Τα ωραιότερα νέα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Για χειμερινά city breaks ή για ορεινές εξορμήσεις, για ρομαντικά Σαββατοκύριακα ή για εκδρομές χαλάρωσης στη φύση, ιδού μερικά από τα ωραιότερα νέα ανά την Ελλάδα.
Τα ωραιότερα νέα ξενοδοχεία της Ελλάδας
του Γιώργου Κόκουβα

Αναστηλωμένα αρχοντικά στην Πελοπόννησο και σαλέ από πέτρα και ξύλο στον Παρνασσό. Μοντέρνες αφίξεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για τα city breaks σας αλλά και κατοικίες σε αγροκτήματα στο Ναύπλιο για επιστροφή στη φύση. Ολοκαίνουριες αφίξεις στο Καρπενήσι και βενετσιάνικη πολυτέλεια στα Χανιά, για «διαφορετικές» χειμωνιάτικες αποδράσεις. Δείτε μερικά από τα πιο καινούρια ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, με πολυτέλεια που… τ’ αξίζει τα (όχι εξωφρενικά) λεφτά της.

Αρχοντικό Ανυφαντή
Ζάτουνα Γορτυνίας, τηλ: 2795029202

Στην όμορφη Ζάτουνα της Ορεινής Αρκαδίας, μια ανάσα από την δημοφιλέστατη Δημητσάνα, ένας ολοκαίνουριος ξενώνας άνοιξε τις πύλες του στο γοητευτικό αρχοντόσπιτο της οικογένειας Ανυφαντή. Η αρκαδική αρχιτεκτονική, η αυλή-πρώην βαφείο, το ισόγειο του παλιού σπιτιού που χρησιμοποιήθηκε ως μπαρουταποθήκη στην επανάσταση… όλα τα στοιχεία της Ιστορίας του κτιρίου από τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκαν με σεβασμό σε φιλόξενα δωμάτια με ξύλινα μπαλκόνια, φρουριακά παράθυρα, λαξευτούς γωνιόλιθους, θόλους και ξύλινες οροφές. Τα δωμάτια και οι σουίτες ωστόσο βρίθουν μοντέρνων ανέσεων, είναι άκρως φωτεινά και διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, μπουρνούζια, παντόφλες, επιλεγμένα είδη περιποίησης και γραφείο. Στο εστιατόριο, ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος επιμελείται γεύματα που τιμούν την πελοποννησιακή παράδοση, ενώ το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες πίτες, τραχανά, καγιανά, σπιτικές μαρμελάδες, ντόπια τυριά, μέλι ελάτης και φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Τα superior δίκλινα στοιχίζουν από 90€ τη βραδιά με πρωινό.

Colors Urban Hotel 
Τσιμισκή 13, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310272829

To Colors ξεκίνησε σαν ένα πολύχρωμο hostel που ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα της διαμονής στην Θεσσαλονίκη το 2012, στην περιοχή της Βαλαωρίτου. Ένα χρόνο αργότερα, προστέθηκαν και τα δωμάτια στη γειτονιά των Λαδαδίκων. Πριν από λίγους μήνες, στην οικογένεια του Colors προστέθηκε η «ναυαρχίδα», ένα συγκρότημα δωματίων-διαμερισμάτων στην καρδιά του κέντρου, πάνω στην Τσιμισκή, με δωμάτια υπερ-μοντέρνα, όμορφα σχεδιασμένα, με υπηρεσίες 4 αστέρων αλλά λογικές τιμές. Το νέο κτίριο διαθέτει Garden Bar, ενώ το Colors δημιούργησε και την κοινότητα των Coloristas, τα μέλη των οποίων απολαμβάνουν προνόμια όπως δωρεάν κοκτέιλ στο προαναφερθέν μπαρ, έκπτωση σε υπηρεσίες μασάζ και άλλα «καλούδια». Το δίκλινο στοιχίζει περί τα 85€ ανά διανυκτέρευση.

ViP Chalet
Λιβάδι Παρνασσού, τηλ: 6941550004

Οκτώ ευρύχωρα σαλέ προστέθηκαν στις επιλογές διαμονής μας μια ανάσα από την Αράχωβα και μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Το συγκρότημα των ViP Chalet, χτισμένο με σεβασμό στη φύση που το φιλοξενεί, διαθέτει σπιτάκια από 80 ως 200 τετραγωνικά, στα οποία κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα. Στον εξωτερικό χώρο, δεσπόζει ο υπέροχος κήπος και το BBQ, ενώ στα σπιτάκια ξεχειλίζει η πολυτέλεια, τα κλασικά έπιπλα, η πληθωρική διακόσμηση και η φύση του βουνού, που μπορείτε να την απολαύσετε από τα τεράστια παράθυρα. Από τις πιο value for money επιλογές είναι το deluxe διαμέρισμα «Δευκαλίων» που χωρούν πέντε άτομα, ήτοι μια μεγάλη οικογένεια ή παρέα με 195€ ανά διανυκτέρευση με πρωινό.

The View Village
Μύλοι, Καρπενήσι, τηλ: 2237080600

Η φύση του Βελουχίου, η μοντέρνα διακόσμηση και η κομψότητα των δωματίων, η πανοραμική θέα και η ζεστή φιλοξενία για οικογένειες, ζευγάρια ή παρέες φίλων, είναι μια συνταγή εγγυημένης χαλάρωσης για όσους αναζητούν προτάσεις ήρεμης χειμερινής εξόρμησης. Μπορείτε να διαλέξετε από διαμέρισμα των 50 τετραγωνικών μέχρι διώροφη μεζονέτα των 70 τετραγωνικών, με παροχές όπως πλούσιο πρωινό στο δωμάτιο, εσωτερική και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, μασάζ, χαμάμ, χρωματοθεραπεία, δωρεάν wifi, συνδρομητική τηλεόραση, λάπτοπ στο δωμάτιο, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, εξοπλισμένη κουζίνα, παιδικά καρεκλάκια, μπουρνούζια, παντόφλες και πολλά ακόμα «καλούδια». Η βίλα για δύο άτομα ξεκινά από τα 90€ ανά διανυκτέρευση.

Αρχοντικό Ταϋγέτη
Ταϋγέτη Μυστρά, τηλ: 6979590949

Πέντε μόλις χιλιόμετρα από την καρδιά του Μυστρά, το αρχοντικό Ταϋγέτη στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 19ου αιώνα, που άνοιξε τον τελευταίο χρόνο τις πόρτες του για να φιλοξενήσει ταξιδιώτες, με σεβασμό στον αρχικό χαρακτήρα του κτίσματος. Ο ξενώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, ανάμεσα στα όμορφα μονοπάτια της Αναβρύτης και διαθέτει δύο επιπλωμένες κατοικίες με τζάκι, κουζίνα, καθιστικό και δύο δίκλινα υπνοδωμάτια η καθεμία. Η θέα στο κάστρο του Μυστρά, τον Ευρώτα και τον Πάρνωνα είναι μαγευτική, ενώ τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση, φορητό υπολογιστή, αίθριο ή μπαλκόνι και δωρεάν wifi. Η duplex σουίτα για 3 ή 4 άτομα ξεκινά από τα 125€ τη βραδιά με πρωινό.

Opora Country Living
Πυργιώτικα Αργολίδας, Ναύπλιο, τηλ: 27520 22259

Λίγο έξω από το Ναύπλιο, μια νέα πρόταση αγροτουριστικής απόδρασης ήρθε από το «Όπωρα», ένα αγρόκτημα 30 στρεμμάτων μέσα σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που προσφέρει διαμονή σε εξοχικές κατοικίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από απλότητα αλλά και πολυτέλεια, παράδοση αλλά και μοντέρνες ανέσεις. Στα «συν» της διαμονής εδώ είναι οι οινικές δοκιμές, τα σεμινάρια ελιάς ή μελισσοκομίας, οι ποδηλατάδες και οι πεζοπορίες που οργανώνονται, οι γαστρονομικές εμπειρίες και η γνωριμία με την τοπική κουλτούρα. Διατίθενται τέσσερα διαφορετικά δωμάτια/σουίτες για να διαλέξετε, τα οποία ξεκινούν από τα 120€ το δίκλινο με σούπερ πρωινό.

InnAthens
Γ. Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Αθήνα, τηλ: 210 3258555

Σε μια αναπάντεχα όμορφη, κρυμμένη στοά κοντά στο Σύνταγμα, το InnAthens αποτελεί μία από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στο κέντρο. Διαθέτει σύγχρονη urban αισθητική, ενώ κυριαρχεί ο ελληνικός χαρακτήρας – τα δωμάτια είναι ευήλια, με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στην πανέμορφη αυλή, τα έπιπλα είναι design σε μίνιμαλ γραμμές, τα μπάνια άκρως πολυτελή και τα κυρίαρχα υλικά είναι το μάρμαρο και το σίδερο. Για το δίκλινο, περιλαμβανομένου πρωινού, θα υπολογίσετε περί τα 90€ τη βραδιά.

Domus Renier Boutique Hotel
Ακτή Κουντουριώτη 41 και Μόσχων, Χανιά, τηλ: 2821088806

Οι Renier ήταν ένας από τους μεγαλύτερους οίκους ευγενών της Βενετίας, οι οποίοι έζησαν στο μέγαρο που δεσπόζει ακόμα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, στην άκρη της υπέροχης παλιάς τους πόλης, πλέον ως boutique ξενοδοχείο. Μέσα σε αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα, με τους γλυπτούς τοίχους, τα βιτρό παράθυρα, την εσωτερική αυλή, τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα, τα αναγεννησιακά ζωγραφιστά ταβάνια και τη θέα στο λιμάνι και τον αιγυπτιακό φάρο, η διαμονή γίνεται ειδυλλιακή. Έχετε δε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικά δίκλινα και πολυτελείς σουίτες, που παίρνουν τα ονόματά τους από τους εκπροσώπους του οίκου των Renier. Το ξενοδοχείο παρέχει επίσης υπηρεσίες χαλαρωτικού μασάζ και περιποίησης, ενημερωμένη βιβλιοθήκη, μαθήματα μαγειρικής και βόλτες με σκάφος ή με ποδήλατα. Το δίκλινο με πλούσιο πρωινό ξεκινά από τα 99€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v