Ξενώνας Δαδί: Η Παράδοση μένει Παρνασσό

Στις πλαγιές του Παρνασσού, ανάμεσα σε εκπληκτικά τοπία και σε απόσταση 17 χλμ. από τα χιονοδρομικά κέντρα, ο ξενώνας ”Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού” σαγηνεύει τις αισθήσεις των επισκεπτών και προσφέρει μοναδική φιλοξενία αλλά και στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Άλλωστε τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις 10 ημέρες. Ελάτε μαζί μας να συνταξιδέψουμε...έστω και νοητά.

Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις 10 μέρες και τα χειμερινά θέρετρα έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν με επισκέπτες που αναζητούν λίγη ξεκούραση και ”φυγή” από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Οι επιλογές και οι προτάσεις είναι πολλές, ωστόσο το ιδανικότερο θα ήταν αυτή η απόδραση μας να συνδυαστεί με κάτι ιδιαίτερο, κάτι...μη κοινότυπο.

Η πρώτη αντίδραση στην επιλογή του Παρνασσού, ακούγεται μάλλον κοινότυπη.

Ωστόσο, στις βορειοανατολικές πλαγιές του, 17 χλμ. από τα χιονοδρομικά και ανάμεσα σε εκπληκτικά τοπία, η Αμφίκλεια ή Δαδί φαντάζει πραγματικά μαγευτική με τα πέτρινα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια και την εκπληκτική της θέα. Πόσο μάλλον ο ομώνυμος ξενώνας ”Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού”.

Το μεράκι και η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι εμφανής στους επισκέπτες από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η παραδοσιακή κεντρική είσοδος, οι πέργκολες, η πέτρινη βρύση, ο εκπληκτικός κήπος και ο μοναδικός φωτισμός του ξενώνα συνδυάζουν άψογα την πολυτέλεια με την αισθητική.

Στην είσοδό του ξενώνα ένα ποτήρι κρασί ή τοπικό γλυκό του κουταλιού καλωσορίζει τους επισκέπτες και προσδίδει μέρος της ιδιαίτερης φιλοξενίας των ιδιοκτητών.

Τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου είναι αυτά που κυριαρχούν σε όλο το κτίσμα, σε πλήρη εναρμόνιση με την αρχιτεκτονική όλου του οικισμού, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε οκτώ ξεχωριστά δωμάτια, το καθένα από τα οποία έχει πάρει το όνομά του από τα χρώματα και το όνομα του φυτού που αντιπροσωπεύει.

Ειδικότερα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα δωμάτια ”Κυκλάμινο”, ”Γιασεμί”, ”Ανεμώνη”,Μυρτιά”, ”Μιμόζα”, ”Ίριδα”, ”Δάφνη” και ”Ηλίανθος”.

Όλα τα δωμάτια αποπνέουν την αίσθηση του οικείου και της ζεστασιάς, με το ξύλο και την ιδιαίτερη διακόσμηση να κυριαρχούν και να μαγεύουν τους επισκέπτες.

Παλιά παραδοσιακά έπιπλα, σιδερένια κρεββάτια, εκπληκτικά φωτιστικά, πίνακες και πανδαισία χρωμάτων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τη διακόσμηση των δωματίων.

Ξεχωρίσαμε το δωμάτιο Ίριδα, που διαθέτει τζάκι, ψυγείο και είναι ειδικά διαμορφωμένη για τετραμελής οικογένειες αλλά και το δωμάτιο Ηλίανθος.

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το Γιασεμί, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε άτομα, λόγω της μοναδικής του θέας στο βουνό, που μεταμορφώνεται ανάλογα με την εποχή.

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τον ξενώνα ”Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού”, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα χιονοδρομικά αλλά και να επιδοθείτε σε μια σειρά από σπορ που προσφέρει η περιοχή όπως ski, rafting, cayak, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση και mountain bike

Οι τιμές ξεκινούν από 65 ευρώ τη χαμηλή περίοδο και φτάνουν μέχρι και τα 175 ευρώ για την υψηλή περίοδο.

* Ξενώνας Δαδί, Αμφίκλεια, Φθιώτιδα, τηλ: 22340 29 040-1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v