Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του φθινοπώρου

Οι βόλτες στη Μονμάρτη, η ρομαντζάδα στον Σηκουάνα, οι μαγευτικοί κήποι, τα φθινοπωρινά τοπία και όλα όσα θα σας κάνουν να ερωτευθείτε το Παρίσι αυτή την εποχή.
Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του φθινοπώρου
Οι βασιλικοί κήποι του ντύνονται με χρυσαφένια χρώματα, οι όχθες του Σηκουάνα στολίζονται με κίτρινα φύλλα, οι ρομαντικές βόλτες στην Μονμάρτη είναι ο ωραιότερος τρόπος να εγκαινιάσουμε το… παλτό μας για φέτος και τα αξιοθέατά του παραμένουν πάντα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά του κόσμου. Ιδού γιατί το Παρίσι είναι πανέμορφο (και) το φθινόπωρο – και τι θα δείτε αν το επισκεφθείτε αυτή την εποχή.

Θα περπατήσετε στους κήπους Palais-Royal

Μεθυστικά φθινοπωρινά χρώματα και διαδρομές ανάμεσα σε δέντρα, λουλούδια, πεσμένα φύλλα και βασιλική αύρα, οι κήποι του Βασιλικού Παλατιού είναι το «καμάρι» του Παρισιού και βρίσκεται κοντά σε κεντρικές λεωφόρους όπως την avenue de l’ Opera ή τη rue de Rivoli.

Θα πιείτε ζεστή σοκολάτα σε κάποιο café της Μονμάρτης

Εδώ θα έρθετε για ρομαντζάδα στα πλακόστρωτα σοκάκια, υπέροχη ζεστή σοκολάτα, βόλτες αλά Αμελί και ανηφόρισμα μέχρι τον ναό της Ιερής Καρδιάς για συγκλονιστική θέα προς όλο το Παρίσι.

Θα χαθείτε στις Βερσαλλίες

Ίσως πιο όμορφοι από κάθε άλλη εποχή, οι κήποι των Βερσαλλιών μοιάζουν το φθινόπωρο με ολοζώντανο πίνακα ζωγραφικής, ενώ οι ανακαλύψεις στην ύπαιθρο και μέσα στο Παλάτι αποτελούν παράλληλα και μια βόλτα στην γαλλική Ιστορία.

Θα ατενίσετε τον Σηκουάνα από τις όχθες του

Οι τοξωτές γέφυρες που στεφανώνουν τον Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού είναι σωστό παραμύθι – πανέμορφες είναι οι Pont Neuf, φτιαγμένη από πέτρα και ξύλο τον 17ο αιώνα και Pont Alexandre III με την αρ νουβό γοητεία.

Θα ανακαλύψετε τα αξιοθέατα του κέντρου
Εκεί που ο ποταμός διασχίζει την καρδιά της πόλης, φυσικά δεν θα παραλείψετε να δείτε ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της, την Παναγία των Παρισίων με τα περίτεχνα βιτρό και τα μυθικά κωδωνοστάσια. Ο Πύργος του Άιφελ αξίζει την υπομονή και την αναμονή για να ανεβείτε στις πλατφόρμες παρατήρησής του και να ατενίσετε το Παρίσι από ψηλά. Το Πάνθεον στο Καρτιέ Λατέν αποτελεί επόμενη στάση και είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς ναούς όπου φιλοξενούνται οι τάφοι των πιο επιφανών Γάλλων. Τέλος, επιβάλλεται ένα πέρασμα από τα Ηλύσια Πεδία, για να χαζέψετε τις βιτρίνες και τα στιλάτα μαγαζιά που απλώνονται γύρω από την αψίδα του θριάμβου.

Θα ξεχαστείτε για ώρες στο Λούβρο

Εκ των σπουδαιότερων μουσείων του κόσμου, το Λούβρο δεν αξίζει μόνο για τη Μόνα Λίζα, τη Νίκη της Σαμοθράκης και την Αφροδίτη της Μήλου. Στις δαιδαλώδεις αίθουσές του θα βρείτε την «αφρόκρεμα» της τέχνης από την αρχαιότητα ως σήμερα, από αρχαιοελληνικά γλυπτά μέχρι αναγεννησιακά αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου, του Ραφαήλ ή του Μποτιτσέλι και από έργα ανατολίτικων πολιτισμών μέχρι πίνακες του Ρούμπενς, του Ντελακρουά και του Βερμέρ. Από τον Οκτώβριο εγκαινιάζονται και νέες περιοδικές εκθέσεις, όπως το Power Plays με εκθέματα που δείχνουν την σχέση τέχνης και εξουσίας, ή η έκθεση που μελετά την αδυναμία του Francois Α’ με την ολλανδική τέχνη. Μάθετε περισσότερα εδώ. Για περισσότερη τέχνη - και ειδικότερα αν σας αρέσει ο ιμπρεσιονισμός, θα περάσετε στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα για να επισκεφθείτε το Μουσείο Orsay

Θα μαγευτείτε από το δάσος της Βουλώνης

Το τεράστιο δάσος στα δυτικά προάστια του Παρισιού έχει καταρράκτες, λίμνες, εντυπωσιακούς κήπους, πύργους, ιπποδρόμια και διαδρομές ανάμεσα σε μοσχομυριστούς κέδρους και φθινοπωρινά ντυμένα μονοπάτια. Βρίσκεται δε κοντά στην αριστοκρατική γειτονιά της Βουλώνης και αυτή την εποχή αξίζει να το επισκεφθείτε περισσότερο από κάθε άλλη.

Θα ξαναγίνετε παιδιά στη Disneyland

Λίγο έξω από το Παρίσι, και βρίσκεστε… στην χώρα των παραμυθιών. Εκεί που υψώνονται κάστρα σε φυσικό μέγεθος, πύργοι με ζαχαρωτά και παιχνίδια, τρενάκια τρόμου και λαβύρινθοι της Αλίκης, καρουζέλ και δρομάκια όπου παρελαύνουν οι αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων παιδιών. Το φθινόπωρο δε είναι η εποχή με την λιγότερη πολυκοσμία – σημειώστε ότι υπάρχουν δύο θεματικά πάρκα και το ημερήσιο πάσο ενηλίκου για ένα από τα δύο ξεκινά από τα 49€ - και για τα δύο πάρκα, από τα 64€.

Θα ανακαλύψετε το «Παλιό Παρίσι»

Έτσι αποκαλείται «χαϊδευτικά» η συνοικία του Le Marais, με τα όμορφα κτίρια, τα στιλάτα cafe, τις κουκλίστικες βεράντες και τη γοητεία του παρελθόντος που παντρεύεται με τον μοντέρνο αέρα. Στους φιδογυριστούς του δρόμους έχουν εγκατασταθεί πολλές γκαλερί, μουσεία, hip μαγαζιά και ακριβές μπουτίκ ή αντικερί, ενώ είναι μία από τις πιο gay friendly γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πώς θα πάτε
Από Αθήνα, με τις πτήσεις της Aegean (από 156€ μετ’ επιστροφής τον Νοέμβριο) ή τις Air France (από 178€ μετ’ επιστροφής τον Οκτώβριο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v