20 οικονομικά δωμάτια στις… ακριβές Κυκλάδες

Εντοπίζουμε 20 οικονομικές επιλογές διαμονής στις ακριβότερες Κυκλάδες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου σε τιμές από 12 ως 60€.
20 οικονομικά δωμάτια στις… ακριβές Κυκλάδες
του Γιώργου Κόκουβα

Υπάρχει δωμάτιο στην Σαντορίνη που στοιχίζει 6€ το άτομο; Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν στις εξωπραγματικές τιμές που ακούγονται φέτος για τα ξενοδοχεία της Μυκόνου; Πόσο «πάει το μαλλί» στην ανερχόμενη Φολέγανδρο και στην ακριβοθώρητη Μήλο;

Σε κάθε ερώτημα στο οποίο φοβάστε πως υπάρχει… τριψήφια (το λιγότερο) απάντηση, σας έχουμε μια εναλλακτική για να χαρείτε τις ακριβότερες Κυκλάδες τώρα που η high season έφτασε στο τέλος της, και να κλείσετε διαμονή στα πιο «πολυτελή» νησιά σε τιμές από 12 ως το πολύ 60€ για ένα δίκλινο.

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό για το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου – εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Σαντορίνη

Στο hostel της Περίσσας, το Countryside Backpackers, βρήκαμε την οικονομικότερη επιλογή του νησιού: Μην περιμένετε ανέσεις ή βολική τοποθεσία κοντά στην Καλντέρα – αν και τα 15 λεπτά περπατήματος από τη δημοφιλή παραλία της Περίσσας δεν είναι άσχημα – αλλά θα έχετε άνετο δίκλινο δωμάτιο 20 τετραγωνικών με ιδιωτικό μπάνιο και αίθριο, από (κι όμως!) 12€ τη βραδιά. 

Στον παραλιακό δρόμο της ίδιας περιοχής, μεταξύ Περίσσας και Περίβολου, εντοπίσαμε τα δωμάτια του St George Pension, με τα μικρά, λιτά αλλά φιλόξενα δίκλινα δωμάτια από 24€. 

Θέλετε να είστε πιο κοντά στην Καλντέρα; Τα δωμάτια του Hotel Olympia, που διαθέτει και δύο πισίνες – μία ενηλίκων και μία για τα παιδιά- βρίσκονται στον οικισμό Καρτεράδος, δέκα λεπτά με τα πόδια από τα Φηρά. Εδώ θα βρείτε δωμάτια παραδοσιακού κυκλαδίτικου στιλ που στοιχίζουν 40€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα ή 50€ για τρία άτομα. 

Κι αν δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερα από την «βασίλισσα» του νησιού, την Οία, σας έχουμε την πιο βολική λύση για να μην πληρώσετε 500€ τη βραδιά: Ένα χιλιόμετρο έξω από την Οία, κοντά στην ακτή Μπαξέδες, βρίσκονται τα δωμάτια «Παράδεισος Οία», με παραδοσιακά ξύλινα έπιπλα, ιδιωτικά μπαλκόνια με θέα το Αιγαίο και τιμές από 60€ ανά διανυκτέρευση. 

Μύκονος

Η οικονομικότερη των οικονομικών επιλογών στη Μύκονο είναι αδιαμφισβήτητα το camping. Στα Mykonos Camping στην παραλία Παράγκα, η διαμονή ανά ενήλικα στοιχίζει 10€. 

Αν προτιμάτε δωμάτιο, να αναμένετε πιο τσουχτερές τιμές ακόμη κι από τη Σαντορίνη, εκτός κι αν επιλέξετε να επισκεφθείτε το νησί των ανέμων μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε οι τιμές πέφτουν περίπου στα μισά – όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον ξενώνα Διογένης, λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ψαρού, που από τα τριψήφια ποσά, η τιμή του δίκλινου πέφτει στα 45€ από τις 15/9 και μετά ή με τα δωμάτια της Ευαγγελίας στον Άγιο Ιωάννη Μυκόνου, που από τα 120€ στις αρχές Σεπτεμβρίου πέφτουν στα 40€ στο β’ μισό του μήνα. 

Αν πάλι οι διακοπές στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι μονόδρομος, εντοπίσαμε απλά δωμάτια κυκλαδίτικου στιλ με τις βασικές παροχές στην Pension Marina κοντά στην παραλία Τούρλος στην περιοχή Γεφυράκι, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πόλη της Μυκόνου, στα 35€ για το δίκλινο. 

Στα περιποιημένα δωμάτια του Panorama Hotel, θα γευθείτε τη μυκονιάτικη φιλοξενία μόλις 150 μέτρα από την αμμώδη παραλία του Αγίου Στέφανου, και τη θέα στο Αιγαίο ή στους κήπους του ξενοδοχείου από το μπαλκονάκι σας, με 59€ τη βραδιά. 

Τέλος, στα στούντιο της Ειρήνης στην Ψαρού, εντοπίσαμε τρίκλινο δωμάτιο, με ωραία διακόσμηση, φωτεινούς χώρους και πολλά «καλούδια» στις παροχές (από εξοπλισμένη κουζίνα και κλιματισμό μέχρι σίδερο, θυρίδα και καλή ηχομόνωση) στα 60€. 

Φολέγανδρος

Είναι κοινό μυστικό πως η Φολέγανδρος είναι η πιο… hip Κυκλάδα τα τελευταία χρόνια, κι αυτό φαίνεται και στις τιμές των καταλυμάτων που δεν πλησιάζονται πλέον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο τον Σεπτέμβριο: Τότε, βρίσκουμε λίγες (αλλά καλές) επιλογές ακόμη και στην απαστράπτουσα Χώρα με λιγότερα από 50€.

Όπως στα απλά, χαριτωμένα δωμάτια του Pavlos x2, στην είσοδο της Χώρας, που έχουν μόνο τις βασικές παροχές, αλλά αποτελούν την οικονομικότερη επιλογή της περιοχής, στα 25,50€ για το δίκλινο. 

Στην καρδιά της Χώρας, εντοπίσαμε τα κυκλαδίτικα δωμάτια της Ειρήνης με εξοπλισμένο κουζινάκι, στα 27€ για το δίκλινο, τα ρομαντικά, κατάλευκα δωμάτια του Meltemi Hotel στα 35€ και τα παραδοσιακά δωμάτια του Ξενώνα Κάστρο στο παραμυθένιο, γλυκύτατο Κάστρο της Χώρας στα 45€. 

Αν θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό, θα μείνετε στα πολυτελή δωμάτια του συγκροτήματος Alitanes στην ήσυχη Άνω Μεριά, στα 50€ για το δίκλινο. Για εξτρά οικονομία, μπορείτε να μείνετε στο camping Λιβάδι του νησιού, που λειτουργεί ως τις 10/9 και χρεώνει 7€ ανά ενήλικα. 

Μήλος

Ο ρομαντισμός, τα σεληνιακά τοπία και η γραφική ομορφιά… κοστίζουν ακριβά στο «prime time» της σεζόν – μάλιστα, μετά την Μύκονο και τη Σαντορίνη, η Μήλος φιγουράρει στη λίστα του Trivago με τα ακριβότερα (και με αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι) καταλύματα στις Κυκλάδες. Εμείς ωστόσο βρήκαμε για το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου:

Τα χαριτωμένα κλιματιζόμενα δωμάτια της Μαίρης πέντε λεπτά από το λιμάνι του Αδάμαντα στα 25€ και τα ευρύχωρα στούντιο του Vythos επίσης στον Αδάμαντα στα 40€. 

Τα δωμάτια του οικογενειακού ξενώνα Pergola με τη ρομαντική διακόσμηση, το μπαλκόνι και την καταπράσινη θέα στην Απολλωνία, από 30€. 

Στην παραλία του Προβατά, το ξενοδοχείο Άγκυρα προσφέρει δωμάτια με θέα στη θάλασσα από 25€ ενώ κοντά στην παραλία του Μύτακα στην περιοχή Πάχαινα, ο ξενώνας Ηλιοβασίλεμα προφέρει δωμάτια κυκλαδίτικου στιλ από 30€. 

Τέλος, κοντά στην γραφική Πλάκα της Μήλου, εντοπίσαμε τα διαμερίσματα Γαρύφαλλος, με την όμορφη διακόσμηση και τις βεράντες με θέα στη θάλασσα, το βουνό και τον γραφικό οικισμό της Τρυπητής – από 35€. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v