Σούπερ δωμάτια από 45€ ως 65€ για τις γιορτές

Στα ορεινά της Πελοποννήσου, στις πλαγιές της Πίνδου και στα χωριουδάκια του Παρνασσού, βρήκαμε υπέροχα δωμάτια κάτω από 65€ το δίκλινο.
Σούπερ δωμάτια από 45€ ως 65€ για τις γιορτές
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι, οι γιορτές ανεβάζουν τις τιμές, και ναι, η διαθεσιμότητα μιάμιση εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένη. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως αν η ψυχή σας λαχταρά μια (κοντινή ή μακρινή) εκδρομούλα θα μείνετε παραπονεμένοι. Οι ξενώνες που συγκεντρώσαμε παρακάτω διαθέτουν ωραιότατα, value for money δωμάτια από 44€ έως 65€ το δίκλινο maximum, κι έχουν ακόμα διαθεσιμότητα –σπεύσατε, όμως, γιατί είναι προφανώς περιορισμένη.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τριήμερο 24-26 Δεκεμβρίου. Αν είστε πιο ευέλικτοι με τις ημερομηνίες, πιθανότατα θα τις βρείτε κατά τι χαμηλότερες.

Hotel Amfissaeum  
Άμφισσα, Παρνασσός, τηλ.: 2265 022161
Τιμή: 44€ το στάνταρ δίκλινο, 59€ το superior
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ονειρεύεστε λευκά Χριστούγεννα στον Παρνασσό, αλλά το budget δεν «σηκώνει» Αράχωβα; Η διαρκώς ανερχόμενη Άμφισσα είναι η ιδανική σας βάση: Σε απόσταση αναπνοής από τα πάντα, ολοζώντανη αν και μακριά από την τουριστική πεπατημένη και με ωραιότατες τιμές. Το Amfissaeum, συγκεκριμένα, προσφέρει όμορφα, προσεγμένα και πεντακάθαρα δωμάτια (τα standard δίκλινα είναι σχετικά μικρά, τα superior εξαιρετικά ευρύχωρα και με ρομαντίκ πινελιές στη διακόσμηση) με μπαλκονάκια, που φιλοξενούν μετά χαράς και τα κατοικίδιά σας.

Archontiko Art Hotel 
Γαλαξίδι, τηλ.: 2265 042292
Τιμή: 65€ το superior δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ποιος είπε ότι τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να είναι… θαλασσινά; Στα πόδια του Παρνασσού, οι πλαγιές του οποίου δεν απέχουν ούτε μισή ώρα οδήγησης αν νοσταλγήσετε βουνό, στο ρομαντικότατο Γαλαξίδι, το Art Hotel Αρχοντικό προσφέρει μεγάλα δωμάτια βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με ζωγραφιστούς πέτρινους τοίχους, ονειρεμένα κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, παστέλ χρώματα και αρτιστίκ λεπτομέρειες παντού. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν την θάλασσα ή τις πλαγιές του Παρνασσού.

Φτερωτό Ποδήλατο
Βάστα, Αρκαδία, τηλ.: 693 4790139
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σε ένα από τα πιο ανεξερεύνητα χωριά της Αρκαδίας, φωλιασμένο σε υψόμετρο 860 μέτρων στις πλαγιές του Λύκαιου όρους, το Φτερωτό Ποδήλατο προσφέρει κουκλίστικα, μεγάλα και φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις κατάφυτες πλαγιές γύρω τους. Διαθέτει, επίσης, δική του βιβλιοθήκη, και αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε χωριουδάκια όπως η Καρύταινα με το υπέροχο κάστρο της και η Ανδρίτσαινα με τον αρχαίο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Επικούρειος Απόλλων
Ανδρίτσαινα, Ηλεία, τηλ.: 26260 22840
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ 



Μιλώντας για την Ανδρίτσαινα, ιδού και ένας ξενώνας στα ορεινά του νομού Ηλείας, σε σημείο ιδανικό για εξερευνήσεις σε απάτητες διαδρομές. Ο Επικούρειος Απόλλων έχει ευρύχωρα, χρωματιστά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία γύρω τους, και κοινόχρηστη κουζίνα για έξτρα οικονομία.

Zampakas Hotel Panorama
Στουρναραίϊκα, Τρίκαλα, τηλ.: 2434 093000
Τιμή: 45€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ανάμεσα στα Τζουμέρκα και τη Λίμνη Πλαστήρα (έτσι, για να μην ξέρετε σε ποιον τέλειο προορισμό να πρωτοπάτε) σε ένα μαγικό καταπράσινο περιβάλλον κάτω από τις πλαγιές του Κόζιακα, προσφέρει πανέμορφα, χουχουλιαστά δωμάτια με σούπερ θέα από τα μπαλκονάκια τους και τζάκι –για τη χρήση του οποίου υπάρχει μια μικρή επιπλέον χρέωση. Φιλοξενεί μετά χαράς και τα κατοικίδιά σας, διαθέτει και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια, και συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Ξενοδοχείο Πανόραμα
Γρανίτσα, Ευρυτανία, τηλ.: 2237 061258
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Περιποιημένα, πεντακάθαρα και πολύχρωμα δωμάτια, σε απόσταση αναπνοής από τις όχθες του Αχελώου και τη λίμνη Κρεμαστών, σε ένα όμορφο ορεινό χωριό, κρυμμένο –για λίγο μάλλον ακόμα– από τους προβολείς της δημοσιότητας. Από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρά τους, αγναντεύουν τα υπέροχα φυσικά τοπία γύρω τους. Το δε παραδοσιακό, σπιτικό πρωινό έχει κάψει καρδιές.

Το Σέλας
Σελασία, Λακωνία, τηλ.: 2731 094267
Τιμή: 50€ το δίκλινο στούντιο των 50 τ.μ. (ή 60€ με τζάκι) και τα δύο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Υπέροχα ρουστίκ στούντιο στην καρδιά ενός απέραντου ελαιώνα, 13 χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τις βουνοπλαγιές και τα μονοπάτια του Ταΰγετου –κατά προτίμηση με τα ποδήλατα που σας παρέχει δωρεάν ο ξενώνας. Οι μεγάλες βεράντες των δωματίων βλέπουν σε ένα μαγικό φυσικό τοπίο, με τις πλαγιές του Πάρνωνα στο φόντο. Στις δε παροχές τους περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα και τραπεζαρία. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Menina Farm 
Μενινά, Μεσσηνία, τηλ.: 693 7226768
Τιμή: 65€ το διαμέρισμα δύο ατόμων με τζάκι (συν 7€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Τεράστια (των 70 τ.μ.) υπέροχα διαμερίσματα με δική τους είσοδο, χουχουλιαστό σαλονάκι με καναπέδες γύρω από το τζάκι, κουζίνα και τραπεζαρία και υπέροχη θέα στη θάλασσα από τα μπαλκονάκια τους. Θα τα βρείτε σκαρφαλωμένα σε ένα καταπράσινο ύψωμα, στο χωριό Μενινά, έξι χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα. Τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το αγρόκτημα διαθέτει και οικογενειακά διαμερίσματα τεσσάρων και πέντε ατόμων.

Hotel Aoos  
Κόνιτσα, τηλ.: 2655 022079
Τιμή: 48€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου. Χρωματιστά δωμάτια και φανταστικό, χειροποίητο πρωινό με τοπικά προϊόντα που σερβίρεται μέχρι τις 11.00. Τοποθεσία ιδανική για να εξερευνήσετε τα κουκλίστικα Ζαγοροχώρια, τα επίσης υπέροχα Μαστοροχώρια, το ειδυλλιακό φαράγγι του Βίκου και τις όχθες του Αώου –που απέχουν από την πόρτα του δωματίου σας 800 μόνο μέτρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v