Πέντε ελληνικά νησιά για εργένηδες

Ξεσηκωτικά beats, άφθονο αλκοόλ, κέφι, θάλασσα και γνωριμίες. Πέντε ελληνικά νησιά για singles και party μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πέντε ελληνικά νησιά για εργένηδες
Διακοπές για κάποιους είναι ηρεμία, γαλήνη, ψάθα και διάβασμα Πάολο Κοέλιο στην παραλία. Για άλλους είναι χορός, δυνατές μουσικές, ξενύχτι, αλκοόλ και ξεφάντωμα. Σεβαστές και οι δύο απόψεις, όμως στην παρούσα φάση σκοπεύουμε να εξερευνήσουμε λίγο παραπάνω την δεύτερη.

Έτσι βρήκαμε πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία εγγυημένα θα δώσουν νόημα στις νύχτες σας μέσα από ξέφρενη διασκέδαση, μεθυστικά cocktails γοητευτικές παρουσίες.

Μύκονος

Mykonoooooooos
, αλαλάζουν κάθε καλοκαίρι τουρίστες και μη στο νούμερο ένα νησί που έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη “party”. Η ξακουστή και φημισμένη Μύκονος λοιπόν έχει μπαράκια και clubs για κάθε γούστο, με ναυαρχίδα τον κορυφαίο προορισμό για clubbing εν ονόματι Cavo Paradiso. Ακολουθούν τα Paradise Club στην ομώνυμη παραλία, το διάσημο για τα cocktails του Scarpa στη Μικρή Βενετία, το Semeli στην ίδια ‘γειτονιά’, το Rock 'n Roll, το Caprice, το Guzel και ένα σωρό ακόμα μαγαζιά. Όρεξη να έχετε και το partying στη Μύκονο δεν έχει τελειωμό. 

Περισσότερα για το νησί των πελεκάνων εδώ.

Πάρος

Το κυκλαδίτικο… beat συνεχίζεται στην Πάρο, η οποία μπορεί να μην συναγωνίζεται σε πλήθος μαγαζιών την γειτόνισσά της, όμως διαθέτει αρκετές και άκρως ξεσηκωτικές επιλογές για να απολαύσετε το ποτό σας (και όσα θα ακολουθήσουν). Ο «βασιλιάς» του ξεφαντώματος εδώ ακούει στο όνομα Punda Beach στη Μάρπησσα και είναι ο top προορισμός τόσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, όσο και για τη νεολαία που το επισκέπτεται για να ζήσει μία (ή και παραπάνω) αλκοολούχες βραδιές πλάι στο κύμα συνοδεία house/techno/electro ρυθμών. Ακολουθούν στο ίδιο μήκος κύματος, στην ενδοχώρα πλέον όμως, τα Linardo, Αιόλα, Barbarossa, Shark, Sante, Μπρίκι και Agosta Bar και φυσικά το mega club W το οποίο μετακόμισε εξ Αθηνών και ανεβάζει τα ντεσιμπέλ στη Νάουσα.

Περισσότερα για την Πάρο εδώ

Ίος

Οι φήμες που κυκλοφορούν περί της χαλάρωσης του party mood του νησιού, φυσικά και δεν ευσταθούν με την Ίο να εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των απανταχού party animals. Τα σοκάκια της Χώρας φιλοξενούν ατελείωτες μεσοτοιχίες από bar, ιρλανδικές pub, clubs, karaoke bars και ημι-υπαίθριες disco. Μικρή σημασία έχει σε ποιο απ’ όλα ξεκινάτε και πού καταλήγετε, καθότι –μετά το δεύτερο αμφιβόλου περιεχομένου σφηνάκι– όλα μοιάζουν τρομακτικά πολύ μεταξύ τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Slammer bar με το ξακουστό του ομώνυμο σφηνάκι, το αγαπημένο των Σκανδιναβών Blue Note, την θρυλική ντισκοτέκ Disco 69 και το Q-Club.

Περισσότερα για την Ίο εδώ.

Ρόδος

Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πλήθη τουριστών που κάνουν την νύχτα μέρα στα hot spots της νυχτερινής διασκέδασης, με επίκεντρο το διάσημο πλέον Φαληράκι. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε μαγαζιά τα οποία θα σας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα στον κεντρικό του δρόμο, ο οποίος είναι γεμάτος από bars και clubs για κάθε γούστο (καραόκε, βρετανικές και ιρλανδέζικες παμπ, sports bars και ντίσκο). Ενδεικτικά αναφέρουμε το Jamaica Bar, το Κelly’s irish bar, το Liquid club και το Vinsanto. Πλησιάζοντας προς την πόλη, στην οδό Ορφανίδου, θα βρείτε το θρυλικό club Colorado, το οποίο με τρία stages και πολυεθνικό κοινό πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στο nightlife της πόλης.

Περισσότερα για τη Ρόδο εδώ.

Σίφνος

Το λιλιπούτειο και πανέμορφο αυτό νησάκι αποτελεί έναν πρώτης τάξης κοντινό προορισμό ο οποίος συνδυάζει και πανέμορφες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή κατά κύριο λόγο στην «πρωτεύουσά» του Απολλωνία. Εκεί, στο λεγόμενο «Στενό της Διασκέδασης» θα βρείτε μπαράκια για κάθε γούστο και ακούσματα, τα οποία παραμένουν ανοικτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλα clubs, όπως το Cosi, το Exodos και το Argo, τα οποία το βράδυ στην πραγματικότητα γίνονται ένα από τον κόσμο που τα πλημμυρίζει και ξεχύνεται στον δρόμο, και διάφορα μικρότερα μπαράκια με ροκ και εναλλακτική διάθεση, όπως το Δόλωμα και το Bodji, επίσης ιδανικά για χορό.

Περισσότερα για τη Σίφνο εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v