Σούπερ χουχουλιαστοί ξενώνες έως 60€ στην Ελλάδα

Από το Ναύπλιο ως τα Ζαγοροχώρια, οι ωραιότεροι ξενώνες για τα χειμωνιάτικα Σ/Κ μας δεν κοστίζουν ακριβά. Για την ακρίβεια, ξεκινούν από 40€ το δίκλινο.
Σούπερ χουχουλιαστοί ξενώνες έως 60€ στην Ελλάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα «τσιμπήσουν» τις τιμές και πλημμυρίσουν κόσμο τα ελληνικά βουνά, εντοπίζουμε τους πιο cozy –χουχουλιάρικους, ελληνιστί– ξενώνες, με το καλύτερο value for money: Με δίκλινα δωμάτια που ξεκινούν από τα 40€ (με τζάκι!) και φτάνουν μέχρι 60€ το πολύ.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 17-18 Δεκεμβρίου.

Μπελόη 
Βίτσα, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 071571
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Μεγάλα, φωτεινά δωμάτια με ξύλινα πατώματα και ταβάνια, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου. Όλα διαθέτουν τζάκι σχεδόν δίπλα στο κρεβάτι, για έξτρα ατμόσφαιρα ρομαντζάδας. Το σπιτικό, παραδοσιακό πρωινό συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Σταυραετός 
Συρράκο, Τζουμέρκα, τηλ.: 26510 53296
Τιμή: 40€ το δίκλινο (ή 48€ με πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά των Τζουμέρκων. Τα κατοικίδιά σας εδώ είναι ευπρόσδεκτα, ενώ το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες νοστιμιές, φτιαγμένες με τοπικά υλικά.

Olga Rooms
Πορταριά, Πήλιο, τηλ.: 2428 099437
Τιμή: 49,90€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου, την κοσμοπολίτικη Πορταριά, αλλά και να εκδράμετε στις βουνοπλαγιές και τα υπόλοιπα χωριουδάκια του, το Olga Rooms προσφέρει δωμάτια στολισμένα με ρετρό έπιπλα, παραδοσιακά χαλιά και νοσταλγικές λεπτομέρειες στη διακόσμησή τους.

Αραχωβίτικα Καλύβια  
Καρυές, Πάρνωνας, τηλ.: 2731 095403
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό (ή 60€ με πρωινό και τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 



Η απόλυτη ρουστίκ εμπειρία στις πλαγιές του Πάρνωνα: Αυτά τα πέτρινα σπιτάκια με τα χτιστά κρεβάτια αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους το καταπράσινο φυσικό τοπίο γύρω τους. Σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο 950 μέτρων, στην απόλυτη ησυχία, φιλοξενούν με χαρά εσάς και τα κατοικίδιά σας.

Chroma Design Hotel and Suites
Ναύπλιο, τηλ.: 2752 027686
Τιμή: 49€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην υπέροχη παλιά πόλη του Ναυπλίου, το Chroma Design Hotel προσφέρει… αυτό που λέει το όνομά του, δηλαδή χρωματιστά δωμάτια με λουλουδάτες ταπετσαρίες, έπιπλα αντίκες και διακοσμητικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το φάνκι στιλ των 70s. Τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα εδώ.

Taleton  
Ξηροκάμπι, Ταΰγετος, τηλ.: 27310 35150
Τιμή: 56€ το δίκλινο με πρωινό (ή 62€ με τζάκι και πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 



Στεγασμένο σε ένα υπέροχο κτίριο του 1838, το Ταλετόν είναι ένας ξενώνας με οικολογικές ανησυχίες, πανέμορφα δωμάτια, τα περισσότερα από τα οποία απλώνονται σε δύο επίπεδα, και πρωινό με βιολογικά προϊόντα. Βρίσκεται, δε, σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε τα χωριουδάκια και τα μονοπάτια του Νότιου Ταΰγετου. Διαβάστε την αναλυτική μας παρουσίαση εδώ

Morfi Hotel 
Λίμνη Κερκίνη, τηλ.: 2327 041036
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Πιθανότατα τα πιο ευρύχωρα δωμάτια που θα βρείτε σε αυτή την τιμή, απλώνονται σε 45 τετραγωνικά μέτρα, και δεν έχουν μόνο το μέγεθος, αλλά και την χάρη: Χρωματιστά και γουστόζικα διακοσμημένα, με μεγάλο σαλονάκι να αγκαλιάζει το τζάκι σε καθένα από αυτά, καλά εξοπλισμένη κουζίνα για έξτρα οικονομία και απόσταση αναπνοής (της τάξης των 500 μέτρων) από τις υπέροχες όχθες της Κερκίνης.

Παραδοσιακός Ξενώνας Κατσαρός
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 2441 093195
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα ακίνητα νερά της Λίμνης Πλαστήρα, ζεστή διακόσμηση με παραδοσιακά στοιχεία και έμφαση στην πέτρα και το ξύλο, και αριστουργηματικό πρωινό, με σπιτικές πίτες και τοπικά προϊόντα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v