Υπέροχες πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη

Στη Λυών, την Κολωνία, το Βελιγράδι και την Μπρατισλάβα, το τοπίο είναι χρυσαφένιο και οι τιμές των αεροπορικών χαμηλές.
Υπέροχες πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πέφτουν, μαζί με τα φύλλα, η Ευρώπη φοράει τα φθινοπωρινά της και η άδεια που έχει περισσέψει από το καλοκαίρι… πιάνει τόπο. Πέντε υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για φθινοπωρινό ταξιδάκι που σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζει λιγότερο και από το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο.

Η Λυών



Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας (τρέμε Παρίσι!) έχει δύο ποτάμια, ένα ιστορικό κέντρο βγαλμένο από παραμύθι, μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή που δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία (ακούς, Παρίσι;) και πολλά διάσημα παιδιά –από τον συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα μέχρι τους εφευρέτες του κινηματογράφου, αδελφούς Lumiere.

Πεταχτείτε εκεί: Με την Aegean, το πήγαινε-έλα με την οποία θα σας κοστίσει 152€ (την τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και επιστροφή την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου).

Διαβάστε περισσότερα - Λυών: Στα χνάρια του φωτός

Η Μπρατισλάβα



Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί της περασμένης δεκαετίας έσπευσαν να την χρήσουν τη «νέα Πράγα», η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, όμως, είναι πολύ παραπάνω απ’ αυτό. Είναι η κουκλίστικη, πεζοδρομημένη παλιά πόλη, το επιβλητικό Κάστρο της, η συγκλονιστική θέα από το Μνημείο του Σοβιετικού Πολέμου, τα γοητευτικά κτίρια όπως το Εθνικό Θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο και ο Καθεδρικός του Αγίου Μαρτίνου, και το μεγαλείο που φαίνεται από τον Δούναβη, όταν κάνεις τη βαρκάδα ως το ερειπωμένο κάστρο του Devin.



Πεταχτείτε εκεί: Με την Ryanair, και μόλις 89€ (την τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση από Αθήνα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και επιστροφή το Σάββατο 19/11).

Διαβάστε περισσότερα - Μπρατισλάβα: Το μυστικό του Δούναβη

Το Βελιγράδι



Βόλτες στις όχθες δύο ποταμών που συναντιούνται κάτω από ένα υπέροχο κάστρο. Ολοζώντανη νυχτερινή ζωή. Πάμφθηνο –και πεντανόστιμο– φαγητό. Ακόμα πιο πάμφθηνο αλκοόλ. Σούπερ φιλικός κόσμος (ακούτε οι singles;). Ευρωπαϊκοί πεζόδρομοι, φθινοπωρινά τοπία, μεσαιωνικά πλακόστρωτα, μακραίωνη πολυτάραχη ιστορία, κι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία που έχετε επισκεφθεί ποτέ, αφιερωμένο στο έργο ενός ανθρώπου που τον έλεγαν Nikola Tesla και παραλίγο να αλλάξει τον κόσμο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Α ναι, φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.



Πεταχτείτε εκεί: Πληρώνοντας 95€ στην Aegean. Η τιμή ισχύει για πολλές ημερομηνίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου –για παράδειγμα, αναχώρηση την Πέμπτη 3/11 και επιστροφή την Τρίτη 8/11.

Διαβάστε περισσότερα - Best of Βελιγράδι: Ξενοδοχεία, φαγητό και διασκέδαση

Η Κολωνία



Χρυσοκίτρινα δάση και πάρκα με πεσμένα φύλλα, μοναδική γοτθική αρχιτεκτονική, λιθόκτιστα σοκάκια στην παλιά πόλη που περνούν πάνω από τον Ρήνο και υπαίθριες αγορές για μαραθώνιους… λουκανικοφαγίας και ζεστού κρασιού ή μπύρας. Όλα αυτά βάζουν την Κολωνία σταθερά ψηλά στους αγαπημένους μας φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Προσθέστε το βγαλμένο από τα παιδικά μας όνειρα Μουσείο Σοκολάτας και την ιδιαίτερα ζωντανή νυχτερινή σκηνή της και… έχετε ήδη φύγει.



Πεταχτείτε εκεί: Με την Aegean μέχρι το Ντίσελντορφ, πληρώνοντας 113€ με επιστροφή (τιμή που εντοπίσαμε, μεταξύ άλλων, για αναχώρηση την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και επιστροφή την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου). Και από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ με τραίνο απευθείας στο κέντρο της Κολωνίας, σε μόλις 40 λεπτά και 15€ (one way).

Διαβάστε περισσότερα - Κολωνία: Άρωμα (γερμανικού) ονείρου

Η Μάλτα



Ωραία τα φθινοπωρινά φύλλα, τα ζεστά κρασιά και η ψύχρα της Ευρώπης, αλλά εσείς είστε παιδιά της θάλασσας και του καλοκαιριού, το οποίο αρνείστε να παραδεχτείτε ότι τελειώνει; Και για εσάς προνοήσαμε –για την ακρίβεια, προνόησε η Ryanair, που έχει εξωφρενικά φθηνά εισιτήρια για το μεσογειακό νησί των ιπποτών, τα κάστρα του, τις παραλίες του και την εξαίσια κουζίνα του.



Οι ιστοριοδίφες δεν θα χορταίνετε να εξερευνείτε την Βαλέτα, την πρωτεύουσα του νησιού, που χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη «συμπύκνωση» ιστορικών στοιχείων και αξιοθεάτων στον κόσμο, όπως το αιωνόβιο Manoel Theatre, ο ναός του Αγίου Ιωάννη, τα σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια, τα φρούρια και οι υπαίθριες αγορές της. Μην χάσετε την Mdina, το μεσαιωνικό στολίδι του νησιού, με τα στενοσόκακα, τα μεγάλα τείχη και τα επιβλητικά αρχοντικά. Κι επειδή το καλοκαίρι εδώ κάτω είναι αιώνιο, θα βουτήξετε στις αμμουδιές ή τις βραχώδεις ακτές του δημοφιλούς Gozo – μην αμελήσετε το κολύμπι στην καρτποσταλική παραλία του Comino.

Πεταχτείτε εκεί: Πληρώνοντας λιγότερα από τα διόδια Αθήνα-Θεσσαλονίκη, για την ακρίβεια 37€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair. Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για αναχώρηση την Τρίτη 8/11 και επιστροφή το Σάββατο 12/11.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v