Φτηνά δωμάτια σε ακριβούς προορισμούς

Στην Αράχωβα, την Ορεινή Κορινθία, το Καρπενήσι και την Ορεινή Αρκαδία, βρήκαμε δωμάτια από 33€ το δίκλινο. Γιατί τα κοντινά δεν είναι απαραίτητα και ακριβά.
Φτηνά δωμάτια σε ακριβούς προορισμούς
της Ηρώς Κουνάδη

Θα ξεκινήσουμε με μια πικρή αλήθεια: Οι κοντινοί στην Αθήνα χειμωνιάτικοι προορισμοί (Αράχωβα, Ορεινή Κορινθία, Ορεινή Αρκαδία και πάει λέγοντας) είναι ακριβοί. Πόσο ακριβοί; Της τάξης των 100€ και άνω το δίκλινο δωμάτιο τα Σαββατοκύριακα. Εναλλακτικές, όμως, ευτυχώς υπάρχουν –λίγες και καλές. Μερικές από αυτές συγκεντρώνουμε παρακάτω, για όσους δεν θέλετε ή δεν προλαβαίνετε να οδηγήσετε ως την Βόρεια Ελλάδα για ένα οικονομικό Σαββατοκύριακο.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (28-29/01). Αν έχετε την δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, οι τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες.

Το Χάνι του Ζεμενού
Αράχωβα, τηλ.: 2267 031204
Τιμή: 55€ το δίκλινο (και 5€ το άτομο, προαιρετικά, για πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Λίγο έξω από την Αράχωβα, στο χωριουδάκι/ προάστιό της που λέγεται Ζεμενό, το παραδοσιακό Χάνι προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις ελατοσκέπαστες πλαγιές γύρω τους. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi και δορυφορική τηλεόραση, ενώ η θέση του ξενώνα είναι ιδανική για να είστε δυο βήματα από την Αράχωβα μεν, μακριά από την φασαρία δε.

Εξίσου καλή εναλλακτική διαμονής αποτελούν οι Δελφοί, στα 10 χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα, και με πολλές καλές επιλογές διαμονής που κυμαίνονται από 33€ έως 50€ το δίκλινο (ενδεικτικά παραδείγματα εδώ, εδώ και εδώ)

Ξενώνας Καστανιά  
Καστανιά, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 27470 61289
Τιμή: 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα λιγότερο γνωστά και από τα πιο όμορφα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, ανάμεσα στις δύο λίμνες της (απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Δόξα και 16 από τη Στυμφαλία) ο Ξενώνας Καστανιά προσφέρει λιτά αλλά πολύ περιποιημένα δωμάτια, με ζεστά χρώματα, ξύλινα πατώματα και σφυρήλατα κρεβάτια. Τα μπαλκονάκια του αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται ψυγείο, αυτόνομη θέρμανση και τηλεόραση επίπεδης οθόνης.

City Hotel Apollonion
Καρπενήσι, τηλ.: 2237 025001
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μια από τις πιο value for money επιλογές σε ολόκληρο το Καρπενήσι, διαθέτει ατμοσφαιρικά δωμάτια που περιλαμβάνουν μπαλκόνι με θέα στην πόλη, mini bar και δωρεάν wi-fi. Το πρωινό περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα και σπιτικές λιχουδιές, η δε θέση του ξενοδοχείου, επάνω στην κεντρική πλατεία, είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τόσο τα δρομάκια του Καρπενησίου, όσο και τα γύρω χωριά.

Κατοικίες Ανέστη Λάππα
Καρπενήσι, τηλ.: 2237 024480
Τιμή: από 39€ το δίκλινο (ή 52€, με εξαιρετικό πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε απόσταση… περπατήματος από την πλατεία, οι Κατοικίες Ανέστη Λάππα είναι μια ακόμα εξαιρετικά value for money επιλογή για τη διαμονή σας στο Καρπενήσι. Τα κλασικά διακοσμημένα στούντιο περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένη κουζίνα, δωρεάν wi-fi και μπαλκονάκια με θέα στην πόλη. Το πρωινό, που συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking, σερβίρεται αν θέλετε και στο δωμάτιό σας.

Αρέθουσα Πολυχώρος Πανταζόπουλου
Καρύταινα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 27910 29090
Τιμή: 47€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Η πεντάμορφη Καρύταινα, με το επιβλητικό της κάστρο, είναι πάντα ο αγαπημένος μας προορισμός στην Ορεινή Αρκαδία –κι όχι μόνο επειδή είναι το πιο low budget χωριό της. Λίγο έξω από το κέντρο του χωριού, η Αρέθουσα προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με παστέλ χρώματα και λεπτομέρειες από πέτρα στους τοίχους, πουπουλένια παπλώματα και μαρμάρινα μπάνια.

Γόρτυς
Ελληνικό, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 27910 31040
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Η δεύτερη χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε στην Ορεινή Αρκαδία σας εξασφαλίζει ένα μικρό αλλά ατμοσφαιρικότατο δωμάτιο σε ένα πέτρινο αρχοντικό του 1900. Στην καρδιά ενός καταπράσινου κήπου, ο Ξενώνας Γόρτυς προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με πέτρινους τοίχους, λευκά έπιπλα, σφυρήλατα κρεβάτια, ξύλινα πατώματα και κεκλιμένα ταβάνια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi, ενώ ο ξενώνας διαθέτει επίσης μεγάλη βιβλιοθήκη και επιτραπέζια παιχνίδια για χουχουλιαστά χειμωνιάτικα απογεύματα.

Archontiko Art Hotel 
Γαλαξίδι, τηλ.: 2265 042292
Τιμή: 55€ το δίκλινο με άριστο πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στο πάντα ρομαντικό Γαλαξίδι, τα ατμοσφαιρικά δωμάτια του Αρχοντικού μας εμπνέουν για weekends… αυστηρά και μόνο για δύο. Στα βγαλμένα από κουκλόσπιτο δωμάτια του ξενώνα ξεχωρίζουν οι ζωγραφιστοί πέτρινοι τοίχοι, τα σφυρήλατα κρεβάτια, τα παστέλ χρώματα και η σημασία που έχει δοθεί σε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αρτιστίκ λεπτομέρεια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, μπαλκονάκια με θέα στον κήπο ή τις πλαγιές του Παρνασσού, και παροχές για καφέ και τσάι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v