Low budget εξορμήσεις στην ορεινή Ελλάδα

Πήλιο, Ζαγοροχώρια, Ορεινή Ναυπακτία. Παίρνουμε τα ελληνικά βουνά και εντοπίζουμε τους οικονομικότερους ξενώνες και τα πιο low budget ταβερνάκια για φθηνά weekends.
Low budget εξορμήσεις στην ορεινή Ελλάδα
Παρθένα δάση, χιονισμένα τοπία, η φωτιά να καίει στο τζάκι, οι τοπικές γεύσεις να μας σπάνε τη μύτη και το πορτοφόλι μας να μην… υποφέρει. Γίνεται; Απαντάμε στην πρόκληση με 30 διευθύνσεις ξενώνων και εστιατορίων στα αγαπημένα μας ελληνικά βουνά, που μας δίνουν την ευκαιρία για οικονομικές εξορμήσεις αυτόν τον χειμώνα. Δείτε παρακάτω προτάσεις διαμονής έως 40€ το δίκλινο και ταβερνάκια έως 10-15€ κατ’ άτομο στο Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας.

Πήλιο
Σε απόσταση αναπνοής είτε για τους εκδρομείς από την Νότια είτε για αυτούς από τη Βόρεια Ελλάδα, το βουνό των Κενταύρων διαθέτει κουκλίστικα χωριά, συγκλονιστικές πηλιορείτικες γεύσεις, ονομαστό τσίπουρο και θέα που συνδυάζει τα παραμυθένια δάση και το γαλάζιο του Αιγαίου. Στα συν, οι ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενώνων που ρίχνουν τις τιμές σε ελκυστικότατα επίπεδα.



Ξενώνες
-Το Χάνι του Κοκκίνη, από 30€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 
Βρίσκεται στα Χάνια του Πηλίου, μόλις δύο χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του βουνού, και προσφέρει παραδοσιακά, ρομαντικά δωμάτια από σκούρο ξύλο, καθώς και ενοικίαση εξοπλισμού για σκι.
-Ξενοδοχείο Όλγα, από 34,90€ 
Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της γραφικής Πορταριάς, με όμορφη θέα προς την πόλη του Βόλου και προσφέρει δωμάτια με πληθωρική διακόσμηση σε ευχάριστα χρώματα – μερικά εκ των οποίων διαθέτουν και τζάκι.
-Ξενώνας Ρούσης, από 38€ 
Πλάι στο ποταμάκι της Ζαγοράς, ο ξενώνας χτίστηκε στα πρότυπα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Πηλίου και προσφέρει δωμάτια με μικρή εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλα μπαλκόνια ή αυλή και δωρεάν wifi.
-Tasia Boutique Hotel, από 38€ 
Οι ανέσεις και η γοητεία ενός boutique hotel, συνδυασμένες με την ομορφιά των Χανίων σε υψόμετρο 1.200 μέτρων: Εδώ θα απολαύσετε οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και ζεστή φιλοξενία σε δωμάτια με τζάκι και ξύλινες σοφίτες.
-Ξενώνας Όλγα, από 40€ 
Στην Τσαγκαράδα με το πανέμορφο, παραμυθένιο δάσος, ο ξενώνας της Όλγας προσφέρει παραδοσιακά δωμάτια με θέα στο βουνό και τη θάλασσα, κήπο και βεράντες, καθώς και εξοπλισμένο κουζινάκι.

Φαγητό
-Στο Μεϊντάνι στη Ζαγορά θα απολαύσετε ντόπια κουζίνα, ζουμερή σχάρα και μαγειρευτά, όπως το αγριογούρουνο και τις μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά.
-Στης Αλέκας στην Τσαγκαράδα θα δοκιμάσετε γεμιστούς κολοκυθανθούς, ρεβιθάδα, κατσικάκι με χυλοπίτες και πιάτα που παίζουν δημιουργικά με την παράδοση.
-Στον Παλιό Σταθμό στις γραφικές Μηλιές για ωραιότατες συνταγές πηλιορείτικης κουζίνας.
-Στο Αρχοντικό, στην πλατεία της Βυζίτσας, θα γευθείτε αγριογούρουνο με κάστανα και δαμάσκηνα, λαγό στιφάδο και χειροποίητες πίτες.
-Στις Δρυάδων Γεύσεις στον Άγιο Λαυρέντιο, αν θέλετε να δοκιμάσετε το μπουμπάρι, τοπική σπεσιαλιτέ από έντερο γεμισμένο με ρύζι και κιμά.

Ζαγοροχώρια
Από το Δυτικό Ζαγόρι, με το γραφικό Πάπιγκο, την Αρίστη και την φυσιολατρική μαγεία του Βίκου μέχρι το κεντρικό με τα ιστορικά χωριουδάκια και το Ανατολικό, με το κελάρυσμα του Αώου, τα τοξωτά γεφύρια και την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, τα Ζαγοροχώρια είναι ένα… παράλληλο σύμπαν, όπου η φιλοξενία και η ηρεμία γίνεται τέχνη.



Ξενώνες
-Αρχοντικό Ζαρκαδά, από 40€ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο 
Μόλις 200 μέτρα από την πλατεία του γραφικού Μονοδενδρίου, το πετρόχτιστο Αρχοντικό προσφέρει φιλόξενα δωμάτια σε ρουστίκ στιλ με δωρεάν wifi και μπαλκόνια που κοιτάζουν προς το χωριό ή το φαράγγι του Βίκου.
-Aloni Guesthouse, από 30€ 
Το Αλώνι βρίσκεται στο χωριό Άνω Πεδινά, και προσφέρει δωμάτια σε «χωριάτικο» στιλ με σιδερένια έπιπλα και παραδοσιακά χαλιά και διακοσμητικά, ενώ βλέπουν στο βουνό και την κοιλάδα. Στα συν, το σπιτικό πρωινό με ντόπια προϊόντα.
-Γερακοφωλιά, από 33€ 
Λιτά κι απέριττα, τα δωμάτια της Γερακοφωλιάς περιβάλλονται από τον Εθνικό Δρυμό του Βίκου-Αώου και προσφέρουν φιλοξενία στην δημοφιλή Κόνιτσα. Τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινα πατώματα και έπιπλα, διακόσμηση σε γήινα χρώματα και εξοπλισμένο κουζινάκι.
-Παραδοσιακά δωμάτια Ιωαννίδης, από 40€ 
Βρίσκονται στο γραφικό Μεγάλο Πάπιγκο, στα ορεινά του δυτικού Ζαγορίου, και απέχουν μερικά μέτρα από το κέντρο ενημέρωσης της WWF, όπου θα κατατοπιστείτε για την φύση της περιοχής. Τα δωμάτια είναι παραδοσιακού στιλ και διαθέτουν δωρεάν wifi και εξαίσια θέα στο βουνό Αστρακα.
-Gouris Guesthouse, από 40€ 
Στην καρδιά του όμορφου Τσεπέλοβου, ο ξενώνας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με προσεγμένα δωμάτια από ηπειρώτικη πέτρα, ξύλινες οροφές, χειροποίητα κιλίμια και λαχταριστό πρωινό με τοπικά εδέσματα.

Φαγητό
-Στο Κανέλλα και Γαρύφαλλο στη Βίτσα θα δοκιμάσετε σπιτικά πιάτα με δημιουργικές πινελιές και έμφαση στα μανιτάρια – αγαπημένο μας το κρασάτο μοσχαράκι με βασιλομανίταρα.
-Στο Ντιζάκι στα Άνω Πεδινά θα γευτείτε τοπική κουζίνα αλλά και διεθνείς γεύσεις – μη χάσετε το χοιρινό κότσι ή την ιταλική καρμπονάρα.
-Στου Άγγελου στη Βωβούσα θα απολαύσετε μαμαδίσια μαγειρευτά και ντόπια κρεατικά στη σχάρα με εκπληκτική θέα.
-Στο Εν Αρίστη στην Αρίστη θα το ρίξετε στις σπιτικές πίτες πριν καταφτάσει το εξαίσιο αγριογούρουνο – η θέα είναι εξίσου εκπληκτική.

Ορεινή Στερεά Ελλάδα
Από τα ορεινά της Οίτης μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου και από την Ορεινή Ναυπακτία ως τον Τυμφρηστό, οργώνουμε τα γραφικά μέρη της Στερεάς Ελλάδας για να βρούμε οικονομικές εναλλακτικές στον “mainstream” Παρνασσό και την ακριβή Άνω Χώρα.
 


Ξενώνες
-Evanthias Traditional Mansion, από 32€ 
Βρίσκεται σε ένα από τα πιο ορεινά χωριά της χώρας, την Κατστριώτισσα της Οίτης, χτισμένη σε υψόμετρο 1230 μέτρων ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και προσφέρει παραδοσιακά δωμάτια σε ζεστά χρώματα, με επιπλωμένα μπαλκόνια και ένα εστιατόριο με υπέροχη ελληνική κουζίνα και δικό του κρασί.
-Το Σπίτι της Παρέας, από 34€ 
Στο χωριό του Αγίου Νικολάου Καρπενησίου, θα βρείτε δωμάτια απλά και φιλόξενα, με δωρεάν wifi, μπαλκόνια με θέα στο βουνό και εξοπλισμένο κουζινάκι. Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου απέχει 15 χιλιόμετρα.
-Thermios Apollon, από 40€ 
Το Θερμό είναι μια περιοχή κοντά στην Τριχωνίδα που φημίζεται για τα ορεινά χωριουδάκια της και για την φυσική της ομορφιά. Εκεί βρίσκεται και ο ξενώνας Thermios Apollon, με τα μεγάλα, άνετα δωμάτια, την κλασική διακόσμηση και το ελκυστικό lounge με το τζάκι. Η γύρω περιοχή ενδείκνυται για ποδήλατο βουνού, ορειβασία και ράφτινγκ.
-Tymfristos Guesthouse, από 40€ 
Δωμάτια με φωτεινά χρώματα, μπαλκόνια με φοβερή θέα στη φύση, δωρεάν wifi, ένα παραδοσιακά εστιατόριο και τοπικές λιχουδιές στο πρωινό. Όλα αυτά θα τα απολαύσετε στον ξενώνα Τυμφρηστός, μέσα στη φύση και λίγες εκατοντάδες μέτρα από το ομώνυμο χωριό.
-Ελατού, από 40€ 
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας – που τυχαίνει να είναι και από τα πιο γραφικά της περιοχής. Θα το βρείτε μόλις εννιά χιλιόμετρα από την Άνω Χώρα, μέσα στα έλατα. Προσφέρει δωμάτια με άνετα κρεβάτια, μπαλκόνι με θέα και διαθέτει εστιατόριο, κήπο και πωλητήριο παραδοσιακών προϊόντων. Είναι επίσης ιδανική βάση για δραστηριότητες όπως 4x4, ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία στο βουνό.

Φαγητό
Στο Πλατάνι στην Άνω Χώρα θα δοκιμάσετε λαχταριστά μαγειρευτά και ζουμερή σχάρα.
Στο Στέκι της Άνω Χώρας στο ίδιο χωριό, θα γευθείτε κολοκυθόπιτα και χωριάτικο λουκάνικο, που τυχαίνει να είναι και οι σπεσιαλιτέ του.
Στου Καραπλή στο Μαυρολιθάρι και στο εστιατόριο του Αρχοντικού της Ευανθίας στην Καστριώτισσα, για αυθεντικές ρουμελιώτικες γεύσεις στη σκιά της Οίτης.
Στου Ραβάνη στο χωριό Αθανάσιος Διάκος θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρεατικά στη σχάρα αλλά και παραδοσιακό παγωτό.
Στου Γεωργαλή στον δρόμο από το Καρπενήσι για το χιονοδρομικό κέντρο θα γευθείτε ελληνική κουζίνα και πολύ καλά κρεατικά της περιοχής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v