4 υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη

Μπιλμπάο, Κολωνία, Βουκουρέστι, Λυών. Βάζουμε… πλώρη για φθινοπωρινά ταξιδάκια σε τέσσερις λιγότερο δημοφιλείς αλλά υπέροχες ευρωπαϊκές πόλεις.
4 υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη
της Ηρώς Κουνάδη

Λέμε να ξεφύγουμε από το κλασικό τρίπτυχο των φθινοπωρινών city breaks Λονδίνο-Παρίσι-Πράγα και να ταξιδέψουμε αυτή την φορά σε τέσσερις λιγότερο δημοφιλείς αλλά εξίσου όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, στις τέσσερις άκρες της Ευρώπης. Αναζητήσαμε, λοιπόν, οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, κλείσαμε ξενοδοχεία, σημειώσαμε τα πιο αγαπημένα μας εστιατόρια και… σας προκαλούμε να μην τις αγαπήσετε περισσότερο από τους διάσημους γείτονές τους. Βάζουμε στοίχημα ότι θα δυσκολευτείτε.

Κολωνία

Χρυσοκίτρινα δάση και πάρκα με πεσμένα φύλλα, μοναδική γοτθική αρχιτεκτονική, λιθόκτιστα σοκάκια στην παλιά πόλη που περνούν πάνω από τον Ρήνο και υπαίθριες αγορές για μαραθώνιους… λουκανικοφαγίας και ζεστού κρασιού ή μπύρας. Όλα αυτά βάζουν την Κολωνία σταθερά ψηλά στους αγαπημένους μας φθινοπωρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Προσθέστε το βγαλμένο από τα παιδικά μας όνειρα Μουσείο Σοκολάτας και την ιδιαίτερα ζωντανή νυχτερινή σκηνή της και… έχετε ήδη φύγει.

Διαβάστε περισσότερα Κολωνία: Άρωμα (γερμανικού) ονείρου
Πώς θα πάτε: Με πτήση της Aegean (από 180€ για τον Οκτώβριο με επιστροφή και φόρους, αλλά χωρίς βαλίτσα).
Πού θα μείνετε: Στα χαριτωμένα δωμάτια του Hotel Skada στο κέντρο της πόλης (79€ το δίκλινο). Στα μικρά αλλά φιλόξενα διαμερίσματα του Hotel Goethe στο όμορφο προάστιο του Weiden (70€ το δίκλινο).
Πού θα φάτε: Τοπική κουζίνα, την οποία συνοδεύουμε απαραίτητα από λίτρα βαρελίσιας μπύρας, στα Früh am Dom (Am Hof 12-14), Gaffel Haus (Alter Markt 20-22) και Brennerei Weiss (Hahnenstrasse 22). Πειραγμένη γερμανική κουζίνα, παντρεμένη έξυπνα με μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις στο Fischermann's (Rathenauplatz 21).

Μπιλμπάο

Πόλη-ανακάλυψη στον ισπανικό βορρά, και πιο συγκεκριμένα στη Χώρα των Βάσκων. Στους βασικότερους λόγους για να την επισκεφθείτε συγκαταλέγονται η συγκλονιστική κουζίνα της, το κουκλίστικο ιστορικό της κέντρο και η αγάπη της για τη μοντέρνα τέχνη που βρίσκεται παντού, από τις εισόδους του μετρό μέχρι ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, το φημισμένο Guggenheim.

Διαβάστε περισσότεραΜπιλμπάο: Έρωτας α λα βασκικά
Πώς θα πάτε: Με πτήση της Vueling (234€ μετ’ επιστροφής και φόρων, βαλίτσας περιλαμβανομένης)
Πού θα μείνετε: Στα μεγάλα, άνετα δωμάτια του Holiday Inn Bilbao (65€ το δίκλινο) ή στα στιλάτα δωμάτια του NH Deusto, πολύ κοντά στο Guggenheim (52€ το δίκλινο).
Πού θα φάτε: Πού δεν θα φάτε! Η βάσκικη γαστρονομία είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο (που έχουμε αναλύσει διεξοδικά εδώ) και μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για να γνωριστείτε μαζί της είναι το Gorbea στην Παλιά Πόλη και το Bar Alisas. Τη βάσκικη εκδοχή των tapas, που λέγονται pintxos, θα δοκιμάσετε στα Bai Batzokia και Kuku Soak.

Λυών

Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γαλλίας (τρέμε Παρίσι!) έχει δύο ποτάμια, ένα ιστορικό κέντρο βγαλμένο από παραμύθι, μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή που δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία (ακούς, Παρίσι;) και πολλά διάσημα τέκνα –από τον συγγραφέα του Μικρού Πρίγκιπα μέχρι τους εφευρέτες του κινηματογράφου. Προγραμματίστε το ταξίδι σας για τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν η Γιορτή του Φωτός ή Fete des Lumieres, που τιμά αφενός το ρωμαϊκό όνομα της πόλης (Lugdunum, ή πόλη του φωτός) και αφετέρου τους αδερφούς Lumiere, κάνει την πόλη να μοιάζει ονειρική. Περισσότερα από εβδομήντα πολύχρωμα light installations στήνονται στους δρόμους της πόλης, και στα πιο διάσημα κτίρια-ορόσημά της, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα της πόλης.

Διαβάστε περισσότεραΛυών: Στα χνάρια του φωτός
Πώς θα πάτε: Με πτήση της Aegean μέχρι το Παρίσι (από 136€ για τον Νοέμβριο με επιστροφή και φόρους, χωρίς βαλίτσα) και από εκεί με τραίνο σε δύο περίπου ώρες μέχρι τη Λυών (από 38€ one way).
Πού θα μείνετε: Στα μικρά και λιτά, αλλά καθαρά και οικονομικότατα δωμάτια του Hotel de Normandie (από 41€ το δίκλινο). Στα πολύ πιο στιλάτα δωμάτια του Appart'Hotel Odalys Bioparc (στα 66€ το δίκλινο). 
Πού θα φάτε: Παραδοσιακή κουζίνα και τοπικές σπεσιαλιτέ στο Maison Villemanzy, λαχταριστές χορτοφαγικές συνταγές στο Gaston, εξαιρετικές quiche Lorraine στο bistrot Perl και –για τους αμετανόητους burgerοφάγους– tex-mex δημιουργίες στο Hippopotamus.

Βουκουρέστι

Έξω, πολύ έξω από τις λίστες με τους δημοφιλείς προορισμούς, το ολοζώντανο Βουκουρέστι είναι η πόλη για την οποία ο Lonely Planet έγραψε «πολλοί θα σας πουν να την αποφύγετε. Όλοι τους θα έχουν άδικο». Η ρουμανική πρωτεύουσα μπορεί να μην είναι καρτποσταλικά όμορφη, είναι όμως ιδιαίτερα ζωντανή και ενδιαφέρουσα. Φροντίζουν γι’ αυτό η μεγάλη της φοιτητική κοινότητα, που γεμίζει τα μονίμως κεφάτα μπαρ του κέντρου, τα πανέμορφα και ιδιαίτερα περιποιημένα πάρκα και μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας. Να προσθέσουμε και ότι είναι μια από τις πιο low budget επιλογές για city breaks ή σας πείσαμε ήδη;

Πώς θα πάτε: Με απευθείας πτήση της Aegean (από 107€ με επιστροφή και φόρους, χωρίς βαλίτσα).
Πού θα μείνετε: Στα άνετα διαμερίσματα του Foisor Residence (από 30€ το διαμέρισμα 40 τ.μ. που φιλοξενεί έως τέσσερα άτομα). Στα όμορφα, φωτεινά δωμάτια του Hotel Tranzzit (33€ το δίκλινο). 
Πού θα φάτε: Παραδοσιακή ρουμάνικη κουζίνα θα δοκιμάσετε στο φημισμένο Caru’ Cu Bere και στην υπέροχη αυλίτσα του La Mama που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα. Αν προτιμάτε κάτι πιο εξωτικό, το (πολύ πιο τσιμπημένο) Balthazar σερβίρει fusion γαλλική και ταϊλανδέζικη κουζίνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v