Σ’ αυτές τις ευρωπαϊκές λίμνες θα νιώσεις μαγικά

Καταγάλανα νερά, παρθένα φύση, μοναδικά κάστρα, ήσυχα χωριουδάκια και γοητευτικές πόλεις στις όχθες της. Ιδού 5 ευρωπαϊκές λίμνες για να μαγευτείτε αυτή την άνοιξη.
Σ’ αυτές τις ευρωπαϊκές λίμνες θα νιώσεις μαγικά
Λίμνη Κόμο, Ιταλία

Στη βόρεια Ιταλία, μόλις μια ώρα από την καρδιά του Μιλάνου, τα νερά της λίμνης Κόμο καθρεφτίζουν ήσυχα στιλάτα χωριουδάκια. Γνωστή και ως θέρετρο παγκοσμίου φήμης διασημοτήτων, αυτή η λίμνη της Λομβαρδίας κρύβει στις όχθες της καταπράσινες γειτονιές, λουλουδιασμένες βίλες, αλλά και παραδοσιακά ψαροχώρια με γραφική ομορφιά. Στον οικισμό του Κόμο θα επισκεφθείτε τον γοητευτικό Καθεδρικό και το παζάρι που στήνεται γύρω του, θα περπατήσετε στην παρόχθια περαντζάδα και θα πάρετε το τελεφερίκ για να ανηφορίσετε στο ορεινό χωριό Brunate για φοβερή θέα. Από το λιμανάκι της λίμνης, ξεκινούν καραβάκια για να εξερευνήσετε τα πανέμορφα χωριουδάκια Bellagio, Menaggio και Lecco, γεμάτα βίλες και επισκέψιμους κήπους που την άνοιξη είναι χάρμα οφθαλμών.
Διαβάστε περισσότερα – Dolce vita στον ιταλικό Βορρά 

Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία

Μία ωρίτσα έξω από την Λιουμπλιάνα, ο οικισμός του Μπλεντ θεωρείται όχι μόνο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Σλοβενίας, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα μέρη της σλοβενικής Ιστορίας. Πρόκειται για ένα χωριό δίπλα σε μια πανέμορφη, γαλάζια λίμνη, που περιβάλλεται από τις Ιουλιανές Άλπεις και στο κέντρο της μοιάζει να έχει ξεφυτρώσει ένα νησάκι με ένα όμορφο εκκλησάκι πάνω του. Αντίστοιχα, στον θεόρατο βράχο της ανατολικής της όχθης, μοιάζει να έχει ξεφυτρώσει το μεγαλειώδες κάστρο Μπλεντ, εκεί όπου στεγάζονται διαφορετικά μουσεία και απλώνονται πλατφόρμες και μπαλκόνια παρατήρησης με την καλύτερη θέα στη λίμνη. Οι αφορμές και οι διαδρομές για πεζοπορία είναι άφθονες, οι βαρκάδες την άνοιξη μέχρι το νησάκι της λίμνης, απόλαυση, ενώ στον οικισμό θα βρείτε αρκετά (τουριστικά, δυστυχώς) μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η κοντινή απόσταση από την σλοβενική πρωτεύουσα ωστόσο, καθιστά την Μπλεντ ιδανική και για αυθημερόν εκδρομή από τη Λιουμπλιάνα.
Διαβάστε περισσότερα – Η Λιουμπλιάνα είναι η πιο κομψή κυρία των Βαλκανίων 

Σκόδρα, Μαυροβούνιο

Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της βαλκανικής χερσονήσου, βρίσκεται στα σύνορα της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου και είναι ένας επίγειος παράδεισος. Skadar ή και Σκουτάρι θα ακούσετε να την αποκαλούν, και στις όχθες της, από την πλευρά του Μαυροβουνίου, φωλιάζει ένα γλυκύτατο χωριό ονόματι Βιρπαζάρ. Εδώ θα χορτάσετε βόλτες σε πέτρινα γεφυράκια και βαρκάδες στα νερά της λίμνης, με σάουντρακ τα τριζόνια και τα χιλιάδες βατραχάκια της. Ο συγκεκριμένος οικισμός είναι η ιδανική βάση για το Εθνικό Πάρκο Skadar, στο οποίο εκτός από σπάνια είδη πουλιών και λουλουδιών, κρύβονται και 20 μοναστήρια, φρούρια και άλλα μνημεία του Μαυροβουνίου. Επιπλέον, οι ακτές της Αδριατικής (με γλυκύτατες παραθαλάσσιες πόλεις όπως το Μπαρ, η Μπούντβα και πιο βόρεια το παραμυθένιο Κότορ), απέχουν ελάχιστα λεπτά οδήγησης.
Διαβάστε περισσότερα – 20 λόγοι που αγαπάμε τα Βαλκάνια 

Γενεύη, Ελβετία

Ναι, είναι ακριβό σπορ ο τουρισμός στην Ελβετία. Αλλά είναι και εμπειρία μοναδική, σαν περιήγηση σε μυθικά μέρη. Η λίμνη της Γενεύης βρίσκεται κοντά στα γαλλοελβετικά σύνορα και προσφέρει τη δυνατότητα με μια… γυρολιμνιά – συγκεκριμένα με το περίφημο “Haut Lac”, τη διαδρομή δηλαδή στις βόρειες όχθες της, να δείτε την φυσική γοητεία της λίμνης συνδυασμένη με την μοντέρνα άνεση της πόλης της Γενεύης αλλά και των πιο γραφικών τοπίων των ενδιάμεσων σταθμών, μέχρι το υπέροχο Μοντρέ. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες ελβετικές πόλεις, με ένα παραμυθένιο κάστρο του 13ου αιώνα και μια παλιά πόλη, σκαρφαλωμένη στα λοφάκια της. Στην περαντζάδα της λίμνης παρατάσσονται νοσταλγικά αρχοντικά του 19ου αιώνα, ενώ εδώ γράφτηκε και μια… ξακουστή στιγμή της μουσικής Ιστορίας: Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο καζίνο το 1971, κατά την διάρκεια συναυλίας του Φρανκ Ζάπα, απλώθηκε καπνός πάνω από τη λίμνη, ήτοι… Smoke On the Water – τραγούδι που εμπνεύστηκαν και ηχογράφησαν οι Deep Purple εδώ.
Διαβάστε περισσότερα – 5 μικρές κουκλίστικες πόλεις στην Ελβετία 

Πλίτβιτσε, Κροατία

Τα Βαλκάνια αποδεικνύουν ότι έχουν πολύ… λιμνίσιο ζουμί, και εθνικά πάρκα το ένα πιο παραμυθένιο απ’ το άλλο, με καταγάλανα νερά στην καρδιά τους. Η περιοχή της λίμνης βρίσκεται ανάμεσα στην κροατική πρωτεύουσα και τις αδριατικές ακτές και πρόκειται στην ουσία για ένα φαντασμαγορικό σύμπλεγμα 16 λιμνών σε διαφορετικά επίπεδα, πλαισιωμένα από καταπράσινα δάση. Μίνι καταρράκτες πέφτουν από φυσικά φράγματα, ενώ τα καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια είναι ο παράδεισος των πεζοπόρων. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από το Σπλιτ, τη Ζαντάρ ή το Ζάγκρεμπ, αν θέλετε να συνδυάσετε την φυσική απόδραση με το ιστορικό city break και τις αστικές ανέσεις.
Διαβάστε περισσότερα – 5 τέλεια μέρη στην Κροατία 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v