Χριστούγεννα στο εξωτερικό: 6 οικονομικά DIY ταξίδια

Εντοπίζουμε τις φθηνότερες πτήσεις και οικονομικές επιλογές διαμονής στην Ευρώπη για να οργανώσετε μόνοι σας το χριστουγεννιάτικο ταξίδι σας στο εξωτερικό.
Χριστούγεννα στο εξωτερικό: 6 οικονομικά DIY ταξίδια
του Γιώργου Κόκουβα

Αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε άνετα δίκλινα δωμάτια και μάλιστα το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, με 125€ το άτομο; Κι όμως, γίνεται! Παρακάτω, εντοπίζουμε τις οικονομικότερες πτήσεις της εορταστικής περιόδου από Αθήνα προς τις ομορφότερες (και πιο value for money) πόλεις της Ευρώπης, καθώς και τις πιο low budget (αλλά πάντα σε καλές περιοχές με όλες τις απαραίτητες ανέσεις) επιλογές διαμονής για να οργανώσετε μόνοι σας το χριστουγεννιάτικο ταξίδι σας στην Ευρώπη.

Για κάθε προορισμό, εντοπίσαμε τις οικονομικότερες πτήσεις μετ’επιστροφής (με χειραποσκευή, αλλά χωρίς παραδοτέα βαλίτσα) εντός των γιορτών (από τριήμερα για τα ταξίδια-αστραπή μέχρι οκταήμερα για βαρβάτες διακοπές). Στη συνέχεια, βρήκαμε ωραίες επιλογές δίκλινων δωματίων από το Booking και την πλατφόρμα του Airbnb. Κάπως έτσι, συγκεντρώσαμε για εσάς συμφέρουσες προτάσεις, από ένα πρωτοχρονιάτικο τριήμερο στην Βαρσοβία με 125€ μέχρι ένα 8ημερο στη Ρώμη από μόλις 250€ το άτομο.

Αν πάλι οι ημερομηνίες που μπορείτε να λείψετε είναι πιο «σφιχτές», σημειώστε πως, από την εμπειρία μας, τις οικονομικότερες επιλογές θα τις βρείτε σε πτήσεις ανήμερα των αργιών ή από τις Παραμονές της Πρωτοχρονιάς μέχρι τα Φώτα, οπότε και οι τιμές αρχίζουν να πέφτουν αισθητά. Σημειώστε επίσης πως σε κάποιες από τις επιλογές διαμερισμάτων του Airbnb, δεν περιλαμβάνονται χρεώσεις καθαρισμού, που εμφανίζονται στο τέλος της κράτησής σας.

Ρώμη

Τιμή: Περί τα 250€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 8 ημερών
Τα εισιτήρια: 29/12-6/1 στα 27,98€ με τη Ryanair
Η διαμονή: Σε αυτή την επιλογή του Airbnb, που διαθέτει ένα ολόκληρο διαμέρισμα κοντά σε σταθμό μετρό στη Ρώμη, στα 449€ για τα 8 βράδια, ήτοι 224,50€ το άτομο. Στο Villa Teresa, στα 472€ για το δίκλινο δωμάτιο στις παραπάνω ημερομηνίες, ήτοι 236€ το άτομο για 8 βράδια.
Διαβάστε περισσότερα: Ρώμη – Ταξίδι στην Ιστορία  

Βελιγράδι
Τιμή: Περί τα 175€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 4 ημερών
Τα εισιτήρια: 28/12-1/1 στα 93,37€ με την Aegean
Η διαμονή: Στο PIET Apartment του Airbnb, ένα σύγχρονο διαμέρισμα με φοβερή θέα στα πέριξ του κέντρου, στα 109€ για τα δύο άτομα για 4 βράδια (ήτοι 54,5€ το άτομο). Στο Apartment Pariz στην παλιά πόλη του Βελιγραδίου, με θέα στην πόλη και κοντά στην κεντρική εμπορική λεωφόρο, στα 165,24€ το δίκλινο για 4 βράδια (περί τα 82€ το άτομο).  
Διαβάστε περισσότερα: Βελιγράδι – Βαλκάνια low budget  

Μπρατισλάβα

Τιμή: Περί τα 233€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 7 ημερών
Τα εισιτήρια: 26/12-2/1 στα 113,98€ με τη Ryanair
Η διαμονή: Σε αυτό το μοντέρνο στούντιο-διαμέρισμα του Airbnb, στην καρδιά της πόλης, στα 239€ για την ίδια περίοδο (ήτοι 119,5€ κατ’ άτομο για 7 βράδια). Στο Hotel West, χτισμένο μέσα στο δάσος, αλλά μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης, που διαθέτει όμορφα δίκλινα στα 329€ για τα 7 βράδια των παραπάνω ημερομηνιών (ήτοι 164,5€ κατ’ άτομο).  
Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύψτε την Μπρατισλάβα!

Βαρσοβία

Τιμή: Περί τα 125€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 3 ημερών
Τα εισιτήρια: 29/12-1/1 στα 63,98€ με τη Ryanair
Η διαμονή: Σε αυτό το διαμέρισμα του Airbnb στην ιδανικότερη τοποθεσία του κέντρου της πόλης, στα 121€ για τα 2 άτομα για 3 βράδια (ήτοι 60,5€ κατ’ άτομο). Στο Ibis του κέντρου, μεταξύ παλιάς πόλης και σύγχρονης Βαρσοβίας, με τα μοντέρνα, άνετα δίκλινα που στοιχίζουν 145€ για τις παραπάνω ημερομηνίες (ήτοι 72,50€ το άτομο για 3 νύχτες).  
Διαβάστε περισσότερα: Βαρσοβία – Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται  

Βερολίνο

Τιμή: Περί τα 157€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 3 ημερών
Τα εισιτήρια: 29/12-1/1 στα 92,98€ με τη Ryanair
Η διαμονή: Σε αυτό το διαμέρισμα του Airbnb σε μια καταπράσινη περιοχή του κέντρου κοντά στο εμπορικό κέντρο του Ku’damm, στα 128€ για τα δύο άτομα τα 3 βράδια των παραπάνω ημερομηνιών (ήτοι 64€ το άτομο). Στο Kolo77 στην ήσυχη περιοχή Gesundbrunnen του Βερολίνου, βόρεια του κέντρου της πόλης, στα 184 για τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο (ήτοι 92€ το άτομο).
Διαβάστε περισσότερα: Βερολίνο για αρχάριους  

Κωνσταντινούπολη

Τιμή: Περί τα 173€ κατ’ άτομο για εισιτήρια και διαμονή 4 ημερών
Τα εισιτήρια: 22/12-26/12 στα 126,27€ με την Aegean
Η διαμονή: Στο Samolet Taksim κοντά στην πλατεία Ταξίμ στο Μπέγιογλου, που διαθέτει ολόκληρα διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις στα 92€ τα 4 βράδια των παραπάνω ημερομηνιών (46€ το άτομο). Στο γλυκύτατο Mini Studio Galata Tower του AirBNB, που στοιχίζει 130€ για τα δύο άτομα για 4 διανυκτερεύσεις (65€ το άτομο).  
Διαβάστε περισσότερα: 3 μέρες στην ομορφότερη Πόλη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v