Βίλες στην άκρη του κόσμου: Βασιλικές... διακοπές

Πόσο κοστίζει ο παράδεισος; Κι όμως, λιγότερο απ' όσο φαντάζεστε. Πέντε παραμυθένιες βίλες σε εξωτικά μέρη περιμένουν να σας κακομάθουν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε μια περιουσία.
Βίλες στην άκρη του κόσμου: Βασιλικές... διακοπές
της Ηρώς Κουνάδη

Πόσο απέχει ο παράδεισος; Λιγότερο απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Φέρτε στο νου σας εικόνες από εξωτικά resorts, με τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο, ψάθινες ομπρέλες δίπλα σε ιδιωτικές πισίνες με θέα στον ωκεανό, κρεβάτια με κουνουπιέρες που κουνιούνται απαλά από το ζεστό αέρα των Τροπικών και χιλιάδες αστέρια να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την ιδιωτική σας παραλία που φωτίζεται με αμέτρητα κεριά. Ωραία, τώρα σταματήστε να ονειρεύεστε και σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να ζήσετε το όνειρο.

Μπορεί η ενοικίαση μιας πολυτελούς βίλας με ιδιωτική πισίνα και θέα στο απέραντο γαλάζιο της Καραϊβικής ή του Ινδικού να μοιάζει άπιαστο όνειρο για πολλούς από εμάς, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο. Για την ακρίβεια, λόγω του άπλετου χώρου που προσφέρει –οι περισσότερες βίλες μπορούν να φιλοξενήσουν, κατά μέσο όρο, περί τα 8-10 άτομα– η ενοικίαση μιας βίλας θα σας βγει, ουσιαστικά, φθηνότερα από ένα αντίστοιχης κατηγορίας –βλέπε υπερπολυτελές– ξενοδοχείο. Ενδεικτικά, μία βίλα των 10 ατόμων στην Ταϊλάνδη θα σας στοιχίσει maximum 8.000 ευρώ για μία εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει περίπου 115 ευρώ το άτομο τη βραδιά.

Και γιατί να νοικιάσει κανείς μια βίλα για τις διακοπές του; Πρώτα απ’ όλα, για τη ρομαντική αίσθηση του ιδιωτικού παράδεισου πάνω στη γη. Δεύτερον, για την ασύγκριτη πολυτέλεια που, σε συνδυασμό με την αίσθηση ιδιωτικότητας που προσφέρει, βγάζει εκτός συναγωνισμού κάθε πολυτελές ξενοδοχείο και resort. Και τέλος γιατί, όπως είπαμε, συμφέρει –ειδικά αν συνυπολογίσουμε το χώρο που, πέραν της έξτρα αίσθησης πολυτέλειας που προσφέρει, είναι θείο δώρο για μεγάλες οικογένειες ή παρέες, που θέλουν μεν να περάσουν μαζί τις διακοπές τους, διατηρώντας όμως «χώρο» για ιδιωτικές στιγμές.

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε πέντε βίλες που συνδυάζουν αυτήν την πολυτέλεια με την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην άκρη του κόσμου, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, για να σας… βάλουμε ιδέες, τώρα που η καλοκαιρινή άδεια είναι κοντά αλλά η εποχή εμπνέει ακόμα ρομαντικές αποδράσεις, μακριά από πολύβουα νησιά και κοσμικά θέρετρα.

Casa Triton, Costa Careyes, Μεξικό
Μία βίλα κτισμένη σε απόλυτη αρμονία με τη γη που τη φιλοξενεί, με θέα 270 μοιρών σε θάλασσα και βουνό, διαρθρωμένη σε επίπεδα που επιτρέπουν στο μάτι να αγκαλιάσει τον ορίζοντα από οποιοδήποτε σημείο της, μια κατοικία τόσο ονειρεμένη που μοιάζει ψεύτικη. Αν και τα δυνατά σημεία της τα βλέπετε στις φωτογραφίες, να αναφέρουμε ότι στις παροχές της περιλαμβάνονται butler, θυρωρός, μάγειρας, κηπουροί, καμαριέρα, barbecue, πρόσβαση στο internet και δορυφορική τηλεόραση, ενώ η πισίνα της αγγίζει σε μήκος τα 60 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα, σε τιμές που ξεκινούν από 3.200 ευρώ τη βραδιά.

Villa Hainue, Koh Samui, Ταϊλάνδη
Ο παραδοσιακός σχεδιασμός που θυμίζει βουδιστικό ναό συναντά το ζεν στοιχείο του νερού στην πισίνα, ενώ το ασιατικό στυλ στο εσωτερικό συνδυάζεται αριστοτεχνικά με τα μοντέρνα έπιπλα και τις σύγχρονες παροχές σε ένα μοναδικό σύνολο. Μεταξύ άλλων, η βίλα διαθέτει Jacuzzi στην εξωτερική πισίνα, sauna, απευθείας πρόσβαση στην παραλία, εξωτερικούς χώρους για barbecue και δείπνα κάτω από τον έναστρο ουρανό, τηλεοράσεις plasma, δορυφορική και γυμναστήριο. Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Οι τιμές κυμαίνονται, ανάλογα με την εποχή, από 6.500 μέχρι 8.000 ευρώ για επτά νύχτες.

Villa Kulala, Antigua
Σχεδιασμένη από έναν από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Καραϊβικής, σύμφωνα με το παραδοσιακό στυλ της περιοχής αρμονικά συνδυασμένο με λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής του Μπαλί, η Villa Kulala είναι ουσιαστικά ένα σύμπλεγμα κτιρίων, που ενώνονται μεταξύ τους με λιθόστρωτα μονοπάτια και κήπους κατάφυτους με τροπικά φυτά και πολύχρωμα λουλούδια. Η μαγευτική της θέα στο απέραντο γαλάζιο της Καραϊβικής, ο συνδυασμός παραδοσιακών με σύγχρονα στοιχεία στο σχεδιασμό της, οι πολυτελείς παροχές της, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξωτερική τραπεζαρία, δύο μπάρμπεκιου, επίπεδες τηλεοράσεις και τραπέζι μπιλιάρδου. Φιλοξενεί έως και 8 άτομα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 4.000 μέχρι 6.700 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή.

L’ Oasis, Baie Rouge Beach, St. Martin
Σχεδιασμός εμπνευσμένος από το Μαρόκο, σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, φόντο το γαλάζιο της Καραϊβικής, σέρβις που θα σας κάνει να νιώσετε βασιλιάδες –λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, η gourmet κουζίνα με τον προσωπικό σας, full time σεφ– συνθέτουν μια βίλα που διεκδικεί επάξια τον τίτλο μιας από τις καλύτερες επιλογές σε ολόκληρη την Καραϊβική. Πέντε σουίτες με king size κρεβάτια και μία σουίτα με δύο μονά, ένα πλήρως εξοπλισμένο home theater σε ξεχωριστό δωμάτιο, πλήρες spa και γυμναστήριο, Jacuzzi και δύο πισίνες περιμένουν να φιλοξενήσουν τις πιο ονειρεμένες στιγμές σας. Η βίλα φιλοξενεί έως και 12 άτομα. Η τιμή κυμαίνεται από 3.000 έως 4.000 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με την εποχή και τον αριθμό των ατόμων.

Casa del Sol, Ixtapa, Zihuatanejo, Μεξικό
Σχεδιασμένο από το διάσημο μεξικάνο αρχιτέκτονα Diego Villaseñor, το «σπίτι του ήλιου» βρέχεται από τα νερά του Ειρηνικού, στη Μεξικάνικη Ριβιέρα. Από τα μεγαλύτερα ατού του, οι ανοιχτοί χώροι του προσφέρουν απαράμιλλη θέα στη θάλασσα –όπως άλλωστε και όλα τα υπνοδωμάτια– παρέχοντας παράλληλα μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας. Εδώ έχετε στη διάθεσή σας προσωπικό σεφ, σοφέρ, butler, καμαριέρα, καλωδιακή τηλεόραση, ιδιωτική πισίνα και παραλία. Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 άτομα. Οι τιμές κυμαίνονται από 4.100 έως 11.200 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v