Σπιτάκια στο βουνό ως 30€ το άτομο

Υπέροχα σπιτάκια σε ειδυλλιακά τοπία μέσα στην ελληνική φύση για value for money σαββατοκύριακα με το άλλο σας μισό ή την παρέα σας.
Σπιτάκια στο βουνό ως 30€ το άτομο
του Γιώργου Κόκουβα

Ξύλινα σπιτάκια, παραμυθένια σαλέ για δύο, μεζονέτες για οικογένειες ή μεγάλες παρέες, σκηνικά βγαλμένα από παραμύθια που σκαρφίστηκε η ελληνική φύση και όλα αυτά σε λογικές τιμές, για value for money σαββατοκύριακα. Δε λέμε όχι σε αυτή την προσιτή πολυτέλεια, και βρίσκουμε σπιτάκια στις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, τα οποία δεν θα μας στοιχίσουν πάνω από 17-30€ το άτομο (οι τιμές είναι υπολογισμένες για τα τέλη Νοεμβρίου).

Χρυσή Νεφέλη 
Πού: Πήλιο
Πόσο: Από 52,50€ τη βραδιά για δύο άτομα (περί τα 26€ το άτομο)

Μια κατοικία χτισμένη από πέτρα, στο γραφικό χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, αγναντεύει τον Παγασητικό και μας καλεί για πηλιορείτικη ρομαντζάδα στα άνετα παραδοσιακά δωμάτια με το τζάκι, τα ρουστίκ έπιπλα και τις ξύλινες οροφές. Περιλαμβάνουν δε και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι με τηλεόραση, DVD player και τραπεζαρία. Ένα καλάθι γεμάτο καλούδια προσφέρεται κατά την άφιξή μας, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται τα ταβερνάκια του χωριού που σερβίρουν εξαίσια τοπική κουζίνα. Μπορείτε να διαλέξετε και την μεγαλύτερη μεζονέτα που στεγάζει ως 4 άτομα με 75€ τη βραδιά.

Παπαευαγγέλου
Πού: Πάπιγκο
Πόσο: Από 140€ τη βραδιά για πέντε άτομα (28€ το άτομο)

Μια παραδοσιακή βίλα με πετρόχτιστα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και πέντε άτομα κρύβεται ανάμεσα στις βουνοκορφές της Ηπείρου, μια ανάσα από την καρδιά του Μεγάλου Πάπιγκου. Το σκηνικό μέσα περιλαμβάνει χτιστά κρεβάτια, ξύλινες οροφές και πατώματα, ρουστίκ επίπλωση, καθιστικό, μικρή κουζίνα, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, παντόφλες, wifi και λοιπές μικρές ή μεγαλύτερες ανέσεις, ενώ η περιοχή ενδείκνυται για εξερευνήσεις όχι μόνο στο Πάπιγκο αλλά και στα κοντινά Ζαγοροχώρια όπως το Μονοδένδρι και η Αρίστη.

Πιερίων Μούσες
Πού: Ελατοχώρι Πιερίας
Πόσο: 120€ τη βραδιά για τη μεζονέτα τεσσάρων ατόμων (30€ το άτομο)

Μεταξύ των καταλυμάτων του «Πιερίων Μούσες», στο γραφικό Ελατοχώρι, ξεχωρίζουμε τη διώροφη μεζονέτα των 80 τετραγωνικών, ιδανική για οικογένειες, δύο ζευγάρια ή τετραμελείς παρέες. Εδώ ξεκουραζόμαστε στα άνετα κρεβάτια, αράζουμε στο καθιστικό με το τζάκι, απολαμβάνουμε θέα από το μπαλκόνι ή τα μεγάλα παράθυρα και εξερευνούμε την περιοχή για ορειβασία ή πεζοπορία – μάλιστα οι ιδιοκτήτες οργανώνουν εκδρομές με mini bus. Στις παροχές του σαλέ, περιλαμβάνονται και γυμναστήριο, σάουνα, πισίνα-τζακούζι, αίθουσα παιχνιδιών (μπιλιάδρο, πινγκ πονγκ κ.α.) και καφέ-εστιατόριο.

The Lake’s House
Πού: Λίμνη Πλαστήρα
Πόσο: 85€ τη βραδιά για πέντε άτομα (17€ το άτομο)

Μια λιτή, αλλά περιποιημένη, σαν-στο-σπίτι-μας-στο-χωριό κατοικία μας καλεί για low budget weekends στη «γειτονιά» της λίμνης Πλαστήρα. Το Σπίτι της Λίμνης βρίσκεται στο Κυρονέρι και περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια με ξύλινες οροφές, παράθυρα-σαν-φεγγίτες, τζάκι για χουχούλιασμα στον καναπέ και πλήρη ηρεμία μέσα στη φύση. Σε απόσταση βολής βρίσκονται τα Τρίκαλα, το Καρπενήσι και το Περτούλι, αν προλάβετε να «χορτάσετε» τους παρόχθιους οικισμούς της λίμνης Πλαστήρα.

Πασιθέα
Πού: Φενεός
Πόσο: 95€ τη βραδιά για τέσσερα άτομα (περί τα 24€ το άτομο)

Η Πασιθέα στην αρχαιότητα ήταν η θεά της ξεκούρασης – τι άλλο θα μπορούσε να είναι, ως μητέρα του Μορφέα και ερωμένη του Ύπνου; Και η Πασιθέα σήμερα είναι ένα ορεινό σαλέ κοντά στη λίμνη Δόξα, που διαθέτει γραφικά, κουκλίστικα, πολυτελή αυτόνομα σπιτάκια-σουίτες. Χτισμένες από ξύλο, διαθέτουν τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, δωρεάν wifi, υδρομασάζ, άνετα κρεβάτια και σούπερ πρωινό. Το σκηνικό είναι υπέροχο, χάρη στην προστατευμένη από το πρόγραμμα Natura 2000 περιοχή του Φενεού, ενώ ενδείκνυται και για ρομαντικούς, φυσιολατρικούς περιπάτους στα δάση ελάτων και μαύρης πεύκης ή στα γύρω χωριουδάκια της Ορεινής Κορινθίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v