City breaks: Ευρωπαϊκά σαββατοκύριακα από 129€

Εντοπίζουμε τις οικονομικότερες πτήσεις του φθινοπώρου αλλά και επιλογές διαμονής και σας προτείνουμε 4 σαββατοκύριακα σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις από 129€.
City breaks: Ευρωπαϊκά σαββατοκύριακα από 129€
του Γιώργου Κόκουβα

Sightseeing στην κλασική Ρώμη. Βόλτες γεμάτες τέχνη στα Μουσεία της Βιέννης. Shopping therapy στις βιτρίνες του Λονδίνου και περίπατοι σε χρυσαφένια βερολινέζικα πάρκα. Οι μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης μάς δίνουν τις καλύτερες αφορμές για να επιχειρήσουμε city breaks στο «μεταίχμιο» μεταξύ καλοκαιριού και χειμώνα, και οι τιμές που εντοπίζουμε κάμπτουν και την τελευταία μας αντίσταση, στέλνοντάς μας να ετοιμάσουμε βαλίτσες για οικονομικά «αστικά» σαββατοκύριακα.

Παρακάτω, «δημιουργούμε» τέσσερα πακέτα σαββατοκύριακων στην Ευρώπη που ξεκινούν από τα 129€ - στα οποία περιλαμβάνονται εισιτήρια μετ’ επιστροφής και διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για δύο βράδια κατ’ άτομο. Όχι κι άσχημα, δεν νομίζετε;

Ρώμη: Σαββατοκύριακο από 129€
Όμορφες μποέμ πλατείες, υπέροχο ιταλικό φαγητό, ρομαντικοί περίπατοι και ατελείωτο sightseeing περιλαμβάνονται στο ειδυλλιακό «πακέτο» της Ρώμης. Όσο για τα top αξιοθέατα της πόλης, για να δούμε πόσα από τα παρακάτω προλαβαίνετε να επισκεφθείτε σε ένα σαββατοκύριακο: Το Κολοσσαίο, την φημισμένη Fontana di Trevi για να κάνετε την δική σας ευχή, το Βατικανό με το μεγάλο του Μουσείο και την Capella Sixtina, το ιστορικό Πάνθεον ή τις δεκάδες επιβλητικές πλατείες με τις ακόμη πιο επιβλητικές βασιλικές.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής: 90€
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τις 22-24/11 στην EasyJet, ενώ γενικότερα τον Νοέμβριο εντοπίσαμε και τιμές μετ’ επιστροφής από 68€. Περιλαμβάνεται χειραποσκευή, αλλά όχι αποσκευή. Αν θέλετε να παραδώσετε βαλίτσα, στοιχίζει 30€ επιπλέον.
Διαμονή: Από 39€ για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση
Θα μείνετε στο κλασικής αισθητικής, φιλέξενο Kolping Casa Domitilia, σε ήσυχη περιοχή της Ρώμης (78€ για το σαββατοκύριακο), στα πολύχρωμα δωμάτια του συμπαθητικού Aracoeli B&B (82€ για δύο διανυκτερεύσεις) ή στα άνετα, μοντέρνα δωμάτια του τεσσάρων αστέρων Grand Hotel Fleming (από 90€ για το σαββατοκύριακο). Όλα τα παραπάνω καταλύματα βρίσκονται σε ήσυχες περιοχές λίγο έξω από το κέντρο της Ρώμης, με πολύ βολική συγκοινωνιακή σύνδεση με αυτό.
Περισσότερες πληροφορίες για την ΡώμηΕδώ 



Βιέννη: Σαββατοκύριακο με 210€
Η πόλη με τον πιο αριστοκρατικό, «αυτοκρατορικό» αέρα στην Ευρώπη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και μπορεί να υπερηφανεύεται για εξαιρετική αρχιτεκτονική, κλασική μουσική παιδεία, αλλά και την επιβλητική φύση που την περιτριγυρίζει – πρώτος και καλύτερος ο Δούναβης που την διασχίζει.
Όσο για τα top αξιοθέατα της πόλης, πάρτε μερικές ιδέες για βόλτες για το ποια είναι αυτά: Όλο το πλακόστρωτο ιστορικό κέντρο που έχει κηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Το παλάτι του Hofburg, που αποτελεί την πολυτελή κατοικία των Αψβούργων. Οι αυτοκρατορικοί κήποι και το γειτονικό Museumquartier, ήτοι το «τετράγωνο» του μουσείων, στο οποίο θα συναντήσετε πολλά κι ενδιαφέρονται ιδρύματα και εκθεσιακούς χώρους. Τέλος, η περίφημη Όπερα της Βιέννης (Staatsoper) και το πάρκο αναψυχής του Prater στις όχθες του Δούναβη.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής: 172,87€
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τις 22-24/11 στην Aegean, ενώ γενικότερα τον Νοέμβριο εντοπίσαμε και τιμές μετ’ επιστροφής από 145€. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι και η αποσκευή σας.
Διαμονή: Από 38€ για το δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Θα μείνετε στα άνετα στούντιο του Edelhof Apartments, ένα τέταρτο με το τραμ από το κέντρο της πόλης, που περιλαμβάνουν και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα (76€ για το σαββατοκύριακο), στα μικρά αλλά φιλόξενα δωμάτια του Fürstenhof Hotel (138€ για το σαββατοκύριακο), στα λιτά, φωτεινά δωμάτια του Time Out city hotel πολύ κοντά στο κέντρο (162€ για το σαββατοκύριακο) ή στα άνετα, καλαίσθητα δωμάτια του τριών αστέρων Hotel Kunstof κοντά στο ποτάμι (102€ για το σαββατοκύριακο)
Περισσότερες πληροφορίες για την ΒιέννηΕδώ 



Βερολίνο: Σαββατοκύριακο από 145€
Ό,τι αισθήματα κι αν τρέφετε για τους Γερμανούς, δεν θα σας αποτρέψουν από την παρόρμηση να παραδεχθείτε πως το Βερολίνο είναι η σύγχρονη πρωτεύουσα της Ευρώπης, μόλις το γνωρίσετε. Όλες οι νέες καλλιτεχνικές τάσεις, τα μοντέρνα βερολινέζικα στέκια, οι ουρανοξύστες, η Ιστορία, τα πάντα μοιάζουν να γεννιούνται σ’ αυτή την πολυπρόσωπη και πολύπαθη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Γνωρίστε τη βήμα-βήμα, μέσα από τα top αξιοθέατα που είναι τα παρακάτω:

Οι ιστορικές (όσο και φουτουριστικές πλέον) πλατείες Alexanderplatz και Potsdamerplatz στο κέντρο. Το νησί των Μουσείων με highlight το Μουσείο της Περγάμου και τον επιβλητικό ναό που μεταφέρθηκε… σύσσωμος από την Ασία. Το επιβλητικό Reichstag με τον μεγάλο γυάλινο θόλο που σκεπάζει το γερμανικό Κοινοβούλιο. Η Πύλη του Βραδεμβούργου, το μνημείο του Ολοκαυτώματος, το περίφημο Checkpoint Charlie και τα απομεινάρια του Τείχους που περιδιαβαίνουν την πολυτάραχη Ιστορία της πόλης. Και τέλος, τα τεράστια πάρκα στην καρδιά της πόλης, που κρύβουν πέρα από χρυσαφένια άλση και λίμνες, ακόμη περισσότερα μνημεία και έργα υπαίθριας τέχνης.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής: 110€
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τις 22-24/11 στην EasyJet, ενώ γενικότερα τον Νοέμβριο εντοπίσαμε και τιμές μετ’ επιστροφής από 68€, ενώ τον Δεκέμβριο από 97€. Περιλαμβάνεται χειραποσκευή, αλλά όχι αποσκευή. Αν θέλετε να παραδώσετε βαλίτσα, στοιχίζει 38€ επιπλέον.
Διαμονή: Από 35€ για το δίκλινο ανά διανυκτέρευση
Στο Βερολίνο, σε αντίθεση με το Λονδίνο για παράδειγμα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα χάρη στις οικονομικότατες επιλογές διαμονής – τα δωμάτια σε ξενοδοχεία 4 αστέρων για παράδειγμα ξεκινούν από τα 42€. Θα μείνετε στα κλασικής διακόσμησης, άνετα δωμάτια του Ravenna Novum Berlin κοντά στον Βοτανικό Κήπο (71,26€ για το σαββατοκύριακο), στα καλαίσθητα, φωτεινά δωμάτια του Alecsa Hotel am Olympiastadion στην ήσυχη περιοχή του Charlottenburg κοντά στο κέντρο (79,20€ για το σαββατοκύριακο), στα μεγάλα δωμάτια του τετράστερου Grand City Berlin East στο ανατολικό Βερολίνο (84,80€ για το σαββατοκύριακο), και στα πολυτελέστατα δωμάτια του Wyndham Excelsior στο Charlottenburg (110,40€ για το σαββατοκύριακο). 
Περισσότερες πληροφορίες για το ΒερολίνοΕδώ 



Λονδίνο: Σαββατοκύριακο με 245€
Μπορεί να είναι ακριβό, αλλά αποζημιώνει και με το παραπάνω με την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρει στον επισκέπτη του. Είτε στους θεατρόφιλους, είτε σε όσους έχουν ανάγκη για shopping therapy (και το ανάλογο πορτοφόλι), είτε στους κοσμοπολίτες, είτε στους εναλλακτικούς που ψάχνουν αυθεντικές γωνιές και πολυπολιτισμικές γειτονιές, το Λονδίνο είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρο. Όσο για τα «SOS» αξιοθέατα που θα πρέπει ένας αρχάριος να «στριμώξει» σε μια μίνι απόδραση, τα συγκεντρώνουμε παρακάτω:

Το Βρετανικό Μουσείο – και όχι μόνο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά για την τεράστια συλλογή όλων των πολιτισμών που γνώρισε η ανθρωπότητα. Η Tate Modern για γεύση από την καλύτερη μοντέρνα τέχνη παγκοσμίως, η Εθνική Πινακοθήκη για να πάρετε ζωγραφική γεύση από τους μεγάλους «μάστορες» του είδους και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Madame Tussauds για πόζες με όλες τις «διασημότητες». Ο Πύργος του Λονδίνου, η Γέφυρα του Λονδίνου, το Big Ben, το Αββαείο του Westminster, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και όλα τα άλλα αξιοθέατα που παρατάσσονται στις όχθες του Τάμεση στο κέντρο είναι μερικές από τις επιλογές σας για ένα weekend γεμάτο sightseeing. Αν θέλετε να γνωρίσετε την ζωή των προαστίων, θα προτιμήσετε το Notting Hill για μποέμ περιπάτους, το West End για θέατρο και hip μπαράκια και το Greenwich για απόδραση στο τεράστιο πάρκο με το ομώνυμο Αστεροσκοπείο.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής: 175,38€
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για τις 22-24/11 στην Aegean, ενώ γενικότερα τον Νοέμβριο εντοπίσαμε και τιμές μετ’ επιστροφής από 157€ στην ίδια εταιρία, αλλά και από 153€ στην EasyJet. Στις τιμές της Aegean περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι και η αποσκευή σας, ενώ στην EasyJet για την αποσκευή θα πληρώσετε 40€ επιπλέον.
Διαμονή: Από 70€ για το δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
Το Λονδίνο είναι ιδιαίτερα ακριβός προορισμός, κάτι που γίνεται εμφανές από τις επιλογές διαμονής, αφού κάτω από 70€ ανά διανυκτέρευση τιμώνται μόνο τα δωμάτια σε κοιτώνες με κοινό μπάνιο. Εμείς εντοπίσαμε ορισμένες αξιοπρεπείς επιλογές στο κέντρο και στα περίχωρα με ιδιωτικό μπάνιο: Θα μείνετε στα μικρά, αλλά ευχάριστα, πολύχρωμα και μοντέρνα δωμάτια του Ibis Styles London Leyton στην περιοχή του Blackwall Tunnel, κοντά σε σταθμό του μετρό για εύκολη πρόσβαση στο κέντρο (140€ για δύο διανυκτερεύσεις), στα άνετα, ζεστά δωμάτια του King Solomon κοντά στο West End (140€) ή στα άνετα, παραδοσιακά εγγλέζικα δωμάτια του Abbey Lodge Hotel, αν ψάχνετε κάτι στο κέντρο του Λονδίνου, κοντά στον Τάμεση (145€). 
Περισσότερες πληροφορίες για την ΛονδίνοΕδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v