Σούπερ ρομαντικοί ξενώνες έως 60€

Στις όχθες λιμνών, στους πρόποδες βουνών, πλάι σε τοπία μαγεμένα, αυτοί είναι οι ωραιότεροι οικονομικοί ξενώνες για να γιορτάσετε τον έρωτά σας.
Σούπερ ρομαντικοί ξενώνες έως 60€
της Ηρώς Κουνάδη

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μόνο η αφορμή. Οι σούπερ ρομαντικοί ξενώνες που ακολουθούν είναι ό,τι πρέπει για να γιορτάσετε τον έρωτά σας οποιοδήποτε (χειμωνιάτικο ή μη) σαββατοκύριακο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά. Γιατί η αξία του έρωτα είναι ανεκτίμητη –για όλα τα άλλα, υπάρχουν φθηνά δωμάτια με τζάκι και θέα σε τοπία ονειρεμένα.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου.

Archontiko Art Hotel  
Γαλαξίδι, τηλ.: 2265 042292
Τιμή: 55€ το superior δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ελάχιστους προορισμούς πιο ρομαντικούς από το Γαλαξίδι μπορούμε να σκεφτούμε. Φωλιασμένο ανάμεσα στους πρόποδες του Παρνασσού και τα νερά του Κορινθιακού, είναι ιδανικός προορισμός αν βαρεθήκατε τα αμιγώς «βουνίσια» weekends, ή/και νοσταλγήσατε λίγο θαλασσινό αέρα. Το Art Hotel Αρχοντικό προσφέρει μεγάλα δωμάτια βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με ζωγραφιστούς πέτρινους τοίχους, ονειρεμένα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, παστέλ χρώματα και αρτιστίκ λεπτομέρειες παντού. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν την θάλασσα ή τις πλαγιές του Παρνασσού.

Αρχοντικό 1787  
Τσεπέλοβο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 26530 81216
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τέλειο πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ένα ηπειρώτικο αρχοντικό του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε για να στεγάσει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, με όλες τις σύγχρονες παροχές. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα καταπράσινα τοπία γύρω από τον ξενώνα και τις πλαγιές του όρους Τύμφη (aka Γκαμήλα). Το αρχοντικό βρίσκεται στην καρδιά ενός από τα ομορφότερα ζαγορίτικα χωριά, το Τσεπέλοβο, που προσφέρεται για εξορμήσεις στη μοναδική φύση του Ζαγορίου, αλλά είναι ταυτόχρονα απομονωμένο, ιδανικό για όσους θέλουν ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο μακριά από τους πάντες και τα πάντα.

Το Σέλας
Σελασία, Λακωνία, τηλ.: 2731 094267
Τιμή: 50€ το δίκλινο στούντιο των 50 τ.μ. (ή 60€ με τζάκι) και τα δύο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Υπέροχα ρουστίκ στούντιο στην καρδιά ενός απέραντου ελαιώνα, 13 χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τις βουνοπλαγιές και τα μονοπάτια του Ταΰγετου –κατά προτίμηση με τα ποδήλατα που σας παρέχει δωρεάν ο ξενώνας. Οι μεγάλες βεράντες των δωματίων βλέπουν σε ένα μαγικό φυσικό τοπίο, με τις πλαγιές του Πάρνωνα στο φόντο. Στις δε παροχές τους περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα και τραπεζαρία. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Πανσιόν Αλλοτινό
Ναύπλιο, τηλ.: 2752 096150
Τιμή: 50€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 



Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, ανάμεσα σε πλακόστρωτα δρομάκια και εντυπωσιακά αρχοντικά, το Αλλοτινό στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, και προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες με ξύλινα πατώματα και σφυρήλατα κρεβάτια. Η θέση του είναι ιδανική για να εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή την ρομαντικότατη παλιά πόλη του Ναυπλίου.

Αλαγονία Ξύλινα Καταλύματα
Αλαγονία, Ταΰγετος, τηλ.: 27210 76038
Τιμή: 55€ το σαλέ δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κουκλίστικα, παραδοσιακά διακοσμημένα ξύλινα σπιτάκια των 43 τετραγωνικών μέτρων το καθένα, στην καρδιά του Ταΰγετου, με μπαλκόνια που αγναντεύουν το συγκλονιστικό τοπίο γύρω τους. Φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο, ατμοσφαιρικά φωτισμένα και με ρομαντική διακόσμηση, ζεσταίνονται –πέραν της κεντρικής θέρμανσης– και από ξυλόσομπες που προσθέτουν έξτρα πόντους στην ήδη χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Τα υπέροχα μονοπάτια του Ταΰγετου, δυο βήματα έξω από την πόρτα σας, είναι ό,τι πρέπει για ολοήμερες πεζοπορίες και εξερευνήσεις στη φύση που σιγά-σιγά «ξυπνάει».

Παραδοσιακός Ξενώνας Κατσαρός
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 2441 093195
Τιμή: 60€ το δίκλινο με καταπληκτικό πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Η Λίμνη Πλαστήρα θέτει, κι αυτή υποψηφιότητα για μια θέση στο top-5 των πιο ρομαντικών προορισμών εν Ελλάδι. Τα δε μπαλκονάκια αυτού του παραδοσιακού ξενώνα αγναντεύουν από ψηλά τα ακίνητα νερά της, και διακοσμούνται ζεστά με παραδοσιακά στοιχεία και έμφαση στην πέτρα και το ξύλο. Το πρωινό είναι αριστουργηματικό, με σπιτικές πίτες και τοπικά προϊόντα, και οι ιδιοκτήτες σωστοί θησαυροί πληροφοριών για τις πεζοπορίες και τις λοιπές περιηγήσεις σας στην περιοχή.

Ξενώνας Όνειρο
Παλαιός Παντελεήμων, Όλυμπος, τηλ.: 694 555 6982
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Όνειρο… όνομα και πράγμα είναι αυτός ο ξενώνας κοντά στην πλατεία του υπέροχου Παλαιού Παντελεήμονα, με τα παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια του και τα πέτρινα τζάκια που σιγοκαίνε στα πόδια των κρεβατιών. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα φαντασμαγορικά φυσικά τοπία γύρω τους, αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί ως το Αιγαίο, ενώ οι πέτρινοι τοίχοι κάνουν τέλειο συνδυασμό με τα ξύλινα ταβάνια. Το βυζαντινό κάστρο του Πλαταμώνα απέχει μόλις τρεισήμισι χιλιόμετρα από εδώ.

Taleton  
Ξηροκάμπι, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35150
Τιμή: 56€ το δίκλινο με πρωινό (ή 72€ με τζάκι και πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στεγασμένο σε ένα υπέροχο κτίριο του 1838, το Ταλετόν είναι ένας ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες, πανέμορφα δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία απλώνονται σε δύο επίπεδα, και τέλειο, χειροποίητο πρωινό που παρασκευάζεται με βιολογικά προϊόντα. Βρίσκεται, δε, σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριουδάκια και τα μονοπάτια του Νότιου Ταΰγετου. Διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v