Οι πιο φθηνοί ξενώνες για την άνοιξη

Στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Ζαγοροχώρια, στο Ναύπλιο και σε άλλους αγαπημένους ανοιξιάτικους προορισμούς, εντοπίσαμε υπέροχους ξενώνες με καλές τιμές.
Οι πιο φθηνοί ξενώνες για την άνοιξη
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί η αργία της 25ης Μαρτίου να μην μας έκανε φέτος την χάρη για τριήμερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης, που ξεκινά επίσημα στις 21 Μαρτίου, με μια εκδρομή στην εξοχή. Μερικοί από τους ωραιότερους ξενώνες της ελληνικής υπαίθρου, άλλωστε, έχουν φροντίσει ήδη να μας δελεάσουν, ρίχνοντας τις τιμές τους και σχεδιάζοντας προσφορές για τα Σαββατοκύριακα πριν το Πάσχα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαρτίου, και αφορούν δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό. 

Αρκτούρος 
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό (ή 35€ χωρίς) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Σκαρφαλωμένος σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, στο γραφικό Μονοδένδρι Ζαγορίου, ο μικρός παραδοσιακός ξενώνας του Αρκτούρου προσφέρει όμορφα δωμάτια με θέα στην κοιλάδα του Βίκου, ιδιωτικό μπαλκόνι και αίθριο, μπάνιο με υδρομασάζ, καθιστικό, κρεβάτι με ουρανό και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας διαθέτει εστιατόριο με τζάκι αλλά και μια υπέροχη πέτρινη αυλή όπου θα απολαμβάνετε τον καφέ σας με υπέροχη θέα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.

Filyra Pension 
Ναύπλιο
Τιμή: 45€ το δίκλινο (με είδη πρωινού στο δωμάτιο, τα οποία ανανεώνονται καθημερινά) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Δωμάτια βγαλμένα από κουκλόσπιτο, με κουνουπιέρες και σφυρήλατα κρεβάτια, παστέλ χρώματα και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς που ταιριάζουν γάντι με την αίσθηση ρομάντζου την οποία αποπνέει η παλιά πόλη του Ναυπλίου. Ακριβώς στην καρδιά της, στην οδό Άγγελου Τερζάκη, βρίσκεται η Φιλύρα. Στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, λιχουδιές για να φτιάξετε μόνοι σας το πρωινό της αρεσκείας σας, τηλεόραση και μίνι ψυγειάκι. 

Ξενοδοχείο Αντιγόνη
Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα
Τιμή: 30€ το δίκλινο με πρωινό και θέα στη λίμνη 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από τις όχθες της λίμνης, προσφέρει απλά, ευρύχωρα (35 τ.μ.) και περιποιημένα δωμάτια με μπανιέρα υδρομασάζ και μπαλκόνι με θέα στα γαλήνια νερά της. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρεται παραδοσιακή τοπική κουζίνα, ενώ στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων room service και δωρεάν wi-fi. 

Ξενώνας Μπαταλογιάννη
Καστράκι, Μετέωρα
Τιμή: 40€ το δίκλινο (συν 5€ προαιρετικά για το πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Μια ανάσα από τα επιβλητικά Μετέωρα (τόσο που θα μπορούσατε να ανεβείτε και με τα πόδια) το παραδοσιακό Guesthouse Batalogianni προσφέρει όμορφα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που κοιτάζουν στα μάτια τους βράχους των Μετεώρων. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi, τηλεόραση και ψυγειάκι. Στο εστιατόριο του ξενώνα θα απολαύσετε καταπληκτική τοπική κουζίνα. 

Δήμητρα 
Δάφνη Καλαβρύτων
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 

Όμορφα, φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκι και παροχές που περιλαμβάνουν κοινόχρηστη κουζίνα –για έξτρα οικονομία στα γεύματά σας– και δωρεάν wi-fi προσφέρει αυτός ο συμπαθέστατος ξενώνας στο παραδοσιακό χωριό της Δάφνης. Ο πραγματικός άσσος στο μανίκι του, όμως, είναι η στρατηγική του θέση για εκδρομές στις όχθες του Λάδωνα, στο πανέμορφο αυτή την εποχή δάσος της Φολόης, στα Καλάβρυτα και την Ολυμπία

Μορφή 
Κερκίνη
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ προαιρετικά για το πρωινό) 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Στο κέντρο του χωριού που δανείζεται το όνομά του από την υπέροχη Λίμνη Κερκίνη, πεντακόσια μόνο μέτρα μακριά από την όχθη της, ο παραδοσιακός πετρόχτιστος ξενώνας Μορφή διαθέτει άνετα, φωτεινά στούντιο με χαλαρωτικά χρώματα, τζάκι, καθιστικό, εξοπλισμένη κουζίνα και θέα στο όρος Μπέλλες. Η περιοχή ενδείκνυται για βαρκάδες στη λίμνη, ιππασία, πεζοπορία αλλά και γευσιγνωσία –η τοπική κουζίνα φημίζεται για τις ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ της, που περιλαμβάνουν βουβαλίσιο κρέας και λιμνίσια ψάρια. 

Ροδοβόλι 
Κόνιτσα
Τιμή: 48€ το δίκλινο με πρωινό 
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Η παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική συνδυάζεται υπέροχα με μοντέρνες πινελιές και ανέσεις στα μεγάλα δωμάτια του πανέμορφου αυτού ξενώνα –που αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σκοράρει ένα ωραιότατο 10άρι στη βαθμολογία από τους χρήστες του Booking. Γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση, μπαλκονάκια ή αίθρια με όμορφη θέα, υδρομασάζ και δωρεάν wi-fi συνθέτουν το προφίλ των δωματίων. Στις έξτρα παροχές του ξενώνα, σημειώστε το παιδικό κλαμπ για να κρατιούνται τα πιτσιρίκια απασχολημένα, και το εξαιρετικό wine bar με ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και premium αποσταγμάτων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v