Ξενώνας Μαζαράκη: Με θέα στην καστροπολιτεία

Στην σκιά του Μυστρά και τουΤαϋγέτου, ένας πέτρινος ξενώνας, μας καλεί να υποδεχτούμε την γιορτή των λουλουδιών σε ένα κατάφυτο περιβάλλον που μυρίζει... άνοιξη.
Ξενώνας Μαζαράκη: Με θέα στην καστροπολιτεία
Χτισμένα στην καρδιά του Ταϋγέτου, τα γραφικά Πικουλιάνικα Λακωνίας, ενδείκνυνται για ολιγοήμερες αποδράσεις από την πόλη, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή, που η φύση έχει ήδη φορέσει τα «γιορτινά» της. Η... στρατηγική τους τοποθεσία οκτώ χιλιόμετρα από την Σπάρτη και μόλις δύο χιλιόμετρα από την βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, καθιστά αυτό το «μπαλκόνι» του Ταϋγέτου, μοναδικό προορισμό φυσικής και ιστορικής ομορφιάς.

Στα Πικουλιάνικα λοιπόν, βρίσκουμε ένα συμπαθητικό πετρόχιστο ξενώνα, με υπέροχη θέα ανατολικά προς τον βυζαντινό Μυστρά και την κοιλάδα του Ευρώτα με την πόλη της Σπάρτης και δυτικά προς τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Ο Ξενώνας Μαζαράκη αποτελείται από τρία κτίρια, στα οποία υπάρχουν τρεις μονόχωρες κατοικίες σαράντα πέντε τετραγωνικών μέτρων και τρεις δίχωρες εξήντα τετραγωνικών με μεγάλες βεράντες που μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο μέχρι πέντε άτομα. Στον ξενώνα υπάρχει επίσης και μια ενιαία κατοικία 120 τετραγωνικων μέτρων, η οποία ενδείκνυται για μεγάλες παρέες από επτά μέχρι εννιά ατόμων και διαθέτει τέσσερα μπάνια και δύο κουζίνες.

Το εξωτερικό του ξενώνα έρχεται σε πλήρη αρμονία με την φύση της Λακωνίας και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην αντίθεση πέτρας/ ξύλου. Οι εσωτερικοί χώροι από την άλλη, διαθέτουν minimal αισθητική και αποτελούν ξεχωριστές δημιουργίες της σκηνογράφου Ελένης Μανωλοπούλου, η οποία για την διακόσμηση τους άντλησε την έμπνευσή της από τα στάχυα, την ελιά, τον ουρανό, τα κλαδιά, το ρόδι και τα άνθη. Το κάθε δωμάτιο μάλιστα, έχει το όνομα ενός από τα πέντε αυτά στοιχεία. Ξεχωρίζουν η junior σουίτα «Ρόδι» με καθιστικό, κουζίνα, flat tft τηλεόραση και ανατολική βεράντα με μαγευτική θέα στον Μυστρά και την πόλη της Σπάρτης, καθώς επίσης και το δίκλινο «Ουρανός» με θέα επίσης την καστροπολιτεία και την Σπάρτη, κουζίνα, flat τηλεόραση και δύο βεράντες. Για να δείτε τα υπόλοιπα δωμάτια κάντε κλικ εδώ.

Το εστιατόριο του ξενώνα, άνοιξε για πρώτη φορά το 1936 ως «Ταβέρνα του Μπάρμπα Νίκου» σε μικρή απόσταση από τον ξενώνα και αναμορφώθηκε το 2008 από την σκηνογράφο Εύα Ναθένα υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Μαζαράκη (συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Τζίτζικας και Μέρμηγκας), λειτουργώντας πλέον ως εστιατόριο «Χρώματα».

Στον ελεύθερό σας χρόνο, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα βουνού και να γνωρίσετε από κοντά το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ενώ μια βόλτα στο κάστρο του Μυστρά και την Μονή Παντάνασσας στο εσωτερικό του, κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Οι λάτρεις της περιπέτειας, μπορούν να επισκεφτούν το αναρριχητικό πάρκο Ταϋγέτου, έξι χιλιόμετρα από το χωριό (τηλ: 2731022574).

Περισσότερες πληροφορίες για τον Μυστρά θα βρείτε εδώ.

Οι τιμές για τα δωμάτια ξεκινούν αυτήν την περίοδο (μέχρι και τις 30/6) από 120€ με πρωινό.

Ξενώνας Μαζαράκη
Πικουλιάνικα Mυστράς Λακωνία,Πελοπόννησος
27310 20414
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v