Οικονομικά δωμάτια με θέα… Χαλκιδική

Δέκα οικονομικές επιλογές διαμονής στις πιο όμορφες γωνιές της Χαλκιδικής, που προσφέρουν δωμάτια με υπέροχη θέα στο απέραντο… γαλαζοπράσινο, από 30 ως 80€.
Οικονομικά δωμάτια με θέα… Χαλκιδική
του Γιώργου Κόκουβα

Γλυκύτατα δωμάτια μπροστά σε γραφικά λιμανάκια στη Σιθωνία. Οικονομικά δίκλινα πλάι στο κύμα στην Κασσάνδρα. Οικογενειακά διαμερίσματα μέσα σε ελαιώνες μεταξύ πρώτου και δεύτερου ποδιού που ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και κουκλίστικοι ξενώνες στα δυτικά, που κοιτάζουν κατάματα το Άγιο Όρος. Συγκεντρώνουμε δέκα επιλογές διαμονής σε κάθε άκρη της Χαλκιδικής, μαζί με τις – άκρως συμφέρουσες τώρα πια που μπήκαμε στην χαμηλή περίοδο – τιμές τους.

Thea Hotel, Ποσείδι 

Σε μία πανέμορφη περιοχή με πευκόφυτους λόφους που απλώνονται ως τις αμμουδιές, το Ξενοδοχείο Θέα συνδυάζει την φιλοξενία στα απλά, περιποιημένα δωμάτιά του (τα οποία διαθέτουν ψυγείο, μίνι μπαρ, τηλεόραση, θυρίδα ασφαλείας, κλιματισμό και βεράντα), με την θέα στο γαλάζιο της θάλασσας και της πισίνας, που πλαισιώνεται από την καταπράσινη φύση της Κασσάνδρας. Το δίκλινο δωμάτιο για τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινά από τα 36€ χωρίς θέα και από 42€ με θέα στο βουνό ή τη θάλασσα.

Studios Meliton, Πόρτο Κουφό 

Στην καταπράσινη Σιθωνία, και συγκεκριμένα στον κρυστάλλινο κόλπο του Πόρτο Κουφό, τα Studios Meliton προσφέρουν διαμονή σε γαλήνιο οικογενειακό περιβάλλον, μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα. Τα δωμάτια διαθέτουν εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση, δωρεάν wifi, επιπλωμένο μπαλκόνι με φοβερή θέα, προϊόντα περιποίησης, κλιματισμό και στοιχίζουν από 40€ τον Σεπτέμβριο.

Sunny Hill Studios, Σάνη 

Κοντά σε μία από τις ωραιότερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του πρώτου ποδιού, τη Σάνη, το Sunny Hill προσφέρει άνετα, μοντέρνα δίκλινα δωμάτια ή οικογενειακές σουίτες με όλες τις ανέσεις (μπανιέρα, κρεβάτι με κουνουπιέρα, κλιματισμό, wifi, καθιστικό κ.α.), καθώς και μια σειρά από εγκαταστάσεις στον μεγάλο κήπο του, όπως παιδική χαρά, πισίνα και φιλόξενο pool bar σε καταπράσινο σκηνικό που ατενίζει το όμορφο τοπίο τριγύρω. Το δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 80€ περιλαμβανομένου πρωινού.

Olive Tree Apartments, Φούρκα 

Χτισμένο μέσα σε έναν ευωδιαστό κήπο γεμάτο ελιές και τριανταφυλλιές, το Olive Tree Apartments προσφέρει δωμάτια κοντά στη Σάνη, τα οποία διαθέτουν καθιστικό, τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα – ακόμη και με μηχανή του καφέ, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου, ενώ είναι φιλικά και προς τα κατοικίδια. Όλα τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε φωτεινούς, μοντέρνους τόνους, ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα, έναντι 65€. Στα συν, φυσικά, η θέα που συνδυάζει το καταπράσινο «δάσος» ελιάς με το γαλάζιο της θάλασσας στο βάθος.

Αλκίνοος Beach Hotel, Γερακίνη 

Οικονομικότατα, και κυριολεκτικά δύο βήματα από την θάλασσα στην περιοχή της Γερακίνης, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τα δωμάτια του Αλκίνοου είναι όμορφα, άνετα και στην κατάλληλη θέση για να απολαμβάνετε από τα μπαλκόνια τους θέα στην πισίνα και την αμμουδερή παραλία ταυτόχρονα. Για τα παιδιά υπάρχει παιδική χαρά ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο – το δίκλινο στοιχίζει από 38€ και το τρίκλινο από 54€.

Agni Studios & Apartments, Σάρτη 

Γαλήνια και ζεν, τα δωμάτια και τα πλήρως εξοπλισμένα, αλλά διακριτικά διακοσμημένα διαμερίσματα της Αγνής βρίσκονται ακριβώς πλάι στη θάλασσα στη Σάρτη. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται παιδική χαρά, αλλά και ένα roof garden για ακόμη καλύτερη θέα και ρομαντζάδα στο απέραντο γαλάζιο και το Άγιο Όρος. Τα δωμάτια την χαμηλή περίοδο στοιχίζουν από 45€.

Hotel Stefani, Σάρτη 

Μπροστά στην –ούτε λίγο, ούτε πολύ- πέντε χιλιομέτρων παραλία της Σάρτης βρίσκονται τα δωμάτια της Στεφανί στην Χαλκιδική, τα οποία είναι μικρά αλλά όμορφα, καθαρά, φωτεινά και με βεράντες που ατενίζουν το γαλάζιο του Αιγαίου ως το Άγιο Όρος, με μια ενδιάμεση στάση για το βλέμμα στα δέντρα που μεσολαβούν μεταξύ ξενοδοχείου και θάλασσας. Το δίκλινο με πρωινό αυτή την περίοδο στοιχίζει 38€ (ή 45€ για δωμάτιο με καλύτερη θέα).

Philoxenia Bungalows, Ψακούδια 

Μόλις 150 μέτρα από την παραλία των Ψακουδιών στο δεύτερο πόδι, και ταυτόχρονα μέσα σε ένα πευκόδασος, το Philoxenia προσφέρει φωτεινά και ευάερα δωμάτια με ξύλινα έπιπλα και πολύχρωμα υφάσματα στη διακόσμηση, πισίνα, εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας ανάμεσα σε φοινικιές, και μπαλκόνια ή αίθρια με θέα στο δάσος. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κέντρο καταδύσεων της περιοχής, αν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο scuba diving. Τα δίκλινα αυτή την περίοδο ξεκινούν από τα 57€.

House Mistral, Νέος Μαρμαράς 

Τα δωμάτιά του είναι λιτά και απέριττα, αλλά καθαρά, άκρως οικονομικά και με μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα σε όλο το κοσμοπολίτικο παραλιακό μέτωπο του Νέου Μαρμαρά, ενός από τους πιο όμορφους, ζωντανούς και δημοφιλείς οικισμούς της Σιθωνίας. Τα δωμάτια του Mistral ξεκινούν αυτή την περίοδο από τα 30€ για δύο άτομα ή από τα 50€ για τέσσερα άτομα.

Αύρα, Όρμος Παναγιάς 

Μπροστά στο λιμανάκι του Όρμου Παναγιάς, το ξενοδοχείο Αύρα είναι ό,τι πιο κοντά σε γραφικό «νησιώτικο» σκηνικό μπορείτε να φανταστείτε στις δυτικές ακτές της Σιθωνίας. Από τα μπαλκονάκια των δωματίων μπορείτε να ατενίσετε την παραλία με τα δέντρα, τις παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα παλιά καράβια. Από το λιμάνι μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι για εκδρομή ως απέναντι, στη Χερσόνησο του Άθω. Τα δίκλινα με θέα θάλασσα τον Σεπτέμβριο στοιχίζουν 71,25€ περιλαμβανομένου πρωινού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v