Πέντε πανέμορφα ελληνικά νησιά για ζευγάρια

Ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα, χαλάρωση και ηρεμία. Πέντε νησιά – ταμάμ για ζευγαριάρικες διακοπές.
Πέντε πανέμορφα ελληνικά νησιά για ζευγάρια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι κάνει ένα νησί φιλικό για ζευγαροκατάσταση; Είναι τα γραφικά σοκάκια στα οποία χάνεσαι με το έτερον ήμισυ μεταξύ λουλουδιών και γραφικών αρχοντικών; Είναι το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα; Είναι η ηρεμία και η γαλήνη μακριά από τη βαβούρα και την πολυκοσμία; Μήπως είναι όλα τα παραπάνω;

Σε κάθε περίπτωση, βρήκαμε πέντε όμορφα νησάκια σε Αιγαίο και Ιόνιο που πληρούν κάποιο από τα παραπάνω κριτήρια. Ή και όλα μαζί.

Ανάφη

Η… μινιόν Ανάφη στην νοτιότερη άκρη των Κυκλάδων ενδείκνυται για ζευγάρια που θέλουν την πλήρη απομόνωση και την αίσθηση μιας γωνιάς μακρινής αλλά οικείας. Ένα ήσυχο λιμανάκι, μία λιλιπούτεια αμφιθεατρική Χώρα και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού υπέροχες παραλίες στα νότια του νησιού είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε εδώ.

Με Ανάφ-εις: Στην κορυφή του Κάλαμου, που απέχει περί τη μία-μιάμιση ώρα ήπιας ανάβασης, βρίσκεται η Παναγιά η Καλαμιώτισσα, από τα «πόδια» της οποίας θα απολαύσετε συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο. Θα απολαύσετε επίσης την καλύτερη ανατολή ηλίου της ζωής σας. Για τους τολμηρούς, ενδείκνυται το ανέβασμα στην κορυφή, το ξενύχτι με sleeping bag μέχρι την αυγή και η απόλαυση του ήλιου να ξεπροβάλλει κάτω από τα πόδια σας. 
 
Σαντορίνη

Θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και ζευγαντορίνη. Τα γραφικά σοκάκια των χωριών που στεφανώνουν την Καλντέρα, τα μονοπάτια που κινούνται στην άκρη του γκρεμού και προσφέρουν θέα στο ηφαίστειο και την γαλήνια θάλασσα μπροστά του, η εξωπραγματική και πεντακάθαρη ομορφιά της Οίας, οι ονειρικές παραλίες και οι βόλτες στη Χώρα αρκούν για να τον/την αγαπήσετε ξανά. 

Oh mon amour εμπειρία: Φυσικά, το ηλιοβασίλεμα και συγκεκριμένα από την κορυφή των ερειπίων στο Καστέλι, την άκρη του νησιού όπου θα δείτε τον ήλιο να «βουτά» στην Καλντέρα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.


Μήλος

«Νησί των εραστών» το λένε και όλα τα ζευγαράκια κλαίνε. Για το παρατσούκλι της δεν ευθύνεται μόνο η θεά του έρωτα και προστάτιδα του νησιού Αφροδίτη, αλλά και τα εξωπραγματικά σκηνικά που θα συναντήσετε εδώ σε παραλίες και βόλτες, οι βαρκάδες, η πάλλευκη πρωτεύουσα του νησιού στην κορυφή του λόφου και φυσικά η πιο je t’aime εικόνα… 

… αυτή του Ενετικού Κάστρου στην κορυφή του λόφου της Πλάκας, της πρωτεύουσας του νησιού, όπου τυχαίνει να βρίσκεται και το ιδανικό σκηνικό για να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια. 


Ύδρα

Κοντινή και κοσμοπολίτικη, η πιο ρομαντική από τα νησιά του Σαρωνικού, η αρχοντική Ύδρα θα σας κερδίσει αμέσως με την κομψότητα της αρχιτεκτονικής της, τα όμορφα σοκάκια της, την καλλιτεχνική της παράδοση αλλά και τις ανοιχτωσιές στα «ψηλά» του νησιού, οι οποίες προσφέρονται για ατένισμα. 

Φίλα με ακόμα: Ο ψηλότερος λόφος του νησιού λέγεται ‘Ερως και δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη, από τα 588 μέτρα του οποίου θα αντικρίσετε μοναδική θέα προς όλο τον Σαρωνικό και το Μυρτώο, και τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα.


Κέρκυρα

Ίσως η ωραιότερη πόλη του Ιονίου, σφύζει από ζωή, χρώμα, λουλούδια, βενετσιάνικη γοητεία και όμορφες γωνιές, θαλασσινές και μη. Εδώ θα βολτάρετε στη Σπιανάδα και στο Λιστόν με τις όμορφες καμάρες, θα ανηφορίσετε μέχρι τα δύο φρούρια της πόλης, από όπου θα απολαύσετε υπέροχη θέα και θα επισκεφθείτε τα «SOS» αξιοθέατα Αχίλλειον και Κανόνι για θέα στο Ποντικονήσι. 

Ti amo: Τα Καντούνια της πόλης, με τα ψηλά ενετικά αρχοντικά, τα περίτεχνα μπαλκόνια, τον λαβύρινθο των όμορφων σοκακιών αποτελούν κάτι σαν χρονομηχανή και εγγυώνται όμορφες και 100% ρομαντικές εικόνες. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v