Φανταστικά ξενοδοχεία για διακοπές… στην Αθήνα

Βρήκαμε τα καλύτερα και πιο value for money δωμάτια με θέα, για να κάνουμε διακοπές στην πόλη της καρδιάς μας, την Αθήνα.
Φανταστικά ξενοδοχεία για διακοπές… στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αγαπήσεις μια πόλη; Να κάνεις διακοπές εκεί. Να περπατήσεις μόνο τις ωραιότερες γειτονιές της, απαλλαγμένος από άγχη, δουλειές και προγράμματα, σε mood διακοπών. Με όλη εκείνη την καλή διάθεση που έχουμε, ας πούμε, όταν φεύγουμε για τέσσερις μέρες σε μια ευρωπαϊκή πόλη και τη βρίσκουμε «κούκλα»: αφενός γιατί έχουμε όλη την καλή διάθεση να τη βρούμε έτσι, αφετέρου γιατί δεν φτάνουμε ποτέ μέχρι το αντίστοιχο Μαρούσι ή την Καλλιθέα ή το Ίλιον της.

Κάπως έτσι το σκεφτήκαμε: Γιατί να μην δώσουμε και στην Αθήνα μια τέτοια ευκαιρία, που της αξίζει; Να μην κλείσουμε ένα Σαββατοκύριακο με τον πιο αγαπημένο μας άνθρωπο στον κόσμο σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο, από εκείνα με τα λαχταριστά πρωινά και τα roof bars με την θέα στην Ακρόπολη, και να βολτάρουμε όλη μέρα –εντάξει, τη μισή μέρα που θα καταφέρνουμε να φύγουμε από το εν λόγω ξενοδοχείο– στην Πλάκα και το Μοναστηράκι; Θα γλιτώσουμε, αν μη τι άλλο, και τα αεροπορικά εισιτήρια του city break. Ορίστε μερικά από τα ωραιότερα αθηναϊκά ξενοδοχεία που εντοπίσαμε για να σας… βάλουμε ιδέες.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου 2016.

Inn Athens
Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3258555
Τιμή: από 90€ το δίκλινο με πρωινό


Στο τέλος της πανέμορφης Στοάς Ράλλη, που στεγάζει και το wine bar By the Glass, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το κουκλίστικο διατηρητέο νεοκλασικό που στεγάζει το Inn Athens.


Εικοσιδύο διαφορετικά μεταξύ τους, μοναδικά δωμάτια και σουίτες παντρεύουν αρμονικά ρετρό και μοντέρνα στοιχεία σε ένα σούπερ ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Emporikon Athens Hotel
Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 210 3255118
Τιμή: από 63€ το δίκλινο (συν 8€ κατ’ άτομο για το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ


Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, επάνω στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, και αυτό είναι λόγος αρκετός για να το αγαπήσετε.


Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός: Έχει και εκπληκτική minimal διακόσμηση στα ευρύχωρα δωμάτιά του, και θέα στην Ακρόπολη (μερική ή πανοραμική) από όλα τα παράθυρά τους.

Adrian Hotel
Αδριανού 74, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3221553
Τιμή: από 55€ το δίκλινο (συν 8€ κατ’ άτομο για το πρωινό) ή 84€ με θέα στην Ακρόπολη και πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Ακριβώς δίπλα σε ένα από τα αγαπημένα μας αρχαία μνημεία της Αθήνας, τους Αέρηδες και τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Adrian Hotel προσφέρει όμορφα, φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνια, κάποια εκ των οποίων αγναντεύουν την Ακρόπολη.

A for Athens
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3244244
Τιμή: 110€ το δίκλινο (ή 150€ με θέα στην Ακρόπολη) με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ


Αυτό που πρωτο-αγαπήσαμε ως μπαρ για τα κοκτέιλ και τη φαντασμαγορική του θέα στην Ακρόπολη και στην ομορφότερη πλατεία της Αθήνας είναι πρωτίστως ένα άριστο design ξενοδοχείο.


Τα ευρύχωρα δωμάτια είναι κομψά διακοσμημένα με minimal αισθητική, φυσικά υλικά και άπλετο φως από τα μεγάλα παράθυρα –πολλά από τα οποία αγναντεύουν την ίδια φανταστική θέα με εκείνη του μπαρ.

Alice Inn Athens
Τσάτσου 9, Πλάκα, τηλ.: 210 3237139
Τιμή: από 56€ η σουίτα δύο ατόμων
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ


Ένα κουκλίστικο νεοκλασικό στεγάζει τις σούπερ ντιζαϊνάτες σουίτες του Alice Inn Athens, δυο βήματα από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, εκεί που ξεκινά η Πλάκα.


Η σουίτα Betty Boop, που είναι η οικονομικότερη, στο ισόγειο του ξενοδοχείου, διαθέτει δική της αυλίτσα για τα ηλιόλουστα μεσημέρια σας, ενώ η μεγαλύτερη Mighty Aphrodite έχει μπαλκονάκι με θέα στα τριγύρω νεοκλασικά.

Sweet Home Athens
Πατρώου 5, Πλάκα, τηλ.: 210 3229029
Τιμή: 99€ το δίκλινο με πρωινό (ή 110€ με θέα στην Ακρόπολη)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ


Κουκλίστικα δωμάτια, βγαλμένα από παραμύθι, ορισμένα εκ των οποίων αγναντεύουν από τα μπαλκονάκια τους την Ακρόπολη, προσφέρει το Sweet Home Athens.


Στις δε παροχές τους περιλαμβάνονται προϊόντα περιποίησης Apivita, mini bar, απαλά μπουρνούζια και 32άρες τηλεοράσεις.

Royal Olympic Hotel
Αθανασίου Διάκου 28-34, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9288400
Τιμή: 96€ το δίκλινο (ή 106€ με το πρωινό)
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ


Πεντάστερη πολυτέλεια στις παρυφές του Ζαππείου. Τα executive δωμάτια του Royal Olympic Hotel ανοίγουν στην πισίνα, ενώ το πλούσιο, λαχταριστό πρωινό σερβίρεται στον 7ο όροφο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v