, έναν πετρόχτιστο ξενώνα μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από το φαντασμαγορικό φαράγγι του Βίκου, με δωμάτια περιποιημένα, με οροφές ζωγραφισμένες στο χέρι, ξύλινα δάπεδα, μοντέρνες ανέσεις και θέα στην Πίνδο, το φαράγγι ή το χωριό. Το δίκλινο στοιχίζει περί τα 60€ με πρωινό. 
-Στην Villa Paroraia, στο Τσεπέλοβο, σε ένα ανακαινισμένο αρχοντικό του 18ου αιώνα με κομψά δωμάτια που διαθέτουν άνετα κρεβάτια, καθιστικό, μπανιέρες με υδρομασάζ και τζάκι, κάποια εξ αυτών. Η τιμή για το deluxe δίκλινο κυμαίνεται στα 74€ και περιλαμβάνει εξαιρετικό πρωινό. 
-Στο Αρχοντικό Τζουμέρκων, στα Άγναντα, με την κλασική διακόσμηση και τις ρουστίκ νότες, λίγες ανάσες από τον ποταμό Άραχθο. Τα δίκλινα ξεκινούν από τα 65€ με πρωινό. 

…στην Κέρκυρα: Καντούνια, ανθισμένα μπαλκόνια, κανάτια που πέφτουν από ψηλά, «καντάδες» από την Φιλαρμονική και βόλτες στην παλιά πόλη, το Κάστρο και τα χωριά του νησιού είναι από τις all time classic πασχαλινές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στο Ιόνιο.
Θα μείνετε: Στα Brentanos Apartments, στο Πέραμα, κοντά στην παραλία και μόλις οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Στοιχίζουν κάτι παραπάνω, αλλά θα έχετε πανοραμική θέα στο Ιόνιο, θα αράζετε στην πισίνα, θα απολαμβάνετε την ευωδιά των λεμονιών και των τριανταφυλλιών των γύρω κήπων και θα μένετε σε περιποιημένα φωτεινά στούντιο με εξοπλισμένη κουζίνα (από 86€ για το δίκλινο). 

…στη Μονεμβασιά: Κλασικός πασχαλινός προορισμός, η Μονεμβασιά γίνεται ακόμη πιο όμορφη την άνοιξη, ιδανική για βόλτες στα βυζαντινά της καλντερίμια και τις ιστορικές γωνιές του βράχου της. Για περισσότερη οικονομία, εντοπίσαμε δωμάτια απέναντι από το Κάστρο.
Θα μείνετε:
-Στα Douka Sea Front Residencies, στην ακτή Πορί, 4 χιλιόμετρα από το Κάστρο, που προσφέρουν μοντέρνα διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα, φωτεινούς χώρους, μικρή εξοπλισμένη κουζίνα, από 69€ το τρίκλινο. 
-Στη Βίλα Διαμάντι, 200 μέτρα από τη Νέα Μονεμβασιά με θέα το Μυρτώο και το Κάστρο, και δωμάτια διακοσμημένα με ζεστά χρώματα και όμορφα μπαλκόνια. Το δίκλινο στοιχίζει 53€. 

…Στον Αργοσαρωνικό: Στις Σπέτσες με το ευωδιαστό δάσος και την αρχοντική φινέτσα ή στον Πόρο με την θέα από το ρολόι, την όμορφη περαντζάδα του λιμανιού και το λεμονόδασος του Γαλατά, υπάρχουν (ακόμη) επιλογές για διαμονή που δεν μας κάνουν να γουρλώνουμε τα μάτια.
Θα μείνετε:
-Στη Βίλα Μαργαρίτα, στις Σπέτσες, στην Ντάπια, δυο βήματα από το Μουσείο και το αρχοντικό Χατζηγιάννη-Μέξη. Τα δωμάτια είναι λιτά κι απέριττα και στοιχίζουν περί τα 70€ το δίκλινο με πρωινό. 
-Στο Manessi City Hotel, στην πόλη του Πόρου, από τις οικονομικότερες επιλογές στο λιμάνι. Βρίσκεται κάτω από το περίφημο ρολόι του νησιού, στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασικό και τα δωμάτια είναι απλά, κλασικά διακοσμημένα και άνετα. Στοιχίζουν δε από 45€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v