7 πολυτελή ξενοδοχεία που μας κάνουν την… (καλή) τιμή

Ζαγοροχώρια, Αράχωβα, Σύρος, Κέρκυρα, Μάνη, Μετέωρα: 7 πολυτελή ξενοδοχεία στις ομορφότερες γωνιές της χώρας προσφέρουν ειδυλλιακή διαμονή σε χαμηλές τιμές.
7 πολυτελή ξενοδοχεία που μας κάνουν την… (καλή) τιμή
του Γιώργου Κόκουβα

Πολυτελή δωμάτια στις κορυφές των ελληνικών βουνών και αρχοντικές σουίτες σε νησιά που μας προκαλούν για ανοιξιάτικες αποδράσεις. Χαλαρωτικό μασάζ με φόντο τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων και πρωινό στο αφράτο, υπέρδιπλο κρεβάτι σας στην κορυφή ενός μανιάτικου πύργου. Και όλα αυτά, από 70€.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας μας κλείνουν το μάτι για μαγιάτικα weekends, προσφέροντας ειδυλλιακή διαμονή σε καλές τιμές, κι εμείς εντοπίζουμε επτά από τις καλύτερες και πιο προσιτές επιλογές για πεντάστερες απολαύσεις με λιγότερα από 100€.

Σημείωση: Οι παρακάτω τιμές αναφέρονται σε διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση και τις εντοπίσαμε για σαββατοκύριακα του Μαΐου.

*Mediterannean Palace, Θεσσαλονίκη 
Τιμή: Από 76,50€
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Το city break αυτής της λίστας μας στέλνει κατευθείαν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Στην όμορφη, γραφική γειτονιά των Λαδάδικων βρίσκεται το πέντε αστέρων Medieterannean Palace, τα «αρχοντικά» δωμάτια του οποίου κοιτάζουν κατάματα τον Θερμαϊκό και ενσωματώνουν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της πόλης με την εκλεπτυσμένη αίσθηση ησυχίας και φιλοξενίας. Η διακόσμηση κινείται σε κλασικούς τόνους, με βαριές κουρτίνες, πολυτελή έπιπλα και στιλάτες ταπετσαρίες, ενώ η τοποθεσία αποτελεί στρατηγικό σημείο εκκίνησης για εξερεύνηση της πόλης.

*Αίθριο, Δίλοφο Ζαγοροχωρίων
Τιμή: Από 80€ 
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Το υπέροχο αρχοντικό του 17ου αιώνα στέκεται στο γραφικότερο ίσως χωριό των Ζαγοροχωρίων, ως ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα δείγματα τυπικής ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής με εσωτερική αυλή. Η τοποθεσία του στην κεντρική πλατεία εγγυάται βολικές εξερευνήσεις του χωριού, ενώ τα δωμάτια και οι χώροι που χαρακτηρίζονται από μαυρόπλακα ξύλινα κουφώματα, περίτεχνες καμινάδες, πλάκες-αντίγραφα παλιών αρχοντικών και σκαλισμένες στο χέρι λιθοδομές και υδροροές στην πρόσοψή του κάνουν τη διαμονή να μοιάζει με παραμύθι. Το καθένα από τα πέντε δωμάτια του πεντάστερου ξενώνα έχει το όνομα από ένα προστατευόμενο πουλί της περιοχής (Ασπροπάρης, Χρυσαετός, Κιρκινέζι, Γερακίνα, Πετρίτης) και διαθέτει ξεχωριστή «προσωπικότητα» με ιδιαίτερα χρώματα και σπιτική επίπλωση. Στα πολυτελή «συν» προσθέστε τα πουπουλένια μαξιλάρια, τα αφράτα χειροποίητα χαλιά και το υδρομασάζ με αρωματοθεραπεία και χαμάμ.

*Divani Meteora Hotel, Μετέωρα
Τιμή: Από 76,50€ 
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Χτισμένο στη βάση των εξωπραγματικών βράχων των Μετεώρων, το Divani Meteora δεν αρκείται στο σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο που το περιβάλλει, αλλά φροντίζει να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του σε ευρύχωρα δωμάτια, διακοσμημένα και εφοδιασμένα με υπέρδιπλα κρεβάτια, πολυτελή υφάσματα, εκλεπτυσμένα δρύινα έπιπλα, ξύλινα πατώματα και φυσικά υπέροχη θέα προς τα Μετέωρα. Σημειώστε πως στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρεται απολαυστική μεσογειακή κουζίνα, ενώ οι εγκαταστάσεις των spa προσφέρονται για χαλάρωση στην εσωτερική πισίνα, τη σάουνα, το χαμάμ ή το Jacuzzi.

*Κυρίμαι, Μάνη
Τιμή: Από 85€ 
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ιστορικό Παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο της Ευρώπης από την ένωση «Historic Hotels of Europe» και όχι άδικα: Το Kyrimai αποτελεί έναν εντυπωσιακό μανιάτικο πύργο, με δωμάτια προσαρμοσμένα σε ιστορικούς χώρους του βραχώδη Γερολιμένα και επενδυμένα με παραδοσιακές πινελιές και κειμήλια. Από τον χώρο της υποδοχής που κάποτε υπήρξε αποθήκη κρασιού μέχρι τα master suites και τα lofts του πύργου με την απίστευτη θέα στη θάλασσα, η διακόσμηση τηρεί πιστά τις μανιάτικες διδαχές, κινούμενη σε ζεστά γήινα χρώματα και με δροσερά λινά υφάσματα. Φυσικά, σε όλους τους χώρους επικρατεί η πέτρα και το ξύλο, Σημειώστε ότι τις γαστριμαργικές προτάσεις του Kyrimai έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης.

*Αίγλη Resort & Spa, Αράχωβα
Τιμή: Από 85€ 
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Τρία διαφορετικά κτίρια με ανεξάρτητες εισόδους και κήπο μπροστά από κάθε δωμάτιο. Μοναδική θέα προς την κοιλάδα των Δελφών και τον Πελοποννησιακό κόλπο. Μπαλκόνια που ατενίζουν την Αράχωβα. Αριστοκρατική φινέτσα σε κάθε χώρο. Spa, γυμναστήριο… ως και τεχνητό παγοδρόμιο που λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι. Αυτά θα συναντήσει κανείς μέσα στη φύση στους πρόποδες Παρνασσού, όπου βρίσκεται το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής πέτρινο Aegli Resort. Οι ωραίες, προσεγμένες γεύσεις του εστιατορίου είναι το κερασάκι στην «τούρτα» του χώρου, ο οποίος δεν είναι ένα απλό εστιατόριο, αλλά περισσότερο… παρατηρητήριο, από τις τζαμαρίες του οποίου θα απολαύσετε συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα.

*Kontokali Bay & Spa, Κέρκυρα 
Τιμή: Από 99€
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Τι θα λέγατε για τις πρώτες νησιωτικές αποδράσεις της χρονιάς, σε νησιά που «τιμούν» το πνεύμα της άνοιξης και ενδείκνυνται για βόλτες και σαββατοκύριακα ακόμη και τώρα (ή καλύτερα, ιδίως τώρα), πριν φτάσει το καλοκαίρι; Πρώτη στάση μας, η Κέρκυρα, στο κέντρο της ανατολικής ακτής της οποίας βρίσκεται το καταπράσινο ακρωτήρι του Κοντοκαλίου. Εκεί, το Kontokali Bay Resort προσφέρει πολυτελή δωμάτια με μοναδική θέα στο Ιόνιο και την ευωδία των λουλουδιών που ανθίζουν στον τριγύρω κήπο μες τα πεύκα και τις μπουκαμβίλιες. Η διακόσμηση των άνετων δωματίων κινείται σε ανάλαφρους, ανοιξιάτικους χρωματικούς τόνους, ενώ κατά την υποδοχή σας, δίπλα από το κρεβάτι θα σας περιμένει ένα μπουκάλι κρασί για να ξεκινήσετε την διαμονή σας σε… εορταστικό κλίμα. Σημειώστε πως προσφάτως προστέθηκε και νέο κτίριο ακριβώς δίπλα από το κεντρικό, που λειτουργεί ως wellness spa με πισίνα, Jacuzzi, σάουνες, χαμάμ, μασάζ και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

*Apollonion Palace, Σύρος 
Τιμή: Από 70€
Κρατήσεις και μέσω BookingΕδώ 

Συνεχίζουμε τις νησιώτικες αποδράσεις της άνοιξης με αποβίβαση στη Σύρο, που συνδυάζει το αιγαιοπελαγίτικο χρώμα με το urban κλίμα μιας πολιτείας που σφύζει από ζωή όλες τις εποχές. Στην περιοχή «Βαπόρια», στον όμορφο κόλπο του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει: Το «Απολλώνειον» είναι χτισμένο σε πέντε επίπεδα, με τα θεμέλιά του να βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, πάνω από την αριστοκρατική οδό Απόλλωνος. Πρόκειται για διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, που αποτέλεσε κατοικία επιφανών Συριανών και μετατράπηκε σε πέντε αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο πριν από δύο δεκαετίες. Τα δωμάτια και η αέρινη αλλά αριστοκρατική διακόσμησή τους αποπνέουν την παλιά αίγλη των αρχοντικών σπιτιών, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ η μεγάλη βεράντα στην ανατολική πλευρά ενδείκνυται για ειδυλλιακό ουζάκι πάνω από τη θάλασσα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v