Ταξίδια δύο σε ένα: Η Ευρώπη… δυο-δυο

Τέσσερα ταξίδια… οκτώ υπέροχοι προορισμοί. Βρήκαμε για εσάς συνδυασμούς οικονομικότατων πτήσεων για να κάνετε τα πιο χορταστικά ταξίδια της ζωής σας.
Ταξίδια δύο σε ένα: Η Ευρώπη… δυο-δυο
του Γιώργου Κόκουβα

Σας είχαμε ξαναδώσει την ιδέα να συνδυάσετε δύο προορισμούς της Ευρώπης στο ίδιο ταξίδι και σας άρεσε πολύ. Γι’ αυτό επιστρέφουμε. Όχι μόνο με προτάσεις πόλεων με μικρή απόσταση μεταξύ τους, αλλά και με φθηνές αεροπορικές ανταποκρίσεις. Γιατί, ας πούμε, πάντα θέλατε να πάτε στην Πορτογαλία, αλλά ποτέ δεν βρίσκατε πτήσεις από Ελλάδα κάτω από 400€. Ο καλός ο ταξιδιώτης, όμως ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Ιδού μερικοί τέτοιοι «ελιγμοί» που ξεκινούν κάτω από 100€:

Λονδίνο και Ρέικιαβικ
Αθήνα-Λονδίνο: Από 62,50€ μετ’ επιστροφής με τη Ryanair
Λονδίνο-Ρέικιαβικ: Από 93€ μετ’ επιστροφής με την Easyjet
Με περίπου 150€ (ναύλα που εντοπίσαμε στα τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου), κλείνετε τέσσερις πτήσεις και ταξιδεύετε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και στην φαντασμαγορική Ισλανδία.


Τι θα κάνετε στο Λονδίνο: Θα βολτάρετε στις όχθες του Τάμεση, στις υπέροχες γέφυρες, κάτω από το Big Ben, δίπλα από το Αββαείο του Westminster, τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Θα περιηγηθείτε στο Tower of London, στην κινηματογραφική Leicester Square, στην Trafalgar Square με την Εθνική Πινακοθήκη, στα Βασιλικά Πάρκα της πόλης και στην Oxford Street για ψώνια. Θα αποδράσετε εκτός κέντρου, από το μποέμ Notting Hill και το εναλλακτικό Shoreditch μέχρι το καταπράσινο Greenwich.
Διαβάστε περισσότερα – Τα best of του Λονδίνου 


Τι θα κάνετε στο Ρέικιαβικ: Θα μυηθείτε στους ιδιαίτερους ρυθμούς της Ισλανδίας και των «εκκεντρικών» κατοίκων της. Θα βολτάρετε ανάμεσα στα πολύχρωμα σπιτάκια της πρωτεύουσας με την ιδιαίτερη αστική γοητεία, αλλά θα εξερευνήσετε οπωσδήποτε και την «άγρια πλευρά» της μικρής νησιωτικής χώρας: Θερμές πηγές, εντυπωσιακοί καταρράκτες, πολύχρωμες πλαγιές λάβας, ηφαίστεια που δύσκολα προφέρονται αλλά πανεύκολα σου κόβουν την ανάσα και νύχτες με θέα το βόρειο σέλας από το όρος Kirkjufell είναι μερικά από τα highlights.
Διαβάστε περισσότερα για το Ρέικιαβικ εδώ

Δουβλίνο και Εδιμβούργο
Αθήνα-Δουβλίνο: Από 64€ μετ’ επιστροφής με τη Ryanair
Δουβλίνο-Εδιμβούργο: Από 26€ με τη Ryanair
Λιγότερα από 100€ για τέσσερις πτήσεις, τις οποίες εντοπίσαμε στις αρχές Φεβρουαρίου, μας ζητά η Ryanair για να μας ταξιδέψει στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, σε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της βορειοδυτικής Ευρώπης.


Τι θα κάνετε στο Δουβλίνο: Θα γνωρίσετε την μοντέρνα ψυχή της ιρλανδικής πρωτεύουσας, με τη φοβερή street κουλτούρα, αλλά και τις ιστορικές γωνιές του κέντρου της. Θα σουλατσάρετε στο Temple bar, το πλακόστρωτο κέντρο της πόλης με τις δεκάδες μπυραρίες και τα μικρομάγαζα. Θα επισκεφθείτε το Κάστρο του Δουβλίνου, τον επιβλητικό καθεδρικό του Χριστού, την Dublinia, ένα κέντρο ιστορικής κληρονομιάς με θέα τους Βίκινγκ και την μεσαιωνική αγορά, και τον Καθεδρικό του St Patrick που μετρά σχεδόν 1000 χρόνια «ζωής». Θα περάσετε μέσα από τους κήπους του Trinity College, θα κάνετε στάσεις στο Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη και την Εθνική Βιβλιοθήκη και θα χαθείτε στις αγορές της πόλης, από τη σύγχρονη Grafton Street μέχρι τη Liberty Market ή τη Henry Street στην άλλη όχθη του ποταμού. Μη χάσετε μια ξενάγηση στο Ιρλανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στις εγκαταστάσεις της Guinness για να μάθετε τα μυστικά της μπύρας.
Διαβάστε περισσότερα – Δουβλίνο: Ιρλανδία για αρχάριους


Τι θα κάνετε στο Εδιμβούργο: Θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς το Κάστρο του Εδιμβούργου που ακολουθεί το Royal Mile, ένα σύμπλεγμα δρόμων που ξεκινά από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας και περνά από μικρομάγαζα, hipster σοκάκια και την επιβλητικό Καθεδρικό του St Giles. Θα ανηφορίσετε στον λόφο Calton (που θα σας θυμίσει έντονα… Αθήνα) και στο «Κάθισμα του Αρθούρου», δύο από τις τοποθεσίες με την πιο συγκλονιστική θέα προς την πόλη. Θα επισκεφθείτε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας, θα κάνετε τις αγορές σας στην περίφημη Princes St με τα Jenner’s (τα σκωτσέζικα «Harrod’s») και θα περπατήσετε κατά μήκος του Καναλιού του Εδιμβούργου, του Water of Leith.
Διαβάστε περισσότερα – Δέκα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Εδιμβούργο 

Βερολίνο και Λισαβόνα
Αθήνα-Βερολίνο: Από 56€ μετ’ επιστροφής με την Easyjet
Βερολίνο-Λισαβόνα: Από 52€ μετ’ επιστροφής με τη Ryanair
Στα τέλη Ιανουαρίου (και εξής) εντοπίσαμε πτήσεις από Αθήνα προς Γερμανία και από εκεί προς Πορτογαλία και πάλι πίσω, με τελικό κόστος περί τα 100€, σε έναν από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς προορισμών: Η μοντέρνα γοητεία της κεντρικής Ευρώπης και η μεσογειακή καρδιά της μεθυστικής Ιβηρικής.


Τι θα κάνετε στο Βερολίνο: Θα εξερευνήσετε το Νησί των Μουσείων με τα ενδιαφέροντα εκθέματα από όλο τον κόσμο. Θα περάσετε από την πύλη του Βραδεμβούργου, θα βολτάρετε από την Alexanderplatz και το Δημαρχείο μέχρι την Potsdamerplatz, την βομβαρδισμένη εκκλησία του Kaiser Wilhelm στην εμπορική λεωφόρο του Kudamm, το εντυπωσιακό μνημείο του Ολοκαυτώματος και το Reichstag, την φουτουριστική γερμανική βουλή. Θα ακολουθήσετε τα ίχνη του τείχους του Βερολίνου ανά την πόλη και θα πάρετε τον δρόμο προς το Schloss Charlottenburg, τις «Βερσαλλίες» της Γερμανίας. Θα δοκιμάσετε currywurst, τοπικό street food με λουκάνικο και curry, και θα χορτάσετε μπύρες στις γειτονιές του Kreuzberg, του Friedrichshain και του Prenzlauer Berg.
Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Βερολίνο 


Τι θα κάνετε στη Λισαβόνα: Θα βολτάρετε στην παλιά πόλη της Αλφάμα με τα χαμόσπιτα, τις πολύχρωμες μπουγάδες και τα χαρακτηριστικά πορτογαλικά azulejos, τα έθνικ πλακάκια των σπιτιών. Θα ανηφορίσετε προς τον Se, τον καθεδρικό της πόλης και ακόμη πιο ψηλά, μέχρι το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου με την απίστευτη θέα. Περισσότερη θέα θα απολαύσετε από τα miradouros, τα πλατώματα-παρατηρητήρια της πόλης που υπάρχουν σε κάθε λόφο της. Θα φτάσετε ως το Belem, το λιμάνι από όπου ξεκίνησαν κάποτε οι Εξερευνητές για να ανακαλύψουν τον κόσμο – εδώ ξεχωρίζουν το Μνημείο των Εξερευνήσεων, ο Πύργος της Belem και το θεόρατο Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Θα βολτάρετε στις κεντρικές συνοικίες της Baixa, του Chiado και του hip Bairro Alto με τα μαγαζιά και τα μπαράκια. Μη χάσετε μια βόλτα με το τρένο ως τη Sintra, μια παραμυθένια πόλη με πολύχρωμα σπιτάκια και ένα εντυπωσιακό παλάτι που αγναντεύουν τον Ατλαντικό.
Διαβάστε περισσότερα – Λισαβόνα: Ταξίδι στην άκρη της Ευρώπης 

Βαρσοβία και Στοκχόλμη
Αθήνα-Βαρσοβία: Από 43,12€ μετ' επιστροφής με τη Ryanair
Βαρσοβία-Στοκχόλμη: Από 18€ μετ' επιστροφής με τη Ryanair
Κοψοχρονιά… θα σας βγει να επισκεφθείτε με ένα σμπάρο δύο υπέροχες πρωτεύουσες στην «παγωμένη» Ευρώπη, την ανερχόμενη Βαρσοβία και την πάντα ενδιαφέρουσα Στοκχόλμη.


Τι θα κάνετε στη Βαρσοβία: Θα ανακαλύψετε μία από τις πιο μοντέρνες πρωτεύουσες της Ευρώπης, με ουρανοξύστες, ένα κέντρο γεμάτο ζωή και μπαράκια αλλά και ένα ιστορικό πρόσωπο – χάρμα οφθαλμών. Θα πάρετε τον «Βασιλικό Δρόμο», για να περπατήσετε ως το Κάστρο της Παλιάς Πόλης περνώντας από ιστορικά κτίρια της πόλης. Θα εξερευνήσετε την ανακατασκευασμένη αλά μεσαιωνικά Παλιά Πόλη με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τους περίεργους ναούς. Θα περάσετε τον λόφο που τη χωρίζει από την Νέα Πόλη με το φρούριο, την πλατεία και τα γραφικά δρομάκια. Θα αράξετε στο πανέμορφο πάρκο Lazienki με τα παλάτια, τις λίμνες, τα δάση και τις υπαίθριες εκθέσεις. Θα επισκεφθείτε το Παλάτι των Επιστημών, το εμβληματικό κτίριο της Βαρσοβίας με την υπέροχη θέα από τον 30ο όροφο. Και, τέλος, θα περάσετε στην αντίπερα όχθη του ποταμού, στη γειτονιά της Πράγας με την ανερχόμενη καλλιτεχνική ζωή σε μια μέχρι πριν λίγα χρόνια ρημαγμένη συνοικία.
Διαβάστε περισσότερα – 10 πράγματα που αξίζει να δείτε στη Βαρσοβία 


Τι θα κάνετε στη Στοκχόλμη: Θα περιπλανηθείτε στη Gamla Stan, τη μεσαιωνική πόλη της Στοκχόλμης, στην ουσία ένα «νησάκι» με στενοσόκακα και γραφικές πλατείες, όπως τη Stotorget με το Μουσείο Νόμπελ. Πολύ κοντά βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι και ο Καθεδρικός της Στοκχόλμης. Δύο… νησάκια πιο πέρα, στο Djugarden βρίσκεται το ανοιχτό μουσείο Skansen, μία διαδρομή στην σουηδική παράδοση και Ιστορία. Μη χάσετε την βόλτα στον Εθνικό Βασιλικό κήπο, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και φυσικά τον γύρο της πόλης με ferry, για βόλτα ανάμεσα στα 30.000 νησάκια του σουηδικού αρχιπελάγους.
Διαβάστε περισσότερα – Στοκχόλμη: Όαση στην κατάψυξη 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v