Ονειρεμένοι ξενώνες στην Ελλάδα ως 50€

Έντεκα ξενώνες στις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας μας περιμένουν για χαλαρωτικά φθινοπωρινά σαββατοκύριακα σε τιμές μέχρι 50€.
Ονειρεμένοι ξενώνες στην Ελλάδα ως 50€
Παραμυθένια σπιτάκια μας υποδέχονται στα γοητευτικά Ζαγοροχώρια. Low budget παραδοσιακά δωμάτια ζεσταίνουν τα τζάκια τους περιμένοντάς μας στα χωριά του Πηλίου. Γραφικά οικογενειακά ξενοδοχεία ρίχνουν τις τιμές στην όμορφη παλιά πόλη του Ναυπλίου και ρομαντικοί ξενώνες μας μυούν στα μυστικά των ωραιότερων λιμνών της Ελλάδας.

Το φθινόπωρο μας ανοίγει την όρεξη για Σαββατοκύριακα στις ωραιότερες πόλεις και στα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας, και παρακάτω συγκεντρώνουμε 11 φιλόξενες γωνιές που μας δίνουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε αυτή την ταξιδιάρικη διάθεση με λιγότερα από 50€.

Σημείωση: Οι τιμές που αναφέρονται παρακάτω αφορούν διανυκτέρευση μίας βραδιάς σε δίκλινο δωμάτιο, υπολογισμένες για Σαββατοκύριακο του προσεχούς μήνα.

Απόδραση στην Ήπειρο 

Αρκτούρος 
Μονοδένδρι
Τιμή: Από 35€ (45€ το δίκλινο με τζάκι, 60€ η σουίτα)

Σκαρφαλώνουμε σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, στο γραφικό Μονοδένδρι Ζαγορίου, όπου ο μικρός παραδοσιακός ξενώνας του Αρκτούρου προσφέρει όμορφα δωμάτια με θέα στην κοιλάδα του Βίκου, ιδιωτικό μπαλκόνι και αίθριο, μπάνιο με υδρομασάζ, καθιστικό, κρεβάτι με ουρανό και δωρεάν wi-fi. Ο ξενώνας διαθέτει εστιατόριο με τζάκι αλλά και μια υπέροχη πέτρινη αυλή όπου θα απολαμβάνετε τον καφέ σας με υπέροχη θέα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, το οποίο με τη σειρά του στέκεται στην κορυφή του φαραγγιού του Βίκου και ενδείκνυται για εξορμήσεις πεζοπορίας, ποδηλασίας και άλλων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων. 

Ροδοβόλι 
Κόνιτσα
Τιμή: Από 50€

Πιστό στην ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, αλλά με μοντέρνες νότες και ανέσεις στα μεγάλα δωμάτιά του, το Ροδοβόλι –που παρεμπιπτόντως έχει «χτυπήσει» βαθμολογία 9,9 από τους χρήστες του Booking- αναλαμβάνει να σας ηρεμήσει, χάρη στην ησυχία της περιοχής, τις γήινες αποχρώσεις στην διακόσμηση, το τζάκι στα δωμάτια και τα επώνυμα προϊόντα περιποίησης. Με μπαλκόνια και αίθριο με όμορφη θέα, υδρομασάζ, παιδικό κλαμπ για να κρατηθούν απασχολημένα τα παιδιά και wi-fi σε όλους τους χώρους, η χαλάρωση είναι εγγυημένη. Λειτουργεί επίσης εξαιρετικό wine bar με ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και premium αποσταγμάτων, ενώ οι ομορφιές της Κόνιτσας και της υπόλοιπης Ηπείρου είναι πάντα σε απόσταση «βολής». 

Παπιγκιώτης 
Τσεπέλοβο
Τιμή: Από 50€

Πετρόχτιστο, παραδοσιακό και με ρουστίκ διάθεση, το ξενοδοχείο Παπιγκιώτης βρίσκεται στο ιστορικό και γραφικότατο χωριό Τσεπέλοβο στην πλαγιά της Τύμφης και φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε δωμάτια με ξύλινα πατώματα και οροφές, με άνετες μπανιέρες και πρόσβαση στο ζεστό εστιατόριο με το τζάκι, όπου σερβίρονται πεντανόστιμες συνταγές ζαγορίσιας κουζίνας. Η παρθένα φύση της Ηπείρου, που σας δίνει επιλογές για περιπάτους, ανακαλύψεις και υδάτινα σπορ έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σας χάρη στους χάρτες και τις πληροφορίες που παρέχονται από το ξενοδοχείο.

Απόδραση στο Πήλιο 

Πηλέας 
Χάνια
Τιμή: Από 40€

Πετρόχτιστοι τοίχοι, ζεστή διακόσμηση, θέα στη Μαγνησία, τζάκι και άνετα κρεβάτια. Ο «Πηλέας» έχει όσα χρειάζεστε για ένα χαλαρωτικό σαββατοκύριακο στο βουνό των Κενταύρων. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα Χάνια, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων είτε από τη θάλασσα, είτε από τον Βόλο ή και από την κορυφή του βουνού. 

Αδάμ 
Μακρινίτσα
Από 50€

Στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Μακρινίτσας, τα δωμάτια του Αδάμ φροντίζουν να δημιουργήσουν μια ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα και να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Πρόκειται για ένα όμορφο κτίριο με παραδοσιακές λεπτομέρειες από την οροφή ως τα παντζούρια και από την πέτρα στους τοίχους ως την εσωτερική αυλή, από όπου θα απολαύσετε θέα προς το βουνό και τη θάλασσα. 

Ξενώνας Ξενιώτη 
Τσαγκαράδα
Από 50€

Γραφική και με ένα παραμυθένιο δάσος στα πόδια της, η Τσαγκαράδα μας περιμένει για χαλάρωση σε έναν διώροφο οικογενειακό ξενώνα τεσσάρων δωματίων που έχουν διακοσμηθεί με μεράκι και αγάπη για την πηλιορείτικη παράδοση. Οι καστανιές γύρω από το κτίσμα δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό, το οποίο θα απολαμβάνετε από το μπαλκόνι ή, πίνοντας τον καφέ σας, από την λιθόστρωτη λουλουδιασμένη αυλή. Στα δωμάτια περιλαμβάνεται και μικρή εξοπλισμένη κουζίνα.

Απόδραση στο Ναύπλιο 

Althaia Pension 
Τιμή: Από 47€

Στην καρδιά της πανέμορφης παλιάς πόλης του Ναυπλίου, η Πανσιόν Αλθαία θα σας υποδεχθεί σε ένα ιστορικό κτίριο του 1865 που διαθέτει ευρύχωρα, φωτεινά δωμάτια, με στιλ πιστό στην παραδοσιακή γοητεία της ιστορίας του κτιρίου. Σιδερένια κρεβάτια, όμορφοι καθρέφτες, επιφάνειες εργασίας, προϊόντα περιποίησης και δωρεάν wifi είναι μερικές από τις ανέσεις κάθε δωματίου. 

Aroma Guesthouse 
Τιμή: Από 39€

Έπιπλα αντίκες, θέα στην παλιά πόλη και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, απαλά χρώματα, λουλουδιασμένα μπαλκονάκια και αέρινο νεοκλασικό στιλ είναι τα χαρακτηριστικά του πολυτελούς ξενώνα Άρωμα, που πέραν όλων των άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα πρωινού στο κρεβάτι και early check in ή late check out αντίστοιχα.

Απόδραση στις ελληνικές λίμνες 

Το Αρχοντικό της Βενετούλας 
Καστοριά
Τιμές: Από 50€

Στην πιο όμορφη περιοχή της Καστοριάς, το Ντολτσό με τα γοητευτικά κτίρια και την νοσταλγική ατμόσφαιρα, το νεοκλασικό Αρχοντικό της Βενετούλας, επιβλητικό και ανακαινισμένο, προσφέρει δωμάτια με φωτεινά χρώματα, stencils, γύψινες διακοσμήσεις, ξύλινα έπιπλα, χειροποίητα φωτιστικά και δρύινα πατώματα. Έξτρα πόντους παίρνει η Βενετούλα για τον κήπο πολλαπλών επιπέδων και την ζεστή καστοριανή σάλα στον 1ο όροφο. Η λίμνη και το κέντρο της Καστοριάς απέχουν μόλις μερικά βήματα. 

Το Μπαλκόνι της Λίμνης Πλαστήρα 
Άγιος Γεώργιος, Νεοχώρι, Λίμνη Πλαστήρα
Από 38,50€

Κλασική διακόσμηση, ζεστή φιλοξενία, τζάκι, μπαλκόνι με θέα και δωρεάν wi-fi προσφέρονται στα δωμάτια του ξενώνα αυτού, που μοιάζει περισσότερο με το εξοχικό σας σπίτι παρά με κάποιο «απρόσωπο» ξενοδοχείο. Το πρωινό θα το πάρετε στη ζεστή σάλα με τα παραδοσιακά καναπεδάκια, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσετε τις εξορμήσεις στη θεσσαλική φύση, που περιλαμβάνει επιλογές όπως κανό, ιππασία και ορεινή ποδηλασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα. 

Μορφή 
Κερκίνη
Από 40€

Στην λίμνη Κερκίνη, και συγκεκριμένα στο κέντρο του ομώνυμου χωριού, το ξενοδοχείο Μορφή μας περιμένει στο παραδοσιακό, πετρόχτιστο κτίριό του, για να μας φιλοξενήσει σε άνετα, φωτεινά στούντιο με χαλαρωτικά χρώματα, τζάκι, καθιστικό, εξοπλισμένη κουζίνα και θέα στο όρος Μπέλλες. Η περιοχή ενδείκνυται για βαρκάδες στη λίμνη, ιππασία, πεζοπορία αλλά και γαστριμαργικές περιπέτειες με γεύση… βουβαλιού, το αγαπημένο έδεσμα της περιοχής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v