Ξενώνες για παρέες: 8 βίλες στο βουνό

Ετοιμάζετε εξόρμηση με την παρέα σας ή την οικογένειά σας; Δείτε οκτώ ξενώνες που προσφέρουν αυτόνομα σπιτάκια ή βίλες στο βουνό, σε τιμές από 13€ κατ’ άτομο.
Ξενώνες για παρέες: 8 βίλες στο βουνό
του Γιώργου Κόκουβα

Οι ορεινές αποδράσεις σε ειδυλλιακούς ξενώνες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ζευγαριών. Αν ανήκετε σε μια μεγάλη παρέα ή έχετε πολυπληθή οικογένεια, γιατί να μην κλείσετε το δικό σας σπίτι στο χωριό για ένα όμορφο σαββατοκύριακο;

Νοικιάζοντας ένα σπιτάκι, μια βίλα ή μια μεζονέτα σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, έχετε την αυτονομία ενός σπιτιού, την εξοπλισμένη κουζίνα για να ετοιμάζετε γεύματα, την θαλπωρή του τζακιού ενός μεγάλου σαλονιού. Με λίγα λόγια, νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Και φυσικά, μιας και το κόστος διαμονής μοιράζεται σε πολλά άτομα, μπορείτε να πετύχετε πολυτελείς βίλες σε τιμές πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε οκτώ ξενώνες στα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας, που διαθέτουν αυτόνομα σπιτάκια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από τετραμελείς οικογένειες μέχρι δεκαμελείς παρέες, σε τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 20€ κατ’ άτομο, για παρεΐστικες, πολυτελείς αλλά οικονομικές αποδράσεις.

*Σημείωση: Τις παρακάτω τιμές τις εντοπίσαμε για διαμονή τον Ιανουάριο – οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τα άτομα που θα μείνουν κάθε φορά στο σπίτι

Ορειάδες, Μούρεσι 

Οι Ορειάδες βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στο πανέμορφο Μούρεσι του Πηλίου και διαθέτουν μία μοντέρνα, πετρόχτιστη βίλα 100 τετραγωνικών με κήπο η οποία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια για 4-6 ενήλικες. Στις ανέσεις περιλαμβάνονται αίθριο, θέα στον κήπο και το βουνό, βεράντα, καθιστικό με τζάκι, περισσότερα του ενός μπάνια, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου στον κήπο, δωρεάν wi-fi και δωρεάν ποδήλατα.
Κόστος: Από 228€ ανά διανυκτέρευση για 6 άτομα – ήτοι 38€ κατ’ άτομο

Anna’s Home, Πορταριά 

Στο ορεινό και ίσως πιο περιζήτητο χωριό του Πηλίου για τον χειμώνα, το σπίτι της Άννας σας δίνει τη δυνατότητα να μείνετε σε ένα παραδοσιακό πηλιορείτικο σπίτι με τζάκι και πέντε υπονοδωμάτια στο ισόγειο και στον επάνω όροφο – συνολικά 140 τετραγωνικά. Τα δωμάτια διαθέτουν σιδερένια κρεβάτια, vintage ντουλάπες και διακοσμητικά-αντίκες, ενώ διατίθεται και σαλόνι με τζάκι, καθιστικό και τηλεόραση. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10 άτομα, ενώ στις υπόλοιπες ανέσεις περιλαμβάνεται αίθριο, υπέροχη θέα, κλιματισμός, σίδερο ρούχων, προϊόντα καθαρισμού, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, εξοπλισμένη κουζίνα, μπάρμπεκιου, τραπέζι φαγητού, δωρεάν wifi και τραπεζαρία εξωτερικού χώρου.
Κόστος: Από 200€ ανά διανυκτέρευση για 10 άτομα – ήτοι από 20€ κατ’ άτομο

Παπαευαγγέλου Hotel, Μεγάλο Πάπιγκο 

Στην παραδοσιακή βίλα του Ξενώνα Παπαευαγγέλου, που βρίσκεται ανάμεσα στις ηπειρώτικες βουνοκορφές και απολαμβάνει υπέροχη θέα προς αυτές, θα βρείτε πετρόχτιστα δωμάτια ικανά να φιλοξενήσουν μέχρι και πέντε άτομα. Χτιστά κρεβάτια, ξύλινο δάπεδο και οροφή, προσεγμένη ρουστίκ διακόσμηση, τηλεόραση με DVD player, καθιστικό, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, μικρή κουζίνα με σκεύη, παντόφλες και δωρεάν wifi συγκαταλέγονται στις παροχές της βίλας. Το κέντρο του χωριού απέχει λιγότερο από 500 μέτρα και τα γραφικά χωριά Αρίστη και Μονοδένδρι ελάχιστα χιλιόμετρα.
Κόστος: 130€ ανά διανυκτέρευση για 5 άτομα (ήτοι 26€ κατ’ άτομο)

Το Σπίτι Μας, Μεγάλο Πάπιγκο 

Ένας πέτρινος ξενώνας, όνομα και πράγμα, σας καλεί να νιώσετε σαν στο Σπίτι σας στο γραφικό Πάπιγκο, σε μια μεγάλη βίλα 4 υπνοδωματίων που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 9 άτομα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει δικό του μπάνιο, δωρεάν wifi, πέτρινους τοίχους και παραδοσιακά χαλιά, ενώ η βίλα έχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και πλυντήριο, σαλόνι με μεγάλη flat screen τηλεόραση, εσωτερική αυλή και τζάκι σε καθένα από τα δωμάτια. Η βίλα βλέπει προς το βουνό, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στην ηχομόνωση.
Κόστος: 120€ για 9 άτομα (ήτοι περί τα 13€ κατ’ άτομο) 

Πιερίων Μούσες στο Ελατοχώρι 

Ιδανική για τετραμελείς οικογένειες ή δύο φιλικά ζευγάρια, η μεζονέτα Πιερίων Μούσες στο Ελατοχώρι Πιερίας διαθέτει δύο ορόφους με καθιστικό, τζάκι και τηλεόραση, εξοπλισμένη κουζίνα, δύο τουαλέτες και δύο υπνοδωμάτια στον πάνω όροφο. Στις παροχές περιλαμβάνονται η δορυφορική τηλεόραση, το μπαλκόνι με ασυναγώνιστη θέα στον Όλυμπο, τα υπερμεγέθη κρεβάτια και το γυμναστήριο με σάουνα και υδρομασάζ που διατίθεται στο ευρύτερο συγκρότημα του Πιερίων Μούσες.
Κόστος: 125€ για 4 άτομα (ήτοι 31,25€ κατ’ άτομο)

Chalet Likouresi Village, Καρπενήσι 

Ένα ολόκληρο συγκρότημα ξύλινων κατοικιών απλώνεται δύο χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι και σας προσφέρει τη δυνατότητα να μείνετε στο δικό σας ανεξάρτητο σαλέ δύο ορόφων, ικανό να φιλοξενήσει ως πέντε άτομα. Τα ξύλινο σαλέ διαθέτει αυτόνομη θέρμανση και ηχομόνωση, καθιστικό με τζάκι, δορυφορική τηλεόραση και CD player, δύο μπάνια (το ένα εκ των οποίων με σάουνα, που χρεώνεται εξτρά) και εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία. Το μπαλκόνι προσφέρει θέα στο βουνό, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν σιδερένια κρεβάτια και ξύλινους τοίχους. Οι εγκαταστάσεις απέχουν μόλις 14 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου, ενώ το Καρπενήσι είναι προσβάσιμο ακόμη και με τα πόδια.
Κόστος: 141€ για 5 άτομα (ήτοι 28,20€ κατ’ άτομο)

Timber Land Cabins, Ζαρούχλα 

Το συγκρότημα του Timber Land αποτελείται από πέντε αυτόνομες μονόχωρες κατοικίες 50 τετραγωνικών, που συγκροτούν μια μικρή γειτονιά, απόλυτα εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο της ρεματιάς της Ζαρούχλας στην Αχαΐα. Κάθε σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα και είναι επιπλωμένο και διακοσμημένο με english country αισθητική, διαθέτοντας πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, LCD τηλεόραση με DVD player και μικρή συλλογή ταινιών, τζάκι, αυτόνομη θέρμανση, πουπουλένια παπλώματα και μαξιλάρια, λουτρό με μπανιέρα, οντά δίπλα στο τζάκι που μετατρέπεται σε κρεβάτι και αυτόνομη αυλή με αλπικά φυτά και δέντρα της περιοχής. Η περιοχή ενδείκνυται για φυσιολατρικές εξορμήσεις στις πλαγιές του Χελμού με τα πλούσια δάση ελάτων και πεύκων, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.
Κόστος: 120-200€ για τετράκλινο σπιτάκι (ήτοι περί τα 30-50€ κατ’ άτομο)

Ξενώνας Μηλίτσα, Βέρμιο 

Το παραδοσιακό Guesthouse Militsa βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βερμίου, δίπλα στην κοιλάδα του Αγίου Νικολάου. Χτισμένο από τοπική πέτρα και ξύλο, προσφέρει μεζονέτες δύο ορόφων για έξι άτομα, οι οποίες διαθέτουν μπαλκόνι με βουνίσια θέα, δύο υπνοδωμάτια, καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τζάκι, κλιματισμό, δωρεάν προϊόντα περιποίησης, δωρεάν wifi και εύκολη πρόσβαση είτε στη Νάουσα, περί τα 3 χιλιόμετρα μακριά, είτε στο Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια για χιονοδρομικές περιπέτειες λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά. Στο χωριό της Μηλίτσας θα βρείτε επίσης αρκετές ταβέρνες για να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές.
Κόστος: 100€ για μεζονέτα 6 ατόμων (ήτοι περί τα 16,60€ κατ’ άτομο)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v