Μικρό Πάπιγκο… 1700: Διαμονή πολλών... αιώνων

Το Πάπιγκο, στο Ζαγόρι της Ηπείρου, αποτελεί από μόνο του ιδανικό χειμερινό προορισμό. Η διαμονή, ωστόσο, στον πανέμορφο ξενώνα Μικρό Πάπιγκο... 1700 θα προσθέσει στην εκδρομή σας την αίγλη που της ταιριάζει.
Μικρό Πάπιγκο… 1700: Διαμονή πολλών... αιώνων
Ούτε ένα χρόνο δεν έχει κλείσει το αναπαλαιωμένο οίκημα του 1700 στο Πάπιγκο του Ζαγορίου, κι όμως οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του μαρτυρούν εμπειρία πολλών χρόνων. Ίσως γιατί πρόκειται για ένα μυθικό κτίριο με μακρά ιστορία που εμπνέει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, βασισμένη σε πέτρες και κέδρινους κορμούς, ένα αίσθημα γνήσια φιλοξενίας, όπως μόνο οι Ηπειρώτες ξέρουν να προσφέρουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο αρχοντικό, οι κοινόχρηστοι χώροι του οποίου έχουν διατηρήσει τα τοπικά χαρακτηριστικά τους, με τα μεγάλα τζάκια, τις ευρύχωρες σοφίτες και τα χαγιάτια (ημιυπαίθριοι χώροι με παλιές, βαριές πόρτες), τα ταβάνια με τα ιδιαίτερα διακοσμητικά και το αίθριο, μία πρωτότυπη εσωτερική αυλή στο κέντρο του σπιτιού. Γι’αυτό, άλλωστε, η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου μας καλωσορίζει με τη φράση «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι σας».

Ένα σπίτι, ωστόσο, που ο καθένας από εμάς θα ονειρευόταν να έχει, αφού καταφέρνει με κομψότητα να συνδυάσει το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Μέσα στα πετρόκτιστα δωμάτιά του, λοιπόν, θα συναντήσει κανείς εντυπωσιακά έπιπλα και διακοσμητικά κάποιων από τους σπουδαιότερους σύγχρονους σχεδιαστές, όπως ο Philip Stark και οι Achille & Pier Giacomo Castiglioni, όσον αφορά στα φωτιστικά, και ο Marcel Wanders και Joep Van Lieshout, όσον αφορά στα έπιπλα, όλα σε γήινες αποχρώσεις για να «δένουν» ομοιόμορφα με το χώρο.

Το ίδιο, πρωτότυπο design, θα βρείτε και στα δωμάτια του 1700, τα οποία χωρίζονται σε 10 δίκλινα, 1 τετράκλινο και δύο σουίτες με σοφίτα που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τέσσερα άτομα. Λιτές γραμμές, ξύλο και πέτρα, γήινα ζεστά χρώματα. Το κάθε ένα από αυτά, ωστόσο, αντανακλά τη δική του προσωπικότητα, αφού κάποια διαθέτουν τζάκι, κάποια τζακούζι, ενώ τα περισσότερα έχουν μπαλκόνια από τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς την μαγευτική θέα στο δάσος και την οροσειρά της Τύμφης αλλά και στο επιβλητικό φαράγγι του Βίκου με τον ποταμό Βοϊδομάτη, στα νοτιοδυτικά. Το χωριό, άλλωστε, βρίσκεται σε υψόμετρο 980 μέτρων.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι όλα τα κρεβάτια στα δωμάτια διαθέτουν υπέρδιπλα ανατομικά στρώματα Coco-Mat, ενώ στα ultra-design μπάνια θα βρείτε προϊόντα περιποίησης της σειράς Korres Selections. Ανάμεσα στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται ένα mini-bar, μία μεγάλη τηλεόραση LCD με video και dvd αλλά και Nova, cd-player, δυνατότητα παροχής Η/Υ και σύνδεση internet, κλιματισμός με θέρμανση, πιστολάκι μαλλιών, μπουρνούζια και παντόφλες.

Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει μία όμορφη αίθουσα πρωινού, στην οποία θα απολαύσετε μία μεγάλη ποικιλία από τοπικά προϊόντα, φρέσκα αυγά, αλλαντικά, κομπόστες, σπιτικές μαρμελάδες και παραδοσιακές πίτες, καθώς και παπιγκιώτικη φέτα και γλυκά του ταψιού. Για το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα, το μοντέρνο bar-εστιατόριο «1700» θα σας προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές -ελληνικές και μη- απολαύσεις. Για ακόμα περισσότερη χαλάρωση, από το καλοκαίρι και μετά, στο ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί και ένα μίνι spa με θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο.

Όσο για τις δραστηριότητές σας εκτός ξενοδοχείου, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε. Η κοινότητα Μικρού Παπίγκου οργανώνει τακτικά βόλτες στη γύρω περιοχή με άλογα, rafting στο Βοϊδομάτη, μαθήματα Kayak, mountain bike, jeep safari, αλλά και αναρρίχηση και ορειβασία στις κορυφές της Γκαμήλας και στη Δρακολίμνη σε συνεργασία με εταιρία εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Όλα αυτά βέβαια, αν καταφέρετε να «ξεκολλήσετε» από το εκπληκτικό τοπίο που θα παγιδεύσει για πολλές ώρες τον φακό της φωτογραφικής σας.

Οι τιμές των δωματίων του Ξενώνα Μικρού Παπίγκου… 1700 αυτήν την εποχή ξεκινούν από 80 ευρώ για ένα απλό δίκλινο, φτάνουν τα 100 ευρώ για ένα δίκλινο με μπαλκόνι και θέα, στα 120 ευρώ διατίθενται δίκλινα με τζάκι, ενώ αν είστε παρέα προτείνονται οι σουίτες με τη σοφίτα στα 130 ευρώ. Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται και το πρωινό.

Ξενώνας Μικρό Πάπιγκο… 1700: Ζαγόρι, Ήπειρος. Τηλ. 26530 41179, 6946575520.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v