Βρήκαμε φθηνά δωμάτια κοντά στα χιονοδρομικά!

Στον Παρνασσό, το Καρπενήσι, τα 3-5 Πηγάδια, και άλλα χιονοδρομικά κέντρα βρήκαμε ωραία και οικονομικά δωμάτια για τα χειμωνιάτικα Σ/Κ σας.
Βρήκαμε φθηνά δωμάτια κοντά στα χιονοδρομικά!
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για λίγα σλάλομ ή μια βόλτα σε αφράτο χιόνι και μερικές ζεστές σοκολάτες σε ένα ξύλινο σαλέ. Σύμφωνοι, γύρω από τα φρεσκοανοιγμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας συγκεντρώνονται μερικές από τις πιο τσιμπημένες επιλογές διαμονής. Υπάρχουν, όμως, πάντα και οι οικονομικότερες εναλλακτικές τους. Μερικές από αυτές συγκεντρώσαμε παρακάτω.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (28-29/01).

Γύρω από τον Παρνασσό…



- Το Sofianos Guesthouse στο Πολύδροσο, προσφέρει χουχουλιαστά και ευρύχωρα δωμάτια σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο με πρωινό.  
- Στο ίδιο χωριό, το ομώνυμο Hotel Polydrosos (φωτό, επάνω) έχει ωραία, ζεστά δωμάτια σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 55€ το δίκλινο με πρωινό.

Κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου…



Εξαιρετικές παραμένουν οι τιμές του Πηλίου, και στο αποκορύφωμα της χειμερινής σαιζόν. Μερικές από τις πιο οικονομικές επιλογές διαμονής που εντοπίσαμε γύρω από τα Χάνια:

- Αυτή με τη μικρότερη δυνατή απόσταση είναι το Χάνι του Κοκκίνη, στα Χάνια, με τα απλά διακοσμημένα δωμάτιά του να ξεκινούν από τα 25€ το δίκλινο (ή 30€ με πρωινό).
- Τα πανέμορφα, αρτιστίκ Olga Rooms (φωτό, επάνω) στην Πορταριά απέχουν περί τα 7 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό και κοστίζουν 40€ το δίκλινο (ή 54€, αν το προτιμάτε με πρωινό).
- Ο Ξενώνας Κλειώ, επίσης στην Πορταριά, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με κουζινάκι, στα 40€ το δίκλινο.

Γύρω από τη (μία και μοναδική) Βασιλίτσα…



Σε απόσταση αναπνοής (2,8 χιλιόμετρα, για να ακριβολογούμε) από τις χιονισμένες πίστες της, το ξενοδοχείο διαμερισμάτων Νεράιδα Λάβδας, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα και ζεστά στούντιο με κουζινάκι και μπαλκόνι, στα 40€ το δίκλινο (ή 50€, αν θέλετε και πρωινό).

Στα πέριξ του Καρπενησίου…



Πολλές και οικονομικότατες είναι οι κοντινές επιλογές στο Βελούχι. Να μερικές από τις καλύτερες:

- Από τα 39€ ξεκινούν τα όμορφα (δίκλινα) δωμάτια στις Κατοικίες Ανέστη Λάππα, 4 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο, με τα μπαλκονάκια τους να αγναντεύουν τα ονειρικά φυσικά τοπία γύρω τους.
- Το Σπίτι της Παρέας στον Άγιο Νικόλαο προσφέρει λιτά αλλά πεντακάθαρα και περιποιημένα δωμάτια στα 40€ το δίκλινο (και 5€ το άτομο, προαιρετικά, για πρωινό) στα 8 περίπου χιλιόμετρα από τις χιονισμένες πίστες.
- Τα δωμάτια στο Αρχοντικό Μαχαλιώτη, στην καρδιά του Καρπενησίου, 4 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, κοστίζουν 45€ το δίκλινο με πρωινό.
- Ρομαντικά και γλυκύτατα είναι τα δωμάτια στο Χάνι Μπαγασάκι (φωτό επάνω) 6 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 45€ το δίκλινο με πρωινό.

Κοντά στα 3-5 Πηγάδια και το Σέλι…



- Το Hotel Delagio στη Νάουσα προσφέρει ντιζαϊνάτα, ευρύχωρα δωμάτια στα 50€ το δίκλινο (ή 60€ αν θέλετε και πρωινό) στα 18 χιλιόμετρα από τα 3-5 Πηγάδια.
- Αν προτιμάτε περιβάλλον χωριού, η Βίλλα Βαδόλα (φωτό, επάνω) στο Αρκοχώρι έχει υπέροχα, πέτρινα δωμάτια στα 50€ το δίκλινο, 20 χιλιόμετρα μακριά από τα δύο χιονοδρομικά.
- Κουκλίστικα δωμάτια, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, έχει και ο Ξενώνας Μηλίτσα, στο ομώνυμο χωριό. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 50€ το δίκλινο (ή 60€ με άριστο πρωινό) και η απόσταση από τα χιονοδρομικά δεν ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.

Έλα να πάμε (κοντά) στα Καλάβρυτα…



Μπορεί, με το που άνοιξε το χιονοδρομικό, οι τιμές των Καλαβρύτων να «τσιμπήθηκαν» (μέσα στην πόλη δεν υπάρχει δωμάτιο κάτω από τα 80€) όμως λίγο πιο απομακρυσμένες επιλογές υπάρχουν:

- Τα χουχουλιάρικα στούντιο του παραδοσιακού ξενώνα Λίθος (φωτό, επάνω) στον Πριόλιθο (60€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό και τζάκι) απέχουν 15 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό.
- Τα λιτά αλλά ευρύχωρα δωμάτια του ξενδοχείου Αροάνιος στην Κλειτορία (60€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό) σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τις χιονισμένες πίστες των Καλαβρύτων.
- Αν είστε μεγαλύτερη παρέα, το Αρχοντικό της Κερτέζης, στο ομώνυμο χωριουδάκι έξω από τα Καλάβρυτα, προσφέρει ευρύχωρα τετράκλινα δωμάτια με τζάκι και πρωινό στα 140€ (δηλαδή 35€ το άτομο). Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει από εδώ 17 χιλιόμετρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v