Πετάξτε (χαρταετό) εκτός συνόρων!

Η ”Βενετία του Βορρά”, η κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη και η... ημιεξωτική Μάλτα περιμένουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όσους δεν δηλώνουν αθεράπευτα ”κολλημένοι με τη λαγάνα”. Τρεις προτάσεις για να υποδεχτείτε τη Σαρακοστή εκτός ελληνικού εδάφους.
Πετάξτε (χαρταετό) εκτός συνόρων!

Καθαρά Δευτέρα δεν είναι μόνο ο χαρταετός και το παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι, αλλά -περισσότερο- η αργία που δίνει τη δυνατότητα στους περισσότερο πολυάσχολους από εμάς να ”κολλήσουμε” μια ή δύο ημέρες και να αποδράσουμε μακρύτερα από την ελληνική ύπαιθρο.

Αν και τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν ανταποκρίνονται σε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας ως ”Καθαρά Δευτέρα”, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πάμε ”εκείνο το ταξιδάκι που είχαμε κατά νου”.

Το In2life επέλεξε ανάμεσα στις πολυάριθμες προτάσεις των ταξιδιωτικών πρακτορείων προορισμούς εντός της Ευρώπης και σας παρουσιάζει τις προτάσεις εκείνες που δεν θα σας κρατήσουν στο αεροπλάνο περισσότερο από 3 ώρες.

Η πρόταση του Manessis Travel για εκτός των συνόρων 4ήμερη ή 5ήμερη απόδραση αφορά στη γειτονική Κωνσταντινούπολη. Διαμονή στο αριστοκρατικό Conrad Hilton (5*), βόλτα στην Αγια Σοφιά και το Τοπ Καπί και... λαγάνα στην παραλία του Βοσπόρου.

Για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο η τιμή είναι στα 479 ευρώ κατ’ άτομο στην 4ήμερη απόδραση και 575 ευρώ για την 5ήμερη. Στην πρόταση περιλαμβάνονται διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια με Ο.Α. (οικονομικής θέσεως), καθημερινό πρωινό, ένα γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις ως πρόγραμμα, τοπικός ξεναγός, ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων (αναχώρηση 3 Μαρτίου).

Την... ημιεξωτική Μάλτα ξεχωρίσαμε από τις προτάσεις της Tui Hellas για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η πεντακάθαρη θάλασσα και η υπέροχη κουζίνα με βάση το ψάρι είναι από τους λόγους που κάνουν τον ταξιδιώτη να θέλει να επισκεφτεί το νησί με τη ”διαρκή λιακάδα”.

Το πρόγραμμα της TUI περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιήγηση στη Βαλέτα, προαιρετική επίσκεψη στις Τρεις Πόλεις με τους Κήπους, εκδρομή σε μεσαιωνικές εκκλησίες, προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο γειτονικό νησί Γκόζο και στη ”Σιωπηλή Πόλη”, τη Μεντίνα, με τα αμυντικά οχυρά της που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο είναι στα 375 ευρώ για διαμονή στο ξενοδοχείο Baystreet (4*) και στα 429 ευρώ για διαμονή στο SAS Radisson (5*).

Η άλλη πρόταση της TUI αφορά στην επονομαζόμενη και ”Βενετία του Βορρά”. Το Άμστερνταμ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, περιμένει με τα άπειρα εμπορικά καταστήματά του, τα κανάλια και τα κέντρα διασκέδασης τον επισκέπτη του τριημέρου.

Η εκδρομή της TUI περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη, ενώ αφήνει πολλές επιλογές στον επισκέπτη που καλείται να διαλέξει βόλτες ανάμεσα στο ζωολογικό κήπο, τους βοτανικούς κήπους, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία, γκαλερί, πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, εργαστήρια διαμαντιών, το παζάρι των λουλουδιών και τα αμέτρητα καφέ/μπαρ και εστιατόρια. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα της προαιρετικής εκδρομής ”Ρότερνταμ, Χάγη, Ντελφτ”, καθώς και η επίσκεψη την τελευταία ημέρα στα γνωστά ψαράδικα χωριά Marken και Volendam.

Η τιμή είναι στα 535 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο στο παραδοσιακό ξενοδοχείο Esterea (4*) και περιλαμβάνει, πέραν των εισιτηρίων και της διαμονής, ελληνόφωνο τοπικό συνοδό, ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης, ενημερωτικά έντυπα, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλιση και ΦΠΑ, ενώ δεν περιλαμβάνει ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό και φόρους αεροδρομίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v