Γαμήλια ταξίδια: 5 ονειρεμένοι προορισμοί

Πώς ονειρεύεστε το ιδανικό γαμήλιο ταξίδι; Με εξωτικές παραλίες και τιρκουάζ νερά; Με κοσμικές βόλτες σε επίγειους παράδεισους; Πέντε προορισμοί που θα σας ενθουσιάσουν.
Γαμήλια ταξίδια: 5 ονειρεμένοι προορισμοί
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το γαμήλιο ταξίδι, είτε πρόκειται για μήνα ή έστω για… εβδομάδα του μέλιτος, οφείλει να είναι ξεχωριστό για εσάς και τον/την σύντροφο της ζωή σας. Και όταν λέμε ξεχωριστό, εννοούμε να έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα «συστατικά» που θα το κάνουν παραμυθένιο, ονειρικό και αξέχαστο.

Με γνώμονα τα παραπάνω, βρήκαμε πέντε «γαμήλιους» προορισμούς για να ζήσετε το όνειρο.

Μαλδίβες

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «παράδεισος»; Καταγάλανος ουρανός; Καταπράσινα εξωτικά τοπία; Κρυστάλλινα θαλασσινά νερά και ένα περιβάλλον ηρεμίας και αναζωογόνησης; Ξυπόλητες βόλτες στην παραλία, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, πλήρης ανυπαρξία οποιουδήποτε ηλεκτρονικού μέσου και φυσικά χάσμα επαφής με το χρόνο; Ε, οι Μαλδίβες είναι όλα τα παραπάνω και αποτελούν έναν από τους ελάχιστους εξωτικούς προορισμούς που δεν έχει «χαλάσει» εντελώς από την ανθρώπινη παρέμβαση. Στις Μαλδίβες, το καλοκαίρι είναι… μόνιμο.

Ταξιδιωτικά πακέτα για Μαλδίβες προσφέρουν τα γραφεία Pyramis International (από 1450€ για 10 ημέρες με διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων) και η Filippis Tours (από 1190€ για 6 ημέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο)

Διαβάστε περισσότερα για τις μαγευτικές Μαλδίβες εδώ.

Μπαλί

Οργιώδες και «υπνωτικό» ταυτόχρονα, το Μπαλί είναι πλούσιο σε εικόνες με χρώματα εξωτικά, από αυτά που συναντά κανείς μόνο σε φωτογραφίες από μακρινούς τόπους. Εδώ θα δείτε εικόνες εξωπραγματικές που θα σας μαγέψουν, όπως οι απέραντοι ορυζώνες ανάμεσα σε γιγαντιαίους λόφους, τα ηφαίστεια που χάνονται στα σύννεφα και τους τροπικούς και φυσικά οι… άπειρες ονειρικές παραλίες που βρέχονται από τα ζεστά νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Γαμήλια πακέτα διακοπών στο Μπαλί προσφέρει η Imagination travel (από 850€ για έξι ημέρες με διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο) και το Signature travel (1575€ για 10 ημέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο και τρεις ημέρες διαμονή στην Σιγκαπούρη)

Περισσότερα για το Μπαλί εδώ.

Ταϋλάνδη

Ο αγαπημένος εξωτικός προορισμός των Ελλήνων διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, με τα τιρκουάζ νερά του Ινδικού να χαϊδεύουν απαλά την ανοιχτόχρωμη άμμο. Ακτές χιλιοφωτογραφημένες, που τις έχετε θαυμάσει σε χολιγουντιανά blockbuster, και που ακόμα κι αν δεν τις έχετε δει από κοντά, τις έχετε σίγουρα ονειρευτεί. Η Ταϋλάνδη αποτελεί από μόνη της έναν ιδανικό προορισμό για μήνα του μέλιτος, αν όμως είχαμε να επιλέξουμε ένα από τα δεκάδες εξωτικά της νησιά αυτό θα ήταν το «Νησί του Παραδείσου» με το όνομα Κο Σαμούι. Μία όαση φυσικής ομορφιάς με λευκές αμμουδερές παραλίες, τυρκουάζ νερά, γραφικούς καταρράκτες, επιβλητικούς ναούς και δεκάδες ακόμα εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το γιγαντιαίο ενυδρείο Samui Orchid Resort και το καταπράσινο πάρκο samui butterfly garden. Πέρα από τις εξορμήσεις στις εξωτικές του παραλίες, το νησί προσφέρεται και για κοσμική ζωή αφού συγκεντρώνει μεγάλη μερίδα jet setters από κάθε γωνιά του πλανήτη που διασκεδάζουν στα μπόλικα «ελίτ» club του νησιού.

Πακέτα για το Κο Σαμούι προσφέρει η Manessis Travel (από 986€ για διαμονή πέντε ημερών σε πεντάστερο ξενοδοχείο) και η Paradise Travel (από 695€ για έξι ημέρες με διαμονή σε τρίστερο ξενοδοχείο).

Μαυρίκιος

Ο Ινδικός Ωκεανός διεκδικεί το δικό του μερίδιο στους εξωτικούς προορισμούς και έχει να επιδείξει τον Μαυρίκιο ως τον απόλυτο επίγειο παράδεισο. Ανατολικά της Μαδαγασκάρης, ο Μαυρίκιος μοιάζει με μια κουκίδα μέσα στο γαλάζιο του χάρτη. Σ΄ αυτήν την κουκίδα, θα βρείτε λευκή άμμο, τροπικές παραλίες και γαλάζιες λίμνες (όπως αυτή της ομώνυμης ταινίας), exclusive resorts και ψάθινες καλύβες σε ερημικές παραλίες. Ένα ταξίδι όσο πολυτελές –ή μη– θέλετε να είναι. Και φυσικά ένα ρητό του Marc Twain που συνοψίζει όλη τη μαγεία του τόπου σε δύο προτάσεις: «νομίζεις ότι ο Μαυρίκιος δημιουργήθηκε πρώτος, κι ο Παράδεισος δεύτερος. Και ότι ο Παράδεισος αντέγραψε τον Μαυρίκιο».

Προσφορές για τον Μαυρίκιο διαθέτει το Tempi Travel (από 985€ για επτά ημέρες) και το Filippistours ( από 1180€ για επτά ημέρες – γαμήλιο πακέτο)

Μαγιόρκα

Με έκταση 3.640 τετραγωνικών χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από αυτή του Λουξεμβούργου, το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, έχει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις τόσο σε όσους αναζητούν τα ολονύχτια πάρτι και τις κοσμοπολίτικες παραλίες, όσο και σε όσους προτιμούν τη γαλήνη των μικρών χωριών και των απάτητων ακρογιαλιών. Φανταζόμαστε ότι θα προτιμήσετε το δεύτερο και είναι σίγουρο ότι το νησί δεν θα σας αφήσει ανικανοποίητους: δαντελωτές ακρογιαλιές, καταπράσινοι λόφοι και ειδυλλιακές διαδρομές μέσα από γραφικά χωριουδάκια και ρομαντικά κάστρα είναι μερικά μόνο από τα highlights του πολυσυλλεκτικού αυτού νησιού που δεν αποκαλείται άδικα «Χαβάη της Μεσογείου».

Ταξίδια στην Μαγιόρκα διοργανώνει το Paradiestravel (από 790€ ανά άτομο για 10 διανυκτερεύσεις)

Περισσότερα για την Μαγιόρκα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v