Ονειρεμένοι ξενώνες για ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα

Συγκεντρώνουμε ονειρεμένους, κουκλίστικους ξενώνες στους ωραιότερους προορισμούς της Ελλάδας που δεν θα μας στοιχίσουν ακριβά αυτόν τον Μάιο.
Ονειρεμένοι ξενώνες για ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα
του Γιώργου Κόκουβα

Κάστρα και πέτρινοι πύργοι στη Μάνη. Παραδοσιακοί ξενώνες στα πόδια του Αιγαίου και του Σαρωνικού. Ονειρεμένες σουίτες στο Ζαγόρι και την Ορεινή Ναυπακτία ή ρομαντικές σοφίτες στο Ναύπλιο. Βουνό, θάλασσα, παλιά πόλη, φαράγγι ή νησί: Ό,τι κι αν ονειρεύεστε για τα weekends της Άνοιξης σας το προσφέρουν οι παρακάτω ξενώνες που εντοπίσαμε στους ωραιότερους ελληνικούς προορισμούς και στοιχίζουν από 40 ως 80€ για τα σαββατοκύριακα του Μαΐου.

Ελαιώνας Βεργόπουλου
Πού: Νταμούχαρη Πηλίου
Πόσο: 81€ ανά διανυκτέρευση σε τρίκλινη σουίτα

Σκαρφαλωμένος σε έναν μικρό λόφο πάνω από την παραλία Παπά Νερό, στην εξωτική Νταμούχαρη του αιγαιοπελαγίτικου Πηλίου, ο Ελαιώνας Βεργόπουλου προσφέρει ειδυλλιακές σουίτες διακοσμημένες με χειροποίητα έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις, με εξοπλισμένη κουζίνα και καθιστικό με τζάκι. Στα συν, το σκηνικό φυσιολατρικής γαλήνης, σε μια έκταση πνιγμένη στις ελιές και τα πλατάνια, που συνδυάζει την καλοκαιρινή μαγεία των κοντινών παραλιών και την χειμερινή γοητεία των ορεινών χωριών του Πηλίου.

Αρτσίστα Οικίες
Πού: Αρίστη, Δυτικό Ζαγόρι
Πόσο: 76,50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο διαμέρισμα με πρωινό

Σε ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια, το Artsista Houses προσφέρει κατοικίες χτισμένες και διακοσμημένες σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα των Ζαγοροχωρίων, με φόντο τις βουνοκορφές της Αστράκας και το κατάφυτο Εθνικό Πάρκο. Οι ευρύχωρες κατοικίες των 40 τετραγωνικών διαθέτουν ξύλινα δάπεδα, σαλόνι με τζάκι, DVD player, πολυτελή μπάνια, επώνυμα δωρεάν προϊόντα περιποίησης, μεγάλες βεράντες και δωρεάν wifi. Σημειώστε ότι στο συγκρότημα λειτουργεί και ένα café bar… 200 ετών, ενώ διοργανώνονται και οργανωμένες δραστηριότητες όπως κανό, πεζοπορία, ορειβασία στη Δρακόλιμνη και ράφτινγκ στον Βοϊδομάτη.

Κάστρο Μαΐνη
Πού: Αρεόπολη, Μάνη
Πόσο: 50€ το δίκλινο με πρωινό

Μικρά αλλά άνετα, φωτεινά, με αέρινη διακόσμηση και αίθριο-μπαλκόνι που βλέπει στο βουνό, τα δωμάτια του Κάστρου Μαΐνη βρίσκονται στην καρδιά της Αρεόπολης, σε ένα παραδοσιακό πέτρινο κτίριο με φόντο από τη μία τον Μεσσηνιακό κόλπο και από την άλλη τον νότιο Ταΰγετο. Αν βαρεθείτε (δεν θα στοιχηματίζαμε σε αυτό) τις εξερευνήσεις ανάμεσα στους μανιάτικους πύργους και θέλετε κάτι πιο καλοκαιρινό, το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα με υδρομασάζ καθώς και πισίνα για παιδιά.

Τα Πέτρινα
Πού: Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία
Πόσο: 50€ το δίκλινο ανά διακνυκτέρευση με πρωινό

Ένα πετρόχτιστο συγκρότημα ξεπροβάλλει μέσα από τις καστανιές και τα έλατα της Άνω Χώρας, στην καρδιά της Ορεινής Ναυπακτίας και μας προσκαλεί για χαλάρωση σε παραδοσιακά διακοσμημένα διαμερίσματά του. Είναι άνετα (45 τετραγωνικών), με πέτρινους τοίχους, ξύλινες οροφές, ζεστά χρώματα, τζάκι, ευρύχωρο μπαλκόνι με θέα, δωρεάν wifi, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και μικρή κουζίνα, για να νιώθετε πραγματικά σαν στο σπίτι σας. Αγαπημένη λεπτομέρεια, οι α λα σοφίτες κρεβατοκάμαρες που θα συναντήσετε σε κάποια διαμερίσματα. Τριγύρω, μπορείτε να δοκιμάσετε ποδηλασία βουνού, πεζοπορία και βόλτες στις όχθες του Εύηνου ποταμού.

Αρχοντικό Ζαρκάδα
Πού: Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Πόσο: 40€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο με πρωινό

Μεγάλα, ρομαντικά δωμάτια, με τοίχους σε παλ αποχρώσεις, άνετα κρεβάτια με κουνουπιέρες, παραδοσιακά έπιπλα (ξυλόγλυπτες οροφές, κομψά φωτιστικά, δαντελωτές κουρτίνες), σύγχρονες ανέσεις (υδρομασάζ, DVD player, δωρεάν wifi) και άνετα μπαλκόνια, αίθρια ή βεράντες περιλαμβάνουν οι παροχές του Αρχοντικού. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ξενώνα 200 μέτρα από την πλατεία του γραφικού Μονοδενδρίου, μια ανάσα από το υπέροχο Φαράγγι του Βίκου. Σημειώστε πως λειτουργεί ένα καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο εντός του ξενοδοχείου, στο οποίο η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.

Όμορφη Πόλη
Πού: Νάυπλιο
Πόσο: 66,50€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση

Μπορεί τα δωμάτιά του να είναι σχετικά μικρά, αλλά ό,τι τους λείπει σε άνεση χώρου, το κερδίζουν σε ρομαντισμό: Στην «Όμορφη Πόλη» θα μείνετε σε γλυκύτατη σοφίτα, με όμορφη διακόσμηση, στην καρδιά της ολάνθιστης παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, ενώ λίγα λεπτά με τα πόδια μακριά βρίσκεται η προκυμαία για να κάνετε την καθιερωμένη βαρκάδα στο Μπούρτζι, καθώς και το κάστρο του Παλαμηδίου.

Το Γεφύρι
Πού: Κάτω Κόνιτσα
Πόσο: 50€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση

Στη γραφική Κόνιτσα, πλάι στον ποταμό Αώο και σε απόσταση αναπνοής από τη μεγαλύτερη μονότοξη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, το «Γεφύρι» προσφέρει δωμάτια με οικογενειακή ατμόσφαιρα, κομψή μοντέρνα διακόσμηση, δωρεάν αφράτα μπουρνούζια, παντόφλες και προϊόντα περιποίησης, καθιστικό, κλιματισμό, συσκευή για να φτιάχνετε τον καφέ ή το τσάι σας και δωρεάν wifi. Η περιοχή ενδείκνυται για εξερευνήσεις στο κοντινό φαράγγι και river sports. Αν θέλετε απλώς ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης, μπορείτε να αράξετε στο παραδοσιακό εστιατόριο του ξενώνα και να απολαύσετε την πανοραμική θέα.

Ξενώνας Πιτυούσσα
Πού: Ύδρα
Πόσο: 60€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση

Σε μια ήσυχη περιοχή της Χώρας της Ύδρας, λίγα μέτρα από το λιμάνι, ο ξενώνας Πιτυούσσα μας καλεί για το πρώτο μας νησιωτικό weekend στην «Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού». Η διαμονή μας θα είναι σε κομψά, μίνιμαλ και φωτεινά δωμάτια, δωρεάν wifi, DVD player, σιδερένια κρεβάτια και λευκές κουρτίνες. Και, φυσικά, θα είμαστε στην ιδανικότερη βάση για εξερευνήσεις στα σοκάκια της Ύδρας και βόλτες στο λιμάνι, στο λόφο του Προφήτη Ηλία και στα μουσεία-παλιά αρχοντικά της προκυμαίας.

Sventoura Hotel
Πού: Πύργος Διρού, Μεσσηνιακή Μάνη
Πόσο: 70€ το δίκλινο

Σε ένα παλιό αρχοντικό με ηλιόλουστες βεράντες με θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, το ξενοδοχείο Sventoura προσφέρουν στούντιο με θολωτές οροφές, ξύλινα δάπεδα, μικρές εξοπλισμένες κουζίνες που διαθέτουν μέχρι και μηχανές εσπρέσο. Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από μία υπέροχη αυλή, ενώ σε μικρή απόσταση είναι τα σπήλαια του Διρού, ενώ τρία χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η παραλία της Χαλικιάς, για να πάρετε γεύση καλοκαιριού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v