Hotel Vardousia: Στην σκιά δύο βουνών

Στο γραφικό χωριουδάκι Αθανάσιος Διάκος της Ορεινής Φωκίδας, ανακαλύπτουμε ένα ατμοσφαιρικό και παραδοσιακό ξενοδοχείο, με όμορφη θέα στα γειτονικά βουνά και ποιότητα και μεράκι στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Hotel Vardousia: Στην σκιά δύο βουνών
Αν αποφασίσετε (και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα) να επισκεφτείτε την Ορεινή Φωκίδα, με τα πανέμορφα, "βουτηγμένα" στα έλατα χωριουδάκια της, τότε μην αμελήσετε να περάσετε από τον γραφικό Αθανάσιο Διάκο (ή Μουσουνίτσα) και να περάσετε το βράδυ (ή τα βράδια σας) στο φιλόξενο ξενοδοχείο Βαρδούσια. Διαθέτει 20 δωμάτια και 2 σουίτες πλήρως εξοπλισμένα, τα οποία χωρίζονται σε τρεις πτέρυγες. Η μία έχει θέα προς την "θηλυκή" Γκιώνα, η άλλη προς τον οικολογικό βιότοπο της Οίτης και η τρίτη προς τα επιβλητικά και μυστηριώδη Βαρδούσια. Μην σας ξεγελάσει το χαμηλό προφίλ του ξενοδοχείου (και του χωριού), πρόκειται για ένα καινούργιο κτηριο (χτίστηκε το 2008) και έχει όλες τις προϋποθέσεις που θα σας εξασφαλίσουν μια άνετη και πολυτελή διαμονή.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό στο παραδοσιακά διακοσμημένο εστιατόριο του ξενοδοχείου και συνεχίστε πίνοντας καφεδάκι στο cafe bar με θέα τα όμορφα βουνά της περιοχής. Αφού γυρίσετε με τα πόδια το όμορφο χωριουδάκι του Αθανάσιου Διάκου, επιστρέψτε στον χώρο του ξενοδοχείου και απολαύστε τις γευστικές επιλογές του εστιατορίου. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το roof garden, όπου και εκεί θα γευτείτε παραδοσιακές νοστιμιές με θέα το καταπράσινο τοπίο του εθνικού δρυμού.

Τα δωμάτια είναι άνετα, με ξύλινα έπιπλα και παραδοσιακή διακόσμηση που "δένει" αρμονικά με το μοντέρνο στυλ του ξενοδοχείου. Έχουν έντονο το στοιχείο του κόκκινου και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες που θα περίμενε κανείς. Καθιστικό με τηλεόραση, θέρμανση, υπηρεσία καθαριότητας, room service και τζάκι για ακόμα πιο cosy διαμονή. Παράλληλα, διατίθενται δωμάτια Α.Μ.Ε.Α και εύκολη πρόσβαση σε όλους τους χώρους. Πάλι, αν έχετε κάποια αλλεργία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια.

Αν οι βόλτες στο χωριό και το καθαρό οξυγόνο δεν φτάνουν για να βελτιώσουν την φυσική σας κατάσταση, τότε έχετε και την επιλογή του γυμναστηρίου που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο ξενοδοχείο και διαθέτει αρκετά όργανα γυμναστικής (διαδρόμους, βάρη κτλ.). Περάστε ευχάριστα τον ελεύθερό σας χρόνο (αν και πολύ φοβόμαστε ότι η ομορφιά του χωριού θα σας κάνει να θέλετε να είστε συνέχεια έξω), στην αίθουσα ψυχαγωγίας με μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και άλλα παιχνίδια.

Στο ξενοδοχείο επίσης υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους δεξίωση. Το εκκλησάκι του Αγίου Νεκτάριου που βρίσκεται στην είσοδο του ξενοδοχείου πραγματοποιεί γάμους και βαφτίσεις, οπότε μπορείτε να... επιστρέψετε στις ρίζες οργανώνοντας εκεί το "μυστήριο" που σας ενδιαφέρει. Η δεξίωση που ίσως θα ακολουθήσει, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, η οποία μπορεί να χωρέσει μέχρι και 300 άτομα εσωτερικά και 200 στον προαύλιο χώρο. Τέλος, το ξενοδοχείο διαθέτει και άνετο πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

Οι τιμές ξεκινάνε από 80€ για ένα δίκλινο μαζί με πρωινό.

Hotel Vardousia: Αθανάσιος Διάκος, Ορεινή Φωκίδα. Τηλ. 2265063150.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v