Υπέροχα ταξίδια για 2 στην Ευρώπη

Στη Μπριζ, την Πράγα, την Αλσατία, τις ιταλικές λίμνες και τη Λισαβόνα το ρομάντζο ρέει άφθονο και τα αεροπορικά αυτές τις μέρες δεν κοστίζουν πολλά.
Υπέροχα ταξίδια για 2 στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Είτε είστε φρεσκο-ερωτευμένοι και θέλετε να το γιορτάσετε, είτε ζευγαρωμένοι χρόνια και θέλετε να το αναζωογονήσετε, ένα ταξιδάκι αυστηρά σχεδιασμένο για δύο είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Εμείς διαλέξαμε για εσάς πέντε από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης, που δεν θα σας κοστίσουν ακριβά σε αεροπορικά και διαμονή. Εσείς βάλτε τον έρωτά σας.

Μπριζ, Βέλγιο



Αν τα παραμύθια είχαν πρωτεύουσα, όπως λέγαμε και το μακρινό 2011, αυτή σίγουρα θα ήταν η Μπριζ. Ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς του κόσμου, απλώνεται ανάμεσα σε λιθόστρωτα δρομάκια, επάνω από υδάτινα κανάλια, πλάι σε μπαρόκ ναούς, λιμνούλες με κατάλευκους κύκνους, ρομαντικά γεφυράκια, και σοκολατερί μου μοσχομυρίζουν ζεστή βέλγικη σοκολάτα και φρεσκοψημένες βάφλες. Δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε ρομαντικότερο σκηνικό, αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα - Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ταξίδεψε στην Μπριζ

Πώς θα πάτε: Με την Ryanair μέχρι τις Βρυξέλλες (74€ πήγαινε-έλα στα μέσα Φεβρουαρίου) και από εκεί με τραίνο μέχρι την Μπριζ, σε μιάμιση ωρίτσα και 20€ one way.

Πράγα, Τσεχία



Υπάρχει κόσμος που θα πει πως δεν υπάρχει στην Ευρώπη πόλη ομορφότερη από αυτήν –συμφωνήσετε ή διαφωνήσετε, η Πράγα αδιάφορους αποκλείεται να σας αφήσει. Με γωνιές βγαλμένες από κάποιο σκοτεινό γοτθικό μυθιστόρημα, και άλλες χρωματιστές και στολισμένες σαν μπαρόκ σονάτα, με το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου που τα βράδια φωτίζεται μαγικά και τα πανέμορφα γεφυράκια που στεφανώνουν το ποτάμι της, η Πράγα είναι… έρωτας με την πρώτη ματιά.



Διαβάστε περισσότερα - Η Πράγα δεν είναι πόλη, είναι έρωτας

Πώς θα πάτε: Απευθείας με την Aegean (200€ πήγαινε-έλα στα μέσα Φεβρουαρίου) ή με μια στάση στο Άμστερνταμ, με την KLM (154€ πήγαινε-έλα, την ίδια περίοδο).

Λισαβόνα, Πορτογαλία



Μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις που μας έρχονται στο νου όταν μιλάμε για ρομάντζο, η υπέροχη Λισαβόνα, στην όχθη του Ατλαντικού, τα έχει όλα: Και γραφικές γειτονιές, και νοσταλγικά τραμ να ανεβοκατεβαίνουν τους επτά λόφους της, και κάστρα και λιμάνι-μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και παρατηρητήρια που αφήνουν το βλέμμα να περιπλανηθεί από την πόλη στον Ατλαντικό και πάλι πίσω. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μα φυσικά: Και ασυναγώνιστη πορτογαλική κουζίνα, γιατί ο έρωτας περνά (και) από το στομάχι.

Λεπτομέρειες για όλα αυτά, κι ακόμα περισσότερα, έχουμε εδώ - Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα της Λισαβόνας

Πώς θα πάτε: Με την KLM, με 153€ πήγαινε-έλα στα μέσα Φεβρουαρίου, με μία στάση στο Άμστερνταμ.

Κολμάρ, Γαλλία



Η υπέροχη Κολμάρ της Αλσατίας, με τα κανάλια και τα χρωματιστά σπιτάκια της, φιγουράρει –και δικαίως– σε κάθε λίστα με τις «ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης». Θεωρείται η πρωτεύουσα των αλσατικών κρασιών, και η έμπνευση των σχεδιαστών της Disney για το χωριό της Μπελ στην Πεντάμορφη και το Τέρας.



Εδώ θα βολτάρετε στην υπέροχη παλιά πόλη, θα κάνετε βαρκάδα στα κανάλια της πόλης, θα επισκεφθείτε το Μουσείο-Μοναστήρι Unterlinden με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και θα επιχειρήσετε φυσιολατρικές εξορμήσεις στο Gazon du Faing, λίγο έξω από την πόλη, για εξερευνήσεις σε ένα μικρό φαράγγι με συγκλονιστική θέα προς τη λίμνη της περιοχής.

Περισσότερα για την Κολμάρ έχουμε εδώ.

Πώς θα πάτε: Με την KLM μέχρι το Στρασβούργο (154€ πήγαινε-έλα, με μια στάση στο Άμστερνταμ, στα μέσα Φεβρουαρίου) και από εκεί με τραίνο σε μισή ωρίτσα και 12€ one way.

Λίμνη Κόμο, Ιταλία

Η δημοφιλέστερη –ίσως και ομορφότερη– από τις τέσσερις λίμνες της Λομβαρδίας, ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο, στολίζει τις όχθες της με σταματημένα στο χρόνο ψαροχώρια και λιλιπούτειες κωμοπόλεις, βγαλμένες από μυθιστορήματα εποχής.



Το ομώνυμο Como αγκαλιάζει με τα πλακόστρωτα δρομάκια του, που ελίσσονται κάτω από λουλουδιασμένα μπαλκόνια και ανάμεσα σε χαριτωμένες πλατείες, τα διάφανα νερά της λίμνης. Το τελεφερίκ που ξεκινά δυο βήματα από την όχθη της θα σας ανεβάσει σε δέκα περίπου λεπτά στο χωριουδάκι που λέγεται Brunate, και το οποίο απολαμβάνει μαγευτική θέα στη λίμνη όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, και την αίσθηση ενός χωριού που αιωρείται πάνω από τα σύννεφα, όταν δεν είναι. Win-win, που θα έλεγαν και οι πολυεθνικές.

Περισσότερα για τη Λίμνη Κόμο, τα χωριουδάκια και τις διαδρομές γύρω της, έχουμε εδώ.

Πώς θα πάτε: Με την Ryanair ως το Μιλάνο (49€ πήγαινε-έλα στα μέσα Φεβρουαρίου) και από εκεί με τραίνο σε μία ωρίτσα και 4,80€ one way.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v