Παραμυθένιοι ξενώνες στη Βόρεια Ελλάδα

Στα Ζαγοροχώρια, την Κερκίνη, τη Βέροια και την Καστοριά ανακαλύψαμε μερικούς από τους πιο ονειρεμένους και οικονομικούς ξενώνες της Ελλάδας.
Παραμυθένιοι ξενώνες στη Βόρεια Ελλάδα
της Ηρώς Κουνάδη

Τι κάνει έναν ξενώνα παραμυθένιο; Το αναμμένο τζάκι πλάι στο κρεβάτι που έχει στρωθεί με αφράτα παπλώματα; Η ατμοσφαιρική διακόσμηση; Η μαγική θέα έξω από το παράθυρο; Ε λοιπόν, όλα αυτά τα βρήκαμε σε επτά υπέροχους ξενώνες στον ελληνικό βορρά, που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου 2016.

Αρκτούρος
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 35€ το δίκλινο (ή 45€ με τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Σας τα έχουμε πει και ξαναπεί για τον Αρκτούρο, έναν από τους πιο value for money ξενώνες των Ζαγοροχωρίων –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας: Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με θέα στην κοιλάδα του Βίκου, ιδιωτικό μπαλκόνι και αίθριο, μπάνιο με υδρομασάζ, καθιστικό, κρεβάτι με ουρανό και δωρεάν wi-fi. Διαθέτει εστιατόριο με τζάκι αλλά και μια υπέροχη πέτρινη αυλή όπου θα απολαμβάνετε τον καφέ σας με υπέροχη θέα. Ο ξενώνας βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Αρχοντικό της Κερκίνης
Κερκίνη
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ


Μόνο πεντακόσια μέτρα μακριά από την όχθη της υπέροχης Κερκίνης, το boutique Αρχοντικό της Κερκίνης προσφέρει δωμάτια ιδανικά για να στεγάσουν τα πιο ρομαντικά σας Σαββατοκύριακα. Με ρουστίκ διακόσμηση, ξύλινα δοκάρια στην οροφή και γήινα χρώματα, τα ευρύχωρα δωμάτια του Αρχοντικού περιλαμβάνουν σοφίτα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και κλιματισμό, ενώ ανοίγουν σε μπαλκόνια με θέα στα γύρω βουνά και μερική θέα στη λίμνη.

Ξενοδοχείο Φίλιππος
Ψαράδες, Πρέσπες
Τιμή: από 37€ το δίκλινο
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ


Στεγασμένο σε ένα γοητευτικό κτίριο του 19ου αιώνα στο παραδοσιακό χωριό Ψαράδες, και αρκετά απομονωμένο αν σας αρέσει η πλήρης ηρεμία, το Philippos Hotel αποτελεί ιδανική βάση για να τριγυρίσετε στους παραδοσιακούς παραλίμνιους οικισμούς των Πρεσπών. Το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφα δωμάτια με ζεστή διακόσμηση, ξύλινο δάπεδο και οροφή, καθώς και αίθουσα παιχνιδιών. Το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών είναι προσβάσιμο με πέντε λεπτά οδήγησης. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Άγιος Αχίλλειος, το γραφικό νησάκι των Πρεσπών, καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας.

Ροδοβόλι
Κόνιτσα
Τιμή: 60€ το δίκλινο (ή 70€ με τζάκι)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Πιστό στην ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, αλλά με μοντέρνες νότες και ανέσεις στα μεγάλα δωμάτιά του, το Ροδοβόλι –που συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στο Booking, με τη βαθμολογία του να αγγίζει το 9,8– προσφέρει πανέμορφα δωμάτια με μπαλκονάκια και αίθριο με όμορφη θέα, υδρομασάζ, παιδικό κλαμπ για να κρατηθούν απασχολημένα τα πιτσιρίκια και δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους. Λειτουργεί επίσης εξαιρετικό wine bar με ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και premium αποσταγμάτων, ενώ οι ομορφιές της Κόνιτσας και της υπόλοιπης Ηπείρου είναι πάντα σε απόσταση «βολής».

Καλλιόπη
Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 60€ το δίκλινο (ή 70€ με τζάκι) με πρωινό και στις δύο περιπτώσεις
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Φανταστείτε ένα μεγάλο, καταπράσινο κήπο, που φωτίζεται ατμοσφαιρικά καθώς πέφτει το σκοτάδι, και πέτρινα σπιτάκια χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική να τον περιβάλλουν. Σε ένα τέτοιο ειδυλλιακό σκηνικό, και μάλιστα σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, συναντάμε τα κουκλίστικα δωμάτια του ξενώνα Καλλιόπη, στις παροχές των οποίων περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση, DVD player, τζάκι, αφράτα παπλώματα Coco Mat και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας διαθέτει, επίσης, δικό του ιππικό όμιλο που θα σας οργανώσει βόλτες με αλογάκια στη γύρω περιοχή.

Enastron View Hotel
Απόσκεπος, Καστοριά
Τιμή: 65€ το δίκλινο με πρωινό (70€ με θέα στη λίμνη)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ


Πέντε χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά, το Έναστρον προσφέρει μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια με παστέλ χρώματα και καλλιτεχνικές πινελιές, τα οποία απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην πόλη –ορισμένα και στη λίμνη της Ορεστιάδας– από τα ιδιωτικά τους μπαλκονάκια. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται ακόμα δωρεάν wi-fi, mini bar, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, αφράτα μπουρνούζια και επώνυμα προϊόντα περιποίησης. Το πλούσιο πρωινό, που ξεκινά από τον αμερικάνικο μπουφέ και εμπλουτίζεται με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις, συγκαταλέγεται σαφώς στα δυνατά χαρτιά του ξενοδοχείου.

The House by the River
Βέροια
Τιμή: 69€ για δύο άτομα με πρωινό (ή 31,50€ κατ’ άτομο, αν είστε μεγάλη παρέα έως και έξι ατόμων και θέλετε να το νοικιάσετε ολόκληρο)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ


Στην υπέροχη Μπαρμπούτα, την παλιά εβραϊκή συνοικία της Βέροιας, πλάι στην όχθη του Τριπόταμου –το κελάρυσμα του οποίου ακούγεται αδιάκοπα– το αριστουργηματικό House by the River προσφέρει δύο υπνοδωμάτια, δυο μπάνια με Jacuzzi, ένα πανέμορφο καθιστικό με τζάκι, μια ρουστίκ κουζίνα και δωρεάν ποδήλατα για να βολτάρετε στη Βέροια. Ενοικιάζεται ολόκληρο αν είστε μεγάλη παρέα ή οικογένεια –και πάντα ονειρευόσασταν το δικό σας αρχοντικό, έστω για ένα Σαββατοκύριακο– αλλά διατίθεται και για δύο άτομα, σε τιμές που ξεκινούν από τα 69€ με πρωινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v