10 ορεινοί ξενώνες σε τιμές… δροσιστικές

Πήλιο, Ζαγοροχώρια, Ορεινή Αρκαδία, Ταΰγετος. Καθώς φθινοπωριάζει… παίρνουμε τα βουνά και εντοπίζουμε 10 όμορφους ορεινούς ξενώνες για ελληνικά weekends από 30€.
10 ορεινοί ξενώνες σε τιμές… δροσιστικές
του Γιώργου Κόκουβα

Μετά από ένα γερό διάστημα καλοκαιρινών περιπλανήσεων σε παραθαλάσσια χωριά, σαββατοκύριακων σε όμορφες παραλίες και διακοπών σε νησιά, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις θαλασσινές εξορμήσεις και να εγκαινιάσουμε την φθινοπωρινή σεζόν… παίρνοντας τα βουνά.

Σκεφτήκαμε, μάλιστα, να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την απόφασή σας, εντοπίζοντας κάτι παραπάνω από value for money ξενώνες στα πιο όμορφα ελληνικά βουνά. Παρακάτω, θα βρείτε δέκα ορεινές οάσεις με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, κουκλίστικα δωμάτια, φιλόξενους ιδιοκτήτες και τις απαραίτητες ανέσεις, για να οργανώσετε σαββατοκύριακα στο χωριό, ξοδεύοντας για την διαμονή σας από μόλις 30€. Οι τιμές αφορούν δίκλινα δωμάτια σε προσφορά με διαθεσιμότητα τα σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου. 

Αρχοντικό Ζαρκάδα 
Μονοδένδρι, Κεντρικό Ζαγόρι
Τιμή: Από 35€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Χτισμένο σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, πλάι στην εντυπωσιακή χαράδρα του Βίκου και σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου, το φιλόξενο «καταφύγιο» της οικογένειας Ζαρκάδα διαθέτει άνετα δωμάτια που παντρεύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις: Περίτεχνα ξυλόγλυπτα, εναλλαγή όμορφων χρωμάτων, εντυπωσιακά φωτιστικά, έργα τέχνης από πέτρα και οικολογική συνείδηση χαρακτηρίζουν το αρχοντικό, στα δωμάτια του οποίου θα έχετε αυτόνομη θέρμανση, wifi, υδρομασάζ, ανατομικά στρώματα και DVD player. Στο ξενοδοχείο λειτουργεί επίσης σάουνα και γυμναστήριο, ενώ οι ιδιοκτήτες συνεργάζονται με εταιρίες που αναλαμβάνουν να σας μύησουν σε extreme sports όπως rafting, ιππασία και τοξοβολία στην πανέμορφη περιοχή του Βίκου. 

Γεφύρι 
Κόνιτσα, Ήπειρος
ΤιμήΑπό 45€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Χτισμένο στην είσοδο της περίφημης χαράδρας του Αώου στην Κόνιτσα, δίπλα στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το Γεφύρι μας περιμένει για χαλάρωση με soundtrack το κελάρυσμα του ποταμού και για θέα το μοναδικό τοπίο του φαραγγιού. Τα ανακαινισμένα, μοντέρνα δωμάτια διαθέτουν άνετα κρεβάτια, καθιστικό, τζάκι και υδρομασάζ, καθώς και δωρεάν wi-fi. Στο ξενοδοχείο θα βρείτε και παραδοσιακό εστιατόριο, πισίνα και παιδότοπο, ενώ η γύρω περιοχή ενδείκνυται για εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναρρίχηση, πεζοπορία και καγιάκ. Η Κόνιτσα απέχει περί το ενάμισι χιλιόμετρο από το Γεφύρι. 

Δρακόλιμνη 
Τσεπέλοβο, Ήπειρος
ΤιμήΑπό 30€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Στην καρδιά του αρχοντικού Τσεπέλοβου, θα βρείτε τις ανέσεις ενός τετράστερου ξενοδοχείου με την ζεστή ατμόσφαιρα ενός οικογενειακού ξενώνα. Χτισμένη ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, η «Δρακόλιμνη» γοητεύει με στοιχεία όπως το κρεμαστό τζάκι, τα χειροποίητα φωτιστικά, τα παλιά σκεύη, τους αναπαυτικούς καναπέδες από αμερικάνικο κυπαρίσσι και τα δωμάτια με τα ξυλόγλυπτα ταβάνια και τα σκαλιστά έπιπλα. Φυσικά, η περιοχή είναι ιδανική για φυσιολατρικές δραστηριότητες, από πεζοπορία μέχρι ράφτινγκ και κανό με φόντο την οροσειρά της Τύμφης στην καρδιά του Εθνικού Πάρκο Βόρειας Πίνδου. 

Tasia Boutique Hotel 
Χάνια Πηλίου
ΤιμήΑπό 30€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Περίπου τέσσερις ώρες και 30€ μακριά μας βρίσκεται το ιδανικό πηλιορείτικο weekend, με οικοδέσποινα την «Τασία» στα Χάνια. Ο ξενώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και διαθέτει 23 δωμάτια διακοσμημένα και επιπλωμένα με γούστο και με ανέσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες – στα δωμάτια θα βρείτε τζάκι, σοφίτες, έπιπλα σε γήινα χρώματα και μπαλκονάκια με υπέροχη θέα στον Παγασητικό ή στις Αγριόλευκες. 

Kleopatra’s 
Τσαγκαράδα Πηλίου
Τιμή: Από 40€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Ρομαντικό και με την αίσθηση της απομόνωσης να χαλαρώνει τους επισκέπτες του, το πετρόχτιστο ξενοδοχείο Kleopatra’s βρίσκεται στην Τσαγκαράδα, το πηλιορείτικο χωριό με το υπέροχο δάσος που γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό το φθινόπωρο. Διαθέτει δωμάτια με άνετα ξύλινα έπιπλα, φωτιστικά-αντίκες, καθιστικό, δορυφορική τηλεόραση, ενώ κάποια από αυτά διαθέτουν και τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο και τραπεζαρία. Σημειώστε ότι το πρωινό σερβίρεται και στο δωμάτιο ή στην ιδιωτική βεράντα με θέα στον κήπο. Το κέντρο του χωριού, όπου θα βρείτε υπέροχα café και ταβέρνες για να γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ απέχει περί τα 250 μέτρα. 

Αρχοντικό Ναουμίδη 
Πορταριά Πηλίου
ΤιμήΑπό 60€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Ο παραδοσιακός ξενώνας που βρίσκεται στα μέσα της διαδρομής μεταξύ Πορταριάς και Ζαγοράς και ξεχωρίζει από μακριά, καθώς αποτελεί σπάνιο δείγμα αριστοκρατικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα με ψήγματα αιγυπτιακού στιλ λόγω καταγωγής της οικογένειας. Το αναπαλαιωμένο αρχοντικό διαθέτει σουίτες και δωμάτια με τζάκι και υδρομασάζ, ενώ στο συγκρότημα θα βρείτε και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα που θα σας βάλει σε πειρασμό να βουτήξετε ακόμη και στο… βαθύ φθινόπωρο. Το πρωινό, που περιλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή, σερβίρεται κάτω από την καστανιά του κήπου ή στην ζεστή σάλα με το τζάκι και μυρίζει παράδοση χάρη στις σπιτικές μαρμελάδες, τις πίτες και τους φρέσκους χυμούς. Ο παραδοσιακός οικισμός απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το αρχοντικό. 

Ανωβολιός 
Άγιος Γεώργιος Νηλείας
ΤιμήΑπό 50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 


Στο ψηλότερο χωριό του Πηλίου, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, το boutique hotel Ανωβολιός αποτελείται από έξι πέτρινα φιλόξενα σπιτάκια, ένα… χωριό μέσα στο χωριό που δεν διαθέτει μόνο παραδοσιακά δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα (με τζάκι, γραφείο, υδρομασάζ κ.α.) αλλά και ασυναγώνιστη θέα από τον Παγασητικό μέχρι την Εύβοια και τις Σποράδες. Το συγκρότημα διαθέτει και διώροφο εστιατόριο-bar που το καθιστά σχεδόν… αυτάρκες, αλλά αν έχετε όρεξη για εξερευνήσεις, πολύ κοντά στο κεφαλοχώρι του Αγίου Γεωργίου βρίσκονται και οι γραφικότατοι οικισμοί της Βυζίτσας, των Μηλιών και των Πινακάτων. 

Αρχοντικό Δεληγιάννη 
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία
ΤιμήΑπό 50€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο


Η κομψότητα περισσεύει σε αυτόν τον παραμυθένιο ξενώνα στην καρδιά της Δημητσάνας. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με κτίρια αρκαδικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Αυτόνομη θέρμανση, δωρεάν υπολογιστές, ξύλινες οροφές, δωρεάν wifi, αίθριο, κοινόχρηστη σάλα με τζάκι και βεράντα με εκπληκτική θέα είναι μερικές από τις παροχές του πετρόχτιστου αρχοντικού, που βρίσκεται μόλις μερικά βήματα μακριά από τα ενδιαφέροντα μουσεία του χωριού, όπως το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Υδροκίνησης, καθώς και από τα γεφύρια και τα ξακουστά μοναστήρια της περιοχής. 

Alagonia Country Houses 
Αλαγονία Μεσσηνίας, Βορειοδυτικός Ταϋγετος
ΤιμήΑπό 45€ ανά διανυκτέρευση για το σαλέ δύο ατόμων 


Η ορεινή φιλοξενία αποκτά ιδιαίτερο χρώμα στα ξύλινα σπιτάκια της Αλαγονίας, εκεί που ο Ταΰγετος κρύβει στα δάση του μικρά ανεξερεύνητα χωριά. Εκεί βρίσκεται και ο ξενώνας Αλαγονία, χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 850 μέτρων και αποτελούμενος από έξι σπιτάκια, το καθένα από τα οποία πήρε το όνομά του από κάποιο λουλούδι που ευδοκιμεί στην ορεινή Μεσσηνία. Τα δίκλινα και οικονομικότατα σαλέ διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στον Ταΰγετο και στον κήπο, εξοπλισμένη κουζίνα, DVD player, δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμό και καθιστικό. Ο ξενώνας σας παρέχει επίσης δωρεάν ποδήλατα, ενώ σε ένα από τα σπιτάκια, που λειτουργεί ως εστιατόριο, σερβίρεται το σπιτικό πρωινό με βιολογικά προϊόντα, που περιλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή. Η Καλαμάτα απέχει τριάντα χιλιόμετρα και η Καρδαμύλη περί τα πενήντα – για τις εξερευνήσεις πάνω στο βουνό μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.  

Ξενώνας Αλωνίσταινα 
Αλωνίσταινα Αρκαδίας, Μαίναλο
ΤιμήΑπό 45€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 

Στην καρδιά του ομώνυμου χωριού, ο παραδοσιακός ξενώνας Αλωνίσταινα φροντίζει για την αρκαδίτικη απόδρασή μας, φιλοξενώντας μας σε μονόχωρες επιπλωμένες κατοικίες που διαθέτουν τζάκι και αποπνέουν οικογενειακή θαλπωρή. Θα το βρείτε «κρυμμένο» μέσα στην πλούσια βλάστηση του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και θα αποτελέσει την ιδανική βάση σας για εξερεύνηση του βουνού – περισσότερα για αυτές θα ανακαλύψετε εδώ. Σημειώστε πως «τρέχει» προσφορά για όλη τη σεζόν εκτός εορτών – στις δύο διανυκτερεύσεις, προσφέρεται μία τρίτη δωρεάν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v