Υπέροχοι ξενώνες στις πλαγιές του Ολύμπου

Τα ωραιότερα δωμάτια με θέα στις κατάφυτες πλαγιές του βουνού των θεών, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50€ για ένα δίκλινο με τζάκι.
Υπέροχοι ξενώνες στις πλαγιές του Ολύμπου
της Ηρώς Κουνάδη

Ξύλινα μπαλκονάκια που αγναντεύουν ειδυλλιακά φαράγγια και χιονισμένες κορυφές. Τζάκια που σιγοκαίνε κάτω από ξύλινα ταβάνια και δίπλα σε σφυρήλατα κρεβάτια. Και χωριά-στολίδια που θα γίνουν η βάση για τις εξορμήσεις σας στα μονοπάτια και τις διαδρομές του βουνού των θεών. Και όλα αυτά, σε τιμές που κυμαίνονται στα 50-60€ για ένα δίκλινο (με τζάκι, σε πολλές περιπτώσεις).

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (16-17/04/2016).

Φεγγαρόπετρα Inn
Στον Παλαιό Παντελεήμονα
Τιμή: 55€ το δίκλινο με πρωινό και αίθριο στο ισόγειο (65€ με θέα στη θάλασσα)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Το όνομά της γεννά ρομαντικούς συνειρμούς, και το χωριό που την φιλοξενεί, ο Άγιος Παντελεήμονας, είναι ένα από τα πιο παραμυθένια της Ελλάδας. Η Φεγγαρόπετρα διαθέτει όμορφα δωμάτια με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και παραδοσιακά έπιπλα (σφυρήλατα κρεβάτια και σκαλιστές ξύλινες ντουλάπες) ενώ τα μπαλκονάκια των επάνω ορόφων απολαμβάνουν καρτποσταλική θέα στις κορυφές του Ολύμπου.

Βίλλα Πάνθεον
Στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Τα μπαλκονάκια των δωματίων του αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Ολύμπου και το συγκλονιστικό φαράγγι του Ενιπέα. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση και mini bar, ενώ δραστηριότητες όπως πεζοπορία και ορειβασία διοργανώνονται στην γύρω περιοχή.

Vassilis Guesthouse
Στη Ραψάνη
Τιμή: 40€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Παραδοσιακά διακοσμημένα, ρουστίκ δωμάτια με ξύλινα ταβάνια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Ολύμπου. Η Ραψάνη αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις πλαγιές του βουνού των θεών, αλλά και την Κοιλάδα των Τεμπών. Στις παροχές του ξενώνα περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση στα δωμάτια, και κοινόχρηστες κουζίνες για έξτρα οικονομία στα γεύματά σας.

Ιππολύτη
Στους Παλαιούς Πόρους
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Κουκλίστικα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια, μιαν ανάσα από το δάσος του Κάτω Ολύμπου, με παροχές που περιλαμβάνουν τζάκι και μπανιέρα με υδρομασάζ. Ο ξενώνας διοργανώνει δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία και ποδηλατάδες, για να εξερευνήσετε τα ειδυλλιακά μονοπάτια της περιοχής.

Ξενώνας Παπανικολάου
Στο Λιτόχωρο
Τιμή: 55€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Πενήντα μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού, περιτριγυρισμένος από μια λουλουδιασμένη αυλή, ο Ξενώνας Παπανικολάου προσφέρει όμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και διακόσμηση εμπνευσμένη από την τοπική αρχιτεκτονική. Στις παροχές τους περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα. Το Λιτόχωρο αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις πλαγιές του Ολύμπου και το Δίον, τον ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο που απέχει οκτώ χιλιόμετρα από τον ξενώνα.

Παραδοσιακός Ξενώνας Αρχοντούλα
Στον Παλαιό Παντελεήμονα
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στην καρδιά του υπέροχου χωριού του Ολύμπου, ο πετρόχτιστος ξενώνας της Αρχοντούλας προσφέρει μεγάλα στούντιο (των 35 τετραγωνικών μέτρων) με πέτρινους τοίχους, ξύλινα ταβάνια, έργα τοπικής τέχνης και τζάκια δίπλα στα κρεβάτια. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν το χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα και τα ανέγγιχτα τοπία γύρω του, ενώ στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνεται μικρή κουζίνα.

Δημάτης
Στον Άγιο Δημήτριο
Τιμή: 60€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Τα ομορφότερα ίσως δωμάτια στην περιοχή, ρομαντικά διακοσμημένα σε παστέλ αποχρώσεις, βρίσκονται στην καρδιά του ορεινού χωριού του Αγίου Δημητρίου, σε έναν υπέροχο ξενώνα που λειτουργεί ως οικογενειακή επιχείρηση από το 1928.



Στο πρωινό σερβίρονται τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα και σπιτικό ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο, ενώ στο δείπνο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικές νοστιμιές, όπως αγριογούρουνο από το αγρόκτημα της οικογένειας. Στις δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ περιλαμβάνονται εξερευνήσεις στο δάσος του Αγίου Δημητρίου, αναρρίχηση στον Όλυμπο, ποδηλασία και πεζοπορία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v