Χριστούγεννα 2012: 8 ξενώνες… κάτω από το γκι

Χριστούγεννα ανάμεσα στους πύργους της Μάνης. Ή μέσα στις καστανιές του Πηλίου. Ή πλάι στην φύση της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οκτώ ξενώνες μας προσκαλούν για «καλές γιορτές» και εμείς αναζητούμε value for money διαμονή για τους «δραπέτες» των Χριστουγέννων.
Χριστούγεννα 2012: 8 ξενώνες… κάτω από το γκι
του Γιώργου Κόκουβα

Θυμάστε τις εποχές που οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ξενώνων έτριβαν τα χέρια τους κάθε Δεκέμβριο, και θεωρούσαν αυτονόητο πως μπορούν να χρεώσουν ένα δίκλινο δωμάτιό τους σε τιμή πενταπλάσια της κανονικής τους, απλώς και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα; Συμβαίνει ακόμη.

Τα καλά νέα είναι πως αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν πλέον εξαίρεση. Ναι, είναι ο πιο δύσκολος Χειμώνας της τελευταίας δεκαετίας για το πορτοφόλι σας, αλλά τα διαθέσιμα δωμάτια των ξενώνων ανά την Ελλάδα αρχίζουν σιγά-σιγά να λιγοστεύουν, κάτι που μας λέει πως και φέτος μπορεί να ανεχτήκαμε υπερβολικά πολλές περικοπές, αλλά τουλάχιστον Χριστούγεννα θα κάνουμε. Και πως έχουμε βάλει κάτι στην άκρη, έστω και για ένα διήμερο σε κάποιο μαγευτικό μέρος της χώρας.

Αν είστε από τους τυχερούς που κάποιο από αυτά τα μαγευτικά μέρη τυχαίνει να είναι η ιδιαίτερη πατρίδα τους, τότε δεν έχετε πολλά να σκεφτείτε, το μόνο που λείπει είναι ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Επειδή δεν είμαστε όλοι εξίσου τυχεροί, όμως, φροντίσαμε να εντοπίσουμε προσφορές και value for money δωμάτια στις πιο γοητευτικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, και τις χωρίσαμε σε δύο κατηγορίες: Αφενός στην περίπτωση που τα οικονομικά και τα εργασιακά σας, σάς επιτρέπουν διήμερη απόδραση – σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι οι αργίες των Χριστουγέννων αυτή την χρονιά πέφτουν μεσοβδόμαδα, Τρίτη και Τετάρτη, και αφετέρου στην περίπτωση που μπορείτε να «τσιμπήσετε» μία μέρα άδειας την Δευτέρα και να οργανώσετε πενθήμερη εξόρμηση από τις 21 ως τις 26 Δεκεμβρίου.

Από την εγγυημένη επιλογή του Πηλίου μέχρι τα γραφικά Ζαγοροχώρια και από την Ευρυτανία μέχρι την λίμνη Πλαστήρα ή την Μάνη, συγκεντρώσαμε οκτώ ξενώνες στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας που συνδυάζουν τις ανέσεις με τις λογικές-για-επίπεδα-Χριστουγέννων- τιμές.

*Αραλιίδες, Μούρεσι Πηλίου 

Ανάμεσα στις καστανιές και τα πλατάνια του πηλιορείτικου χωριού, ο παραδοσιακός ξενώνας Αραλιίδες μάς περιμένει αυτά τα Χριστούγεννα για αυθεντική ορεινή φιλοξενία στα απλά, αλλά άνετα, ζεστά δωμάτιά του. Όλα τα δωμάτια περιλαμβάνουν τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια, ψυγείο, καφετιέρα και προϊόντα για να φτιάξετε το δικό σας πρωινό. Εκ των ων ουκ άνευ είναι η εξερεύνηση του λιλιπούτειου χωριού, οι χριστουγεννιάτικες βόλτες στις όμορφες πλατείες του, το ντόπιο τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία για το «ζέσταμα» και απαραιτήτως μια βόλτα στην διπλανή Τσαγκαράδα με τα υπέροχα λιθόχτιστα δρομάκια.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ήμερο (24-26/12): 120€
5ήμερο (21-26/12): 250€
Περισσότερα για το Πήλιοεδώ 

*Tasia Boutique Hotel, Χάνια Πηλίου 
Παραμένουμε Πήλιο, αλλά ανεβαίνουμε ακόμη ψηλότερα, στα δημοφιλή Χάνια, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Εκεί, κρυμμένο μέσα στο όμορφο ορεινό τοπίο, το Tasia Boutique Hotel προσφέρει όμορφα, άνετα δωμάτια, από απλά δίκλινα μέχρι σουίτες με τζάκι ή ξύλινες σοφίτες. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν πανοραμική θέα, ενώ διαθέτουν δωρεάν wi-fi. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα απολαύσετε λαχταριστή τοπική κουζίνα, ενώ, τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψετε ένα πέρασμα από τις Αγριόλευκες, το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά, για να εγκαινιάσετε τα σλάλομ της σεζόν.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ήμερο: 118€
5ήμερο: 281€
Περισσότερα για το Πήλιο: εδώ 

*Faris Hotel, Ταΰγετος 

Χτισμένο στο υψηλότερο σημείο ενός αγροκτήματος με καρυδιές και καστανιές στον ανατολικό Ταϋγετό, το Faris Hotel στον Άη-Λια Γόλας απολαμβάνει συγκλονιστική θέα στα τοπία του βουνού και επιδιώκει για τους επισκέπτες του να απολαύσουν και εκείνοι, εκτός από την θέα, την φιλοξενία στα δωμάτιά του, που συνδυάζουν τα στοιχεία του ξύλου και της πέτρας. Το ζευγάρι που διαχειρίζεται τον οικογενειακό ξενώνα φροντίζει να μην λείψει τίποτα, και πέρα από πληροφορίες για να εξερευνήσετε αυτό το όμορφο κομμάτι της Λακωνίας, προσφέρουν χειροποίητα καλούδια, όπως σπιτικές μαρμελάδες και ζυμωτό ψωμί. Ιδανικό για όσους θέλουν να «εξαφανιστούν» από όλους και από όλα αυτά τα Χριστούγεννα, στην απόλυτη γαλήνη της ελληνικής φύσης.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ήμερο: 140€
5ήμερο: 350€
Περισσότερα για τον Ταΰγετοεδώ 

*Άρεως Πόλις Boutique Hotel, Αρεόπολη, Μάνη 

Στην καρδιά της μανιάτικης Αρεόπολης, το οικογενειακό boutique ξενοδοχείο διαθέτει κομψά διακοσμημένα δωμάτια με φωτεινά χρώματα, αλλά πάντα κυρίαρχη την μοναδική τοπική αρχιτεκτονική. Ρομαντικά και φωτεινά, τα δωμάτια διαθέτουν επίσης όμορφα μπαλκόνια με υπέροχη θέα στην πολιτεία της Μάνης. Η τοποθεσία προσφέρεται για εξορμήσεις στα τοπία, τους ναούς και τους πύργους της γραφικής περιοχής, ενώ αν κουραστείτε, μπορείτε να χαλαρώσετε με χριστουγεννιάτικα γλυκά στο τζάκι του κοινόχρηστου σαλονιού ή σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες που υπάρχουν στην «γειτονιά».
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
5ήμερο: 350€
Περισσότερα για την Μάνηεδώ 

*Konitsa Mountain Hotel, Κόνιτσα 

Ψηλά, πάνω από την κοιλάδα του Αώου προς την οποία απολαμβάνει θέα που κόβει την ανάσα, το Konitsa Mountain προσφέρει άνετα, πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις, στα οποία κυριαρχεί το ξύλο. Το ξενοδοχείο περιέχει γυμναστήριο και σάουνα, ενώ η μοναδικής ομορφιάς περιοχή αυτή της Ηπείρου ενδείκνυται για γιορτινούς περιπάτους στην Κόνιτσα, τα Ζαγοροχώρια και, αν έχετε αντοχή στο κρύο, τα παγωμένα φαράγγια του Βίκου και του Αώου.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
5ημερο: 344€
Περισσότερα για την Κόνιτσα: εδώ 

*Στης Γιαγιάς Ευγενίας, Βίτσα, Ζαγοροχώρια 

Συνεχίζουμε ακόμη πιο παραδοσιακά, και ακόμη πιο ορεινά στην Ήπειρο, όπου βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας της «Γιαγιάς Ευγενίας», στην ευγένεια της οποίας περιλαμβάνεται η φιλόξενη υποδοχή στην Βίτσα Ζαγοροχωρίων, στην είσοδο της οποίας είναι χτισμένος ο ξενώνας. Ξύλινα πατώματα, κομψά έπιπλα, σπιτικές λιχουδιές και εγγύτητα σε “hotspots” της περιοχής όπως το φαράγγι του Βίκου και τα υπόλοιπα γραφικά χωριουδάκια της Ηπείρου συνθέτουν το «οπλοστάσιο» των προτερημάτων της διαμονής στη Βίτσα. Το βασικότερο είναι όμως, πως η «φιλοξενία της γιαγιάς» επιζεί ατόφια, αφού οι ιδιοκτήτες του ξενώνα φροντίζουν να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ημερο: 146€
5ημερο: 365€
Περισσότερα για τα Ζαγοροχώριαεδώ 

*Ονείρων Άκρη, Λίμνη Πλαστήρα, Καστανιά 

Το μικρό χωριό της Καστανιάς βρίσκεται ακριβώς πάνω από την μαγευτική λίμνη Πλαστήρα, που διατηρεί ατόφια και… παγωμένη την γοητεία της και τον χειμώνα, για όσους επιθυμούν Χριστούγεννα με σύγχρονες ανέσεις, όπως αυτές που προσφέρουν τα άνετα δωμάτια του «Ονείρων Άκρη», αλλά και την εξερεύνηση της φύσης, η οποία αν είστε τυχεροί, θα σας χαρίσει χιονισμένη μαγεία πλάι στη λίμνη. Όσο για τα ίδια τα δωμάτια, ποντάρουν στην αίσθηση του «παλιού», του ρομαντικού και του ρουστίκ. Το καλύτερο: Ο τιμοκατάλογος… γιορτές δεν κοιτά, και η διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο κινείται στα φυσιολογικά επίπεδα των 60€.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ημερο: 120€
5ημερο: 315€
Περισσότερα για την λίμνη Πλαστήραεδώ 

*Βίλλα Βιργινία, Βούτυρο, Καρπενήσι 

Θα την βρείτε ανάμεσα στα έλατα, στις παρυφές της πόλης του Καρπενησίου, κα θα μπορέσετε να ζήσετε την εμπειρία της απόλυτης χαλάρωσης απολαμβάνοντας είτε τη φύση είτε το μίνι σπα του ξενώνα της Βιργινίας. Τα δωμάτια ποντάρουν στην ζεστή αίσθηση του ξύλου και στην παραδοσιακή διακόσμηση – μερικά από αυτά διαθέτουν και τζάκι, ενώ τα μπαλκόνια κοιτάζουν προς το μικρό γραφικό χωριό Βούτυρο και το δάσος της περιοχής. Αν κρυώνετε αρκετά ώστε να περάσετε τα χριστουγεννιάτικα πρωινά σας στο χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου, μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά στο σαλόνι της Βίλλας, μπροστά στο τζάκι, με μια μεγάλη κούπα καφέ και υπέροχη θέα.
Οι τιμές για τα Χριστούγεννα:
2ήμερο: 140€
5ήμερο: 350€
Περισσότερα για την Ευρυτανίαεδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v