5 σούπερ φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη

Κωνσταντινούπολη, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Μπρατισλάβα, Βελιγράδι. Ανακαλύπτουμε 5 πόλεις-διαμάντια, που ενδείκνυνται για πάμφθηνα φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη.
5 σούπερ φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη
του Γιώργου Κόκουβα

Πέντε ευρωπαϊκές πόλεις συνδυάζουν όσα θέλουμε από ένα ταξίδι: Πάμφθηνα αεροπορικά εισιτήρια, οικονομικότατες επιλογές διαμονής και, φυσικά, γοητευτικά μυστικά για να ανακαλύψετε σε κάθε γωνιά τους.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τους προορισμούς, μαζί με ενδεικτικές τιμές για μετ’ επιστροφής αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015, για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στην καρδιά της πόλης, και τον μέσο όρο ημερήσιων εξόδων για έναν επισκέπτη (φαγητό, αξιοθέατα, διαμονή, μετακινήσεις και ποτό) όπως υπολογίστηκαν σε αυτή εδώ την έρευνα

Βαρσοβία, Πολωνία

Αεροπορικά εισιτήρια
: από 60€ τον Οκτώβριο με την Ryanair
Ημερήσια Έξοδα: 26,6€
Διαμονή: Από 24€ για δίκλινο σε hostel με κοινό μπάνιο, όπως το Zdrojowa28 Hostel και από 31€ για πλήρως εξοπλισμένο δίκλινο στούντιο στην καρδιά της πόλης, όπως το Viewpoint 15
Τι να δείτε: Την γοητευτική (και χτισμένη ολόιδια από το μηδέν μετά τον βομβαρδισμό της) Παλιά Πόλη στις όχθες του Βιστούλα, την εξίσου γραφική Νέα Πόλη με την όμορφη πλακόστρωτη πλατεία της, τον Βασιλικό Δρόμο που συνδέει σε μια τεράστια περαντζάδα διάσπαρτη με κτίρια-αξιοθέατα την παλιά πόλη με το παλάτι του Wilanow, το σύγχρονο κέντρο με τα υπαίθρια μπαράκια, τις γεμάτες street art στοές και τις hipster πλατείες, την μποέμ συνοικία της Πράγας στην άλλη, πιο ακατέργαστη και αρτιστίκ πλευρά του ποταμού, και το μαγευτικό πάρκο Lazienki με τις λίμνες, τα ανάκτορα και την υπαίθρια τέχνη.
ΠερισσότεραΒαρσοβία: Η Πολωνία μας ξανασυστήνεται

Βελιγράδι, Σερβία

Αεροπορικά εισιτήρια
: από 93€ τον Οκτώβριο με την Aegean
Ημερήσια Έξοδα: 25,08€
Διαμονή: Από 10€ για διαμονή σε hostel όπως το No.9, από 24€ για δίκλινο διαμέρισμα με ιδιωτική είσοδο και όλες τις ανέσεις όπως των Mornar Aparts και από 39€ για πολυτελές διαμέρισμα με βεράντα όπως το Belgrade Downtown Apartments, όλα τους στην Παλιά Πόλη.
Τι να δείτε: Το επιβλητικό Kalemagdan, τον λόφο-φρούριο της πόλης εκεί που συναντιούνται ο Δούναβης με τον Σάβα. Την Knez Michailova, τον εμπορικό πεζόδρομο που διατρέχει την Παλιά Πόλη και την Skardarlija που έχει τη φήμη (και την μποέμ γοητεία) της «σερβικής Μονμάρτης». Τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον (όχι και τόσο μακρινό) πόλεμο, ενθύμιο δύσκολων εποχών για την πόλη, και τον γειτονικό Άγιο Σάββα, την ολόλευκη εκκλησία που αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου. Το νησί Cinganlija για βόλτες στη φύση, λίγα λεπτά από το κέντρο, και το Zemun, το έτερο κεντρικό «προάστιο» για γεύση από την βελιγραδιώτικη καθημερινότητα στα ήσυχα café του.
ΠερισσότεραΒελιγράδι – Τα τοπ αξιοθέατα σε μία βόλτα 

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Αεροπορικά εισιτήρια
: από 58€ τον Οκτώβριο με την Ryanair
Ημερήσια Έξοδα: 34,40€
Διαμονή: Από 34€ για δίκλινο δωμάτιο με κοινό μπάνιο σε hostel όπως το Patio, από 39€ για ένα λιτό δίκλινο στο κέντρο – όπως το Botel Gracia, και από 53€ για ένα ευρύχωρο δίκλινο με όλες τις ανέσεις, όπως αυτά του Ibis Hotel κάτω από το Κάστρο.
Τι να δείτε: Την κουκλίστικη, πεζοδρομημένη παλιά πόλη, το επιβλητικό Κάστρο της, ανηφορίζοντας ως το Μνημείο του Σοβιετικού Πολέμου για εξαιρετική θέα, γοητευτικά κτίρια όπως το Εθνικό Θέατρο, το Προεδρικό Μέγαρο και ο Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, και την πόλη όπως φαίνεται από τον Δούναβη, με βαρκάδα ως το ερειπωμένο κάστρο του Devin.
ΠερισσότεραΜπρατισλάβα – Ανακαλύψτε την! 

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Αεροπορικά εισιτήρια
: από 112€ τον Οκτώβριο με την Aegean
Ημερήσια Έξοδα: 22,50€
Διαμονή: Από 18€ σε δίκλινο δωμάτιο κεντρικού hostel με κοινό μπάνιο, όπως στο Funny Hostel, από 26€ για μικρό, αλλά μοντέρνο δίκλινο δωμάτιο στο κέντρο, όπως αυτά του Hello Hotels και από 47€ για άνετο δίκλινο με όλα τα κομφόρ, όπως αυτά του Ambiance Hotel
Τι να δείτε: Την ιδιαίτερης γοητείας πιάτσα του κέντρου, που δεν είναι αυτό που θα λέγαμε γραφικής ομορφιάς, αλλά σίγουρα ολοζώντανη, ενδιαφέρουσα και ολοένα ανερχόμενη στο τουριστικό και καλλιτεχνικό χρηματιστήριο των εναλλακτικών ταξιδιωτών. Στα κορυφαία αξιοθέατα περιλαμβάνονται το φοβερό Ανάκτορο της Βουλής, το «λαογραφικό» Village Museum, το πάρκο Cismigiu ή το Herastrau για πράσινες ανάσες και βόλτες στη φύση εκτός κέντρου, η πλατεία της Επανάστασης από όπου ξεκίνησε ο ξεσηκωμός ενάντια στον Τσαουσέσκου, και η «παριζιάνικη» Αψίδα του Θριάμβου.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Αεροπορικά εισιτήρια
: από 97,50€ τον Οκτώβριο με την Aegean
Ημερήσια Έξοδα: 34,92€
Διαμονή: Από 25€ για ένα δίκλινο πέτρινο στούντιο όπως αυτά των Instanberry Stone Flats στο κέντρο της Πόλης, από 40€ για άνετο τετράκλινο διαμέρισμα στο Beyoglu όπως αυτά του Figo Apartments, από 33€ για ένα μοντέρνο δίκλινο στούντιο με όλες τις ανέσεις στο κέντρο, όπως αυτά του No4 Cihangir, και από 50€ για δωμάτιο σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, όπως το Ramada Encore στην περιοχή Kartal. 
Τι να δείτε: Ό,τι… προλάβετε από τα χιλιάδες πράγματα που έχει να επιδείξει η Πόλη στους επισκέπτες της. Ξεκινήστε με τα βασικά – τις ρομαντικές βόλτες στον Βόσπορο και τον Κεράτιο, την επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί, το Μπλε Τζαμί και το Ντολμά Μπαχτσέ, τα παζαρέματα στο πολύχρωμο χάος του Grand Bazaar, τις πολίτικες γεύσεις σε κάθε γωνιά της πόλης και τα ξενύχτια γύρω από την Ιστικλάλ.
Περισσότερα: Κωνσταντινούπολη – 3 μέρες στην ωραιότερη Πόλη 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v