Τα 8 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας

Αν ψάχνετε τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για διακοπές με το άλλο σας μισό, βρείτε τους ανάμεσα σε οκτώ ειδυλλιακά ελληνικά «ζευγαρονήσια».
Τα 8 πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας
του Γιώργου Κόκουβα

Ηλιοβασιλέματα από την άκρη μιας καστροπολιτείας. Εκλεκτό κρασί με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ειδυλλιακοί καταρράκτες και ονειρεμένες παραλίες. Ρομαντικά σοκάκια στα Επτάνησα και απαστράπτουσες κυκλαδίτικες Χώρες που θα ‘λεγε κανείς πως φτιάχτηκαν για να φιλοξενούν τις βόλτες ηλιοκαμένων ζευγαριών πιασμένων χέρι-χέρι. Αν ετοιμάζετε ταξίδι για δύο, δείτε οκτώ ελληνικά νησιά που θα σας προσφέρουν σκηνικά όπως τα παραπάνω.

*Σαντορίνη

Η πρωτοκαθεδρία της Βασίλισσας των Κυκλάδων δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Τα γραφικά σοκάκια των χωριών που στεφανώνουν την Καλντέρα, τα μονοπάτια που κινούνται στην άκρη του γκρεμού και προσφέρουν θέα στο ηφαίστειο και την γαλήνια θάλασσα μπροστά του, η εξωπραγματική και πεντακάθαρη ομορφιά της Οίας υπερκαλύπτουν οποιαδήποτε γκρίνια για την κοσμοπλημμύρα που παρελαύνει από το νησί.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Θέλει και ρώτημα; Το ηλιοβασίλεμα στην Οία, και συγκεκριμένα από την κορυφή των ερειπίων στο Καστέλι, την άκρη του νησιού όπου θα δείτε τον ήλιο να βουτά στην Καλντέρα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Τι άλλο να δείτε: Θα απολαύσετε εκλεκτό ντόπιο κρασί και γεύμα για δύο σε κάποιο εστιατόριο του νησιού, θα δείτε ρομαντικές ταινίες σε ένα από τα πιο όμορφα και νοσταλγικά θερινά σινεμαδάκια της Ελλάδας, το σινέ Καμάρι στην ομώνυμη παραλία, και θα χαζέψετε βιβλία στο παραμυθένιο βιβλιοπωλείο Ατλαντίς στην Οία.
Περισσότερα για την ΣαντορίνηΕδώ 

*Αμοργός

Έχει μια περίεργη ενέργεια αυτό το νησί των Κυκλάδων, μια άγρια ομορφιά για δύο που θα «βαφτίσει» τις αναμνήσεις σας με την αίσθηση της μοναδικότητας και της αποκλειστικότητας. Γι’ αυτό και θεωρούμε πως αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για διακοπές με το άλλο σας μισό, με θέα το απέραντο γαλάζιο.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Το Βενετσιάνικο Κάστρο πάνω από τη Χώρα. Και είναι ρομαντικό όχι μόνο επειδή απλώς είναι κάστρο, αλλά και χάρη στην μεγάλη καρδιά που σχηματίζεται στο τείχος του, η οποία φωτίζεται ατμοσφαιρικά τα βράδια, θυμίζοντάς σας ότι το νησί είναι σχεδόν συνώνυμο του έρωτα.
Τι άλλο να δείτε: Την πανέμορφη Χώρα, στα σοκάκια της οποίας θα χαθείτε – κι αυτό είναι το ζητούμενο. Τους ανεμόμυλους, από τους οποίους θα αντικρίσετε συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα. Τα καμαρωτά καλντερίμια στα Θολάρια και την Λαγκάδα, τις ειδυλλιακές παραλίες της Αγίας Άννας και της Λεβρωσού και το λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας.
Περισσότερα για την ΑμοργόΕδώ 

*Μήλος

Το «νησί των εραστών» αποκαλείται η Μήλος και για αυτό το παρατσούκλι δεν ευθύνεται μόνο η μυθολογία, που θέλει την θεά του έρωτα Αφροδίτη να προστατεύει με τις αγκάλες της το νησί όπου βρέθηκε το περίφημο άγαλμά της. Ευθύνονται εξίσου και τα εξωπραγματικά σκηνικά, οι βαρκάδες, η πάλλευκη πρωτεύουσα του νησιού στην κορυφή του λόφου και φυσικά…
…το πιο ρομαντικό σημείο: Το Ενετικό Κάστρο στην κορυφή του λόφου της Πλάκας, της πρωτεύουσας του νησιού. Εδώ τυχαίνει να βρίσκεται και το ιδανικό σκηνικό για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.
Τι άλλο να κάνετε: Θα φάτε φρέσκο ψαράκι στα ταβερνάκια στα Πολλώνια, θα βολτάρετε ανάμεσα στους γραφικούς ανεμόμυλους της Τρυπητής, θα επιχειρήσετε βαρκάδες από τη Σπηλιά του Παπάφραγκα μέχρι τα κατάλευκα βράχια του Τσιγκράδου και θα κολυμπήσετε στις εκπληκτικές παραλίες του νησιού, δίνοντας ασφαλώς προτεραιότητα στο σχεδόν σεληνιακό Σαρακίνικο.
Περισσότερα για τη ΜήλοΕδώ 

*Ανάφη

Ήσυχη και ζεν, η μικρούλα Ανάφη στην νοτιότερη άκρη των Κυκλάδων ενδείκνυται για τα ζευγάρια που αποζητούν την πλήρη απομόνωση και την αίσθηση μιας γωνιάς μακρινής αλλά οικείας, αμπαλαρισμένης με το πιο όμορφο και άγριο περιτύλιγμα. Ένα ήσυχο λιμανάκι, μία λιλιπούτεια αμφιθεατρική Χώρα και τρεις-τέσσερις υπέροχες παραλίες στα νότια του νησιού – αυτό είναι το σκηνικό εδώ, και αποδεικνύει ότι ο μινιμαλισμός είναι ρομαντικός.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Ο Κάλαμος, ο δεύτερος ψηλότερος μονόλιθος της Ευρώπης μετά το Γιβραλτάρ, που υψώνεται στην νοτιοδυτική άκρη του νησιού. Στην κορυφή του, που απέχει περί τη μία-μιάμιση ώρα ήπιας ανάβασης, βρίσκεται η Παναγιά η Καλαμιώτισσα, από τα «πόδια» της οποίας θα απολαύσετε συγκλονιστική θέα στην εσχατιά του Αιγαίου. Θα απολαύσετε επίσης την καλύτερη ανατολή ηλίου της ζωής σας - η συνήθεια των ρομαντικών εδώ είναι να ανεβαίνουν από το βράδυ στην κορυφή και να ξενυχτούν με sleeping bags περιμένοντας την αυγή, οπότε ο ήλιος ξεπροβάλλει κάτω από τα πόδια τους.
Τι άλλο να κάνετε: Θα ανεβείτε τα φιδογυριστά, κατάλευκα σοκάκια της Χώρας μέχρι την κορυφή όπου βρίσκονται τα ερείπια του Καστελιού. Θα απολαύσετε καφεδάκι στο μπαλκόνι της Μαργαρίτας, το café με την υπέροχη θέα και την μποέμ ατμόσφαιρα πάνω από την παραλία Κλεισίδι. Θα κολυμπήσετε στους ερημικούς Αγίους Αναργύρους αν είστε φίλοι του γυμνισμού. Και τέλος θα απολαύσετε αφροδισιακές γαριδομακαρονάδες και ωραία νησιωτική κουζίνα στο Αρμενάκι στη Χώρα.
Περισσότερα για την ΑνάφηΕδώ 

*Ρόδος
Ναι, είναι το νησί για το οποίο κάθε καλοκαίρι ακούμε περί μέθυσων τουριστών και ξέφρενων πάρτι στο υπερτουριστικό Φαληράκι. Ευτυχώς, όμως, όπως θα σας μαρτυρήσει κάθε ζευγάρι που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο, δεν είναι μόνο αυτό: Είναι πάνω από όλα το νησί των Ιπποτών, το νησί με την πανέμορφη παλιά πόλη και τα παλάτια, το νησί με τα δάση και τις πεταλούδες. Με τρεις λέξεις, ένα νησί-παραμύθι.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Η Παλιά Πόλη της Ρόδου παίρνει τα πρωτεία, καθώς είναι μακράν η ειδυλλιακότερη βόλτα του νησιού, ιδιαίτερα αν την επιχειρήσετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Τα μεσαιωνικά κτίσματα, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα ολάνθιστα μπαλκόνια, οι μικρές πλατείες και η παραμυθένια της ατμόσφαιρα αποτελούν το σκηνικό της υπέρτατης ρομαντζάδας, ενώ το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που θα έκανε ακόμα και την Μπρυζ να ζηλέψει, είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Τι άλλο να κάνετε: Θα περπατήσετε στον λαβύρινθο γραφικών σοκακιών που σχηματίζεται στη Λίνδο, θα ανεβείτε στο ερειπωμένο κάστρο της Ιαλυσού, θα θαυμάσετε την εντυπωσιακή βλάστηση στις Επτά Πηγές και την κοιλάδα με τις Πεταλούδες.
Περισσότερα για τη ΡόδοΕδώ 

*Κέρκυρα

Η ωραιότερη πόλη του Ιονίου βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας και σφύζει από ζωή, χρώμα, λουλούδια, βενετσιάνικη γοητεία και όμορφες γωνιές, θαλασσινές και μη. Όλα τα παραπάνω χαρίζουν στην Κέρκυρα μια γοητεία κοσμοπολίτικη αλλά και γραφική, ρομαντική αλλά και σπιρτόζα.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Τα Καντούνια της πόλης, με τα ψηλά ενετικά αρχοντικά, τα περίτεχνα μπαλκόνια, τον λαβύρινθο των όμορφων σοκακιών που αποτελούν μια χρονομηχανή.
Τι άλλο να κάνετε: Θα βολτάρετε στη Σπιανάδα και στο Λιστόν με τις όμορφες καμάρες, θα ανηφορίσετε μέχρι τα δύο φρούρια της πόλης, από όπου θα απολαύσετε υπέροχη θέα, θα επισκεφθείτε τα «SOS» αξιοθέατα Αχίλλειον και Κανόνι για θέα στο Ποντικονήσι, θα χορτάσετε καφέδες στα γοητευτικά café και θα εκδράμετε μέχρι την ανεξερεύνητη Λευκίμμη, την εξωτική «έρημο» της Κέρκυρας με την λευκή απέραντη αμμουδιά και το κεδρόδασος.
Περισσότερα για την ΚέρκυραΕδώ 

*Ύδρα

Η πιο ρομαντική των νήσων του Αργοσαρωνικού, η αρχοντική Ύδρα θα σας κερδίσει αμέσως με την κομψότητα της αρχιτεκτονικής της και την χαλαρή κοσμοπολίτικη αύρα που αποπνέουν τα σοκάκια της, η καλλιτεχνική της παράδοση αλλά και οι ανοιχτωσιές στα «ψηλά» του νησιού, οι οποίες προσφέρονται για ατένισμα – ό,τι άλλωστε στερείται σε παραλίες το νησί, το κερδίζει σε ατμόσφαιρα.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Ο ψηλότερος λόφος του νησιού λέγεται ‘Ερως και δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη, από τα 588 μέτρα του οποίου θα αντικρίσετε μοναδική θέα προς όλο τον Σαρωνικό και το Μυρτώο, και τον ήλιο να χάνεται στη θάλασσα.
Τι άλλο να κάνετε: Ανηφορίστε μέχρι την ειδυλλιακή Κοντυλένια και τον λόφο του Προφήτη Ηλία για συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, «αλώστε» τα νησιώτικα στενά της πόλης και απολαύστε καφεδάκι ή θαλασσινούς μεζέδες στα εστιατόρια που κρύβονται κάτω από τις μπουκαμβίλιες των αρχοντιών κτιρίων.
Περισσότερα για την ΎδραΕδώ 

*Κύθηρα

Η μοναχική τους γοητεία, που η μυθολογία αιτιολογεί με την γέννηση της Αφροδίτης στα νερά τους, φέρνει ως εδώ δεκάδες ζευγάρια που αποφασίζουν ότι αυτό είναι το ιδανικό σκηνικό για τον γάμο τους. Τα κάτασπρα νησιώτικα εκκλησάκια των Κυθήρων γίνονται κάθε καλοκαίρι ο τόπος ανταλλαγής όρκων αγάπης, αλλά το νησί κρύβει ακόμη μεγαλύτερα ρομαντικά μυστικά. Όπως αυτό που ακολουθεί.
Το πιο ρομαντικό σημείο: Ο Καταρράκτης της Νεράιδας στον Μυλοπόταμο, που μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι. Πρόκειται για έναν δροσερό καταρράκτη λίγο έξω από τον οικισμό του Μυλοπόταμου, τριγυρισμένο από δρομάκια και ρυάκια, πυκνή βλάστηση και πέτρινα γεφύρια, πλατάνια και λιμνούλες, αλλά και δεκάδες εγκαταλελειμμένους νερόμυλους. Είναι με άλλα λόγια ένα ειδυλλιακό σκηνικό όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να ζουν νεράιδες – εξ ου και το όνομα του Καταρράκτη. Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο ονειρεμένο στις αρχές του φθινοπώρου, όταν η βλάστηση γίνεται χρυσαφένια.
Τι άλλο να κάνετε: Θα βολτάρετε στην ορεινή Χώρα με τα ήσυχα δρομάκια και το φρούριο με την ωραία θέα, θα κάνετε παραθαλάσσιες βόλτες στο Καψάλι, καταπράσινους περιπάτους στα Μητάτα και βουτιές στο ήσυχο Καλαδί, ενώ δεν θα φύγετε χωρίς να μαζέψετε σεμπρεβίβες, το αιώνιο λουλούδι των Κυθήρων που φυτρώνει στην Αστάρτη στο χωριό Καραβάς.
Περισσότερα για τα ΚύθηραΕδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v