Ονειρεμένα δωμάτια για παραμυθένια διαμονή

Παραμυθένια υπνοδωμάτια με θέα σε χιονισμένα βουνά, πέτρινα σαλόνια με αναμμένο τζάκι, και άλλα απίστευτα μέρη που είναι πολύ καλά… αλλά είναι και αληθινά.
Ονειρεμένα δωμάτια για παραμυθένια διαμονή
Αν κάτι μας αρέσει, είναι να ονειρευόμαστε. Θα το έχετε καταλάβει αν ακολουθείτε το in2life στο Facebook. Εκεί όπου συχνά ποστάρουμε φωτογραφίες που εντοπίζουμε από ιστοσελίδες για το interior design, οι οποίες απεικονίζουν μαγευτικά δωμάτια με περίτεχνο τζάκι, υπέροχη θέα σε παραμυθένια βουνά, χώρους που θα δίναμε τα πάντα για να μείνουμε ένα βράδυ. Το ίδιο όμως υποψιαζόμαστε και για εσάς, αφού λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα στα οποία ρωτάτε πού βρίσκεται το τάδε δωμάτιο, γιατί θέλετε να το κλείσετε αυτή τη στιγμή.

Μας στεναχωρεί όμως που πολλές φορές πρόκειται απλώς για φωτογραφίες από περιοδικά design και όχι από κάποιο ξενοδοχείο στο οποίο μπορείτε να μείνετε. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε σε εσάς (και σε εμάς) το χατίρι και να λύσουμε το πρόβλημα: Παρακάτω, εντοπίσαμε τέτοια παραμυθένια δωμάτια, σε υπέροχα μέρη της Ευρώπης, στα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση. Δε θα σας το κρύψουμε: Οι τιμές δεν είναι αυτό που θα λέγαμε low budget – ωστόσο δεν είναι ούτε απαγορευτικές. Ειδικά όταν δείτε τις φωτογραφίες… Συνεχίστε την ανάγνωση και θα καταλάβετε!

La Balade des Gnomes, Durbuy, Βέλγιο 

Μεσαιωνικό στιλ, σουρεαλιστικό design, έπιπλα ξυλόγλυπτα και ρομαντισμός σε παραμυθένιο στιλ. Θα το βρείτε στην μικρή μεσαιωνική πόλη Durbuy του Βελγίου, σε τιμές από 125 ως 250€ το δίκλινο.

De Brugsche Suites, Μπριζ, Βέλγιο 

Στην καρδιά της παραμυθένιας Μπριζ βρίσκεται αυτό το εξίσου παραμυθένιο κατάλυμα, με έπιπλα αντίκες, ατμοσφαιρικές ταπετσαρίες, θέα στα κανάλια και τζάκι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 200€ το δίκλινο.

Parador de Vielha, Βιέλα, Ισπανία 

Δεν είναι τόσο το (διακριτικά πολυτελές) εσωτερικό των δωματίων που θα σας ενθουσιάσει σε αυτό το ξενοδοχείο, αλλά η απίστευτη θέα από τα μεγάλα μπαλκόνια, όπου θα πάρετε πρωινό αγναντεύοντας την κοιλάδα του Aran και το πανόραμα των Πυρηναίων. Η Junior σουίτα κυμαίνεται στα 128€.

Turm Hotel Grächerhof, Άλπεις, Ελβετία 

Ρουστίκ δωμάτια, ξύλινος διάκοσμος, θέα στις Άλπεις, υδρομασάζ και εγκαταστάσεις με φινλανδική σάουνα, τουρκικό χαμάμ και καταφύγιο με τζάκι θα βρείτε στο Turm, και θα πληρώσετε περί τα 294€ για την «αλπική σουίτα» (ή περί τα 200€ για απλό δίκλινο).

Chalet Hôtel Le Prieuré, Σαμονί Μον Μπλαν, Γαλλικές Άλπεις 

Παραμένουμε στις Άλπεις, αλλά στη γαλλική τους πλευρά αυτή τη φορά, σε ένα ξενοδοχείο σε στυλ σαλέ, μια ανάσα από τα λιφτ του χιονοδρομικού κέντρου του Σαμονί. Από τα μοντέρνα δωμάτια με τις τζαμαρίες, θα απολαμβάνετε τη θέα προς το Μον Μπλαν – τα δωμάτια ξεκινούν από τα 180€.

Les Grands Montet, Σαμονί Μον Μπλαν, Γαλλικές Άλπεις 

Θέλετε περισσότερη πολυτέλεια στο Σαμονί; Εδώ θα βρείτε οικογενειακές σουίτες από ξύλο με θέα το Μον Μπλαν, περί τα 400€.

Ashford Castle, Cong, Ιρλανδία 

Πύργοι και οχυρώσεις, πέτρα που λαξεύτηκε το μακρινό 1228 και πολυτέλεια κλασική, σχεδόν… αβάσταχτη σε κάθε χώρο – από τα δωμάτια που θα μπορούσαν να μένουν βασιλιάδες μέχρι τα κελάρια για wine tasting, τις πισίνες… σαν σε θερμοκήπιο και τα εστιατόρια με τους πολυελαίους και τους ροκοκό καθρέφτες. Το κάστρο βρίσκεται σε μια δασική έκταση κοντά στην λίμνη Lough Corrib και τα δωμάτια στοιχίζουν από 285€ για το απλό δίκλινο μέχρι τα 2.000€ για το ιδιωτικό εξοχικό καταφύγιο.

Hotel Burg Wernberg, Wernberg-Koblitz, Γερμανία 

Σε ένα κάστρο του 13ου αιώνα, αυτό το πεντάστερο ξενοδοχείο μεταμόρφωσε τις αίθουσες σε πολυτελή δωμάτια με διαφορετικό στιλ, θέμα και εποχή το καθένα. Πάρτε μια ιδέα από την παραπάνω εικόνα και υπολογίστε περί τα 228€ για το δίκλινο.

Efteling Hotel, Kaatsheuvel, Ολλανδία 

Τα δωμάτιά του είναι υπέροχα, ιδανικά για οικογένειες, και τα παιδιά θα λατρέψουν όχι μόνο τον παραμυθένιο χαρακτήρα του ξενοδοχείου (καθεμία από τις 22 σουίτες αντλεί έμπνευση από πριγκίπισσες, παραμύθια και θρυλικές φιγούρες), αλλά και το θεματικό πάρκο Efteling ακριβώς δίπλα, μία «χώρα των θαυμάτων» γεμάτη εκθέματα και παιχνίδια. Το δίκλινο κυμαίνεται στα 283€.

Chalet Nyumba 

Η απόλυτη πολυτέλεια στο Verbier των Άλπεων στοιχίζει ακριβά. Στο παραμυθένιο αλλά απόλυτα cozy resort, μπορείτε να κλείσετε ολόκληρο το σαλέ για 12 άτομα, αλλά να είστε έτοιμη για... μεγάλες τιμές, τετραψήφιες ανά διανυκτέρευση. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με την περίοδο - δείτε στο παραπάνω link.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v