10 σούπερ προσφορές για αεροπορικά που τρέχουν τώρα

Ταξίδι στη Ρώμη με 34€ μετ’ επιστροφής. Γίνεται; Συγκεντρώνουμε 10 οικονομικές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να κάνετε… φθινόπωρο στην Ευρώπη.
10 σούπερ προσφορές για αεροπορικά που τρέχουν τώρα
του Γιώργου Κόκουβα

Το καλοκαίρι ανήκει στα ελληνικά νησιά και το φθινόπωρο στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Κι αυτό γιατί όχι μόνο τα χρυσαφένια σκηνικά στις πιο όμορφες γωνιές της Γηραιάς Ηπείρου ταιριάζουν απόλυτα με την φθινοπωρινή μας διάθεση, αλλά και επειδή εντοπίσαμε δέκα οικονομικότατες πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα σας ταξιδέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου σε τιμές που ξεκινούν πολύ κάτω από τα 100€.

Υπενθυμίζουμε πως οι τιμές που θα δείτε παρακάτω (φόρων περιλαμβανομένων) αφορούν θέσεις που ήταν διαθέσιμες κατά την ημερομηνία αναζήτησής μας. Αυτό σημαίνει πως, όσο περνούν οι ημέρες, με λίγο ψάξιμο παραπάνω σε ιστοσελίδες όπως το Airtickets.gr ή το SkyScanner μπορείτε να εντοπίσετε νέες προσφορές και εξίσου οικονομικές τιμές που θα ανακοινωθούν από τις αεροπορικές εταιρίες εν καιρώ. Προς το παρόν, με βάση την δική μας αναζήτηση, διαπιστώνουμε πως η πιο συμφέρουσα λύση είναι να ταξιδέψετε τον Νοέμβριο – οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα. Δείτε παρακάτω ενδεικτικές τιμές που εντοπίσαμε για δέκα πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

*Low budget επιβίβαση από Αθήνα


Προορισμός
: Βερολίνο
ΕταιρίαEasyJet
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: από 76€ (+39€ για αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στα τέλη Νοεμβρίου
Γιατί να πάτε: Γιατί αποτελεί την πλέον «ζωντανή» μητρόπολη της Ευρώπης, καθώς η οικονομική και καλλιτεχνική ζωή της Γηραιάς Ηπείρου ζει και αναπνέει στο Βερολίνο.
Τι να κάνετε: Θα επισκεφθείτε το νησί των Μουσείων με τις επιβλητικές συλλογές, την Πύλη του Βραδεμβούργου, τις πλατείες Alexanderplatz και Potsdamerplatz με τους πανύψηλους ουρανοξύστες, τα τεράστια πάρκα στην καρδιά της πόλης και τα «απομεινάρια» του Τείχους. Τα βράδια θα δοκιμάσετε currywurst και θα πιείτε άφθονη και φθηνή μπύρα στις βερολινέζικες πάμπ. Κι όλα αυτά, με λιγότερα από 80€ μετ’ επιστροφής – αν επιλέξετε μια ολιγοήμερη εξόρμηση, μπορείτε να γλιτώσετε το εξτρά «χαράτσι» της αποσκευής.
Περισσότερες πληροφορίες: για αξιοθέατα και προτάσεις διαμονής στο Βερολίνο θα βρείτε εδώ.


Προορισμός: Βιέννη
Εταιρία: Aegean
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 145€ (περιλαμβανομένων φόρων και αποσκευών)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στα μέσα Νοεμβρίου – στις ίδιες τιμές κυμαίνονται περίπου και οι πτήσεις του Οκτωβρίου
Γιατί να πάτε: Αν σας αρέσουν οι «αριστοκρατικές» πόλεις που αναδίδουν αυτοκρατορική αίγλη, οι περίπατοι ανάμεσα σε επιβλητικά κτίρια, η κλασική μουσική και οι βόλτες σε παραμυθένια ποτάμια, τότε η Βιέννη είναι ο επόμενος προορισμός που θέλετε να συμπεριλάβετε στο «βιβλίο ταξιδιών» σας.
Τι να κάνετε: Θα περιηγηθείτε στο πλακόστρωτο ιστορικό κέντρο, θα δείτε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τα παλάτια των Αψβούργων και τους μεγάλους κήπους που τα περιβάλλουν, όπου παίζουν μουσική καλλιτέχνες ντυμένοι… Μότσαρτ. Θα επισκεφθείτε το σπίτι-μουσείο του Φρόυντ, τα μουσεία στην μοντέρνα συνοικία Mueseumquartier και την περίφημη Όπερα της Βιέννης. Αφού κουραστείτε, θα πιάσετε θέση σε ένα ζεστό βιεννέζικο καφέ ή θα περπατήσετε στις όχθες του Δούναβη.
Περισσότερα για την Βιέννη: Θα μάθετε εδώ


Προορισμός: Εδιμβούργο
ΕταιρίαEasyJet
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 128€ μετ’ επιστροφής (+40€ για αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στα τέλη Νοεμβρίου
Γιατί να πάτε: Για να ζήσετε την αναζωογονητική εμπειρία της… ελαφρώς παγωμένης αλλά επιβλητικής φύσης της Σκοτίας, που θα σας εκπλήξει αν πιστεύετε πως απλώς αποτελεί τυπικό βρετανικό τοπίο.
Τι να κάνετε: Θα ανηφορίσετε την «Ακρόπολη» του Εδιμβούργου, το Carlton Hill για θέα από ψηλά, αλλά θα επισκεφθείτε και το επιβλητικό λιμάνι της πόλης. Θα περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, ανάμεσα σε ιστορικά κτίρια και θα καταλήξετε για φωτογραφίες και ρομαντικές βόλτες στο μεγάλο Κάστρο.
Περισσότερες πληροφορίες για το Εδιμβούργο: Θα βρείτε εδώ και εδώ 


Προορισμός: Κωνσταντινούπολη
ΕταιρίαOlympic Air
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 165€
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στις αρχές Νοεμβρίου
Γιατί να πάτε: Παρ’ ότι είναι δίπλα μας, παραδόξως οι πτήσεις είναι αρκετά ακριβές - γι’ αυτό βιαστείτε να επωφεληθείτε από την ιδιαίτερα μειωμένη τιμή της Olympic Air που εντοπίσαμε. Όσο για τους λόγους για να επισκεφθεί ένας Έλληνας μια πόλη, τόσο σημαντικό για την ελληνική όσο και για την παγκόσμια Ιστορία, δεν χρειάζεται καν να τους αναφέρουμε.
Τι να κάνετε: Θα περάσετε ώρες ολόκληρες παζαρεύοντας στο Grand Bazaar της Πόλης, αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν Καπαλί Τσαρσί, θα επισκεφθείτε την Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί, θα περιηγηθείτε στο επιβλητικό παλάτι «Ντολμά Μπαχτσέ», θα δοκιμάσετε το αυθεντικό χαμάμ, θα περπατήσετε στην Istiklal και θα δειπνήσετε με θέα τον Βόσπορο.
Περισσότερα για την Πόλη: Στο μεγάλο αφιέρωμα του in2life που θα βρείτε εδώ 


Προορισμός: Μιλάνο
ΕταιρίαEasyJet
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 74€ μετ’ επιστροφής (+35€ για αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στις αρχές Νοεμβρίου (αλλά και από τον Οκτώβριο, οι τιμές ξεκινούν από τα 90€)
Γιατί να πάτε: Για να γνωρίσετε την «πρωτεύουσα» της μόδας, και όχι μόνο. Το Μιλάνο αποτελεί μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του ιταλικού βορρά, με υπέροχη αρχιτεκτονική και μποέμ αύρα, ενώ δίνει εξαιρετικές ευκαιρίες για απόδραση στη φύση στα γύρω χωριά.
Τι να κάνετε: Επισκεφθείτε τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, που δεν εξαντλούνται στον Καθεδρικό Ναό (Duomo) και τον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Θα δείτε επίσης το επικό κάστρο των Σφόρτσα, την υπέροχη Πινακοθήκη της Μπρέρα στην γειτονιά των «Καλών Τεχνών» και τους πολύβουους εμπορικούς πεζοδρόμους του κέντρου. Θα κάνετε επίσης μια μίνι-εκδρομή μέχρι την κοντινή λίμνη Κόμο και το ομώνυμο γραφικό χωριουδάκι στις όχθες της. Θα απολαύσετε, τέλος, πλούσιο aperitivo, ήτοι ποτάκι με δωρεάν μπουφέ σε όλα τα café και τα bar της πόλης.
Περισσότερα για το Μιλάνο: Θα βρείτε εδώ 

*Επιβίβαση από Θεσσαλονίκη

Τα πράγματα είναι πιο απλά όταν έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε από την Θεσσαλονίκη. Απλώς «παραμονεύετε» για τις προσφορές της Ryanair και κλείνετε πάμφθηνες πτήσεις (υπολογίζοντας πάντα πως η βαλίτσα χρεώνεται εξτρά), όπως οι παρακάτω:

Προορισμός: Μιλάνο
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 34€ (+40€ για αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή θα βρείτε κάθε μήνα στο ημερολόγιο πτήσεων της Ryanair.
Για το Μιλάνο, τους λόγους να το επισκεφθείτε και τα «must see» του σας τα είπαμε και παραπάνω. Η μόνη διαφορά εδώ είναι πως με την πτήση της Ryanair προσγειώνεστε στο αεροδρόμιο του Bergamo – ήτοι μισή ώρα παραπανίσιας διαδρομής μέχρι το κέντρο του Μιλάνου, που ωστόσο, κατά την γνώμη μας, είναι ασήμαντη επιβάρυνση μπροστά στο κόστος της πτήσης.


Προορισμός: Λονδίνο
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: Από 93€ (+40€ για την αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε για πτήσεις στα μέσα Νοεμβρίου – κάθε εβδομάδα, οι προσφορές ανανεώνονται. Σημειώστε πως η οικονομικότερη πτήση που εντοπίσαμε από Αθήνα ήταν άνω των 200€.
Γιατί να πάτε: Γιατί ένα ταξίδι στο Λονδίνο δεν είναι ποτέ κακή ιδέα: Θέατρο, βόλτες πάνω από τον Τάμεση, ψώνια στην Oxford Street, ή απλώς τσάι και συμπάθεια στην «πρωτεύουσα» της Ευρώπης αρκούν για να μας ανανεώσουν για ολόκληρο τον χειμώνα.
Τι να κάνετε: Αν είστε «αρχάριοι» λονδρέζοι, φροντίστε να δείτε τα SOS, ήτοι το Big Ben, η Γέφυρα του Λονδίνου και η Tower Bridge, το αβαείο του Westminster, το παλάτι του Buckingham και το Βρετανικό Μουσείο. Ξεκλέψτε, όμως και χρόνο για να εξερευνήσετε και το υπόλοιπο Λονδίνο, από την πλατεία του Λέστερ και το Green Park μέχρι την υπαίθρια αγορά του Borough, τα μαγαζάκια του μποέμ Notting Hill και την υπέροχη εξοχή του Greenwich. Αν είστε φίλοι των τεχνών, μια επίσκεψη στην Tate Modern ή μια από τις θεατρικές υπερπαραγωγές του Λονδίνου είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Περισσότερες πληροφορίες: Για το «άγνωστο» Λονδίνο, θα βρείτε σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life


Προορισμός: Βρυξέλλες
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 79€ (+40€ για αποσκευή προαιρετικά)
Την συγκεκριμένη τιμή εντοπίσαμε στο ημερολόγιο της Ryanair καθ’ όλη την διάρκεια του Νοεμβρίου
Γιατί να πάτε: Για να καταρρίψετε το κλισέ της «στείρας» διοικητικής πρωτεύουσας της Ευρώπης και να ανακαλύψετε τις ομορφιές στην γύρω περιοχή.
Τι να κάνετε: Θα τριγυρίσετε στην Μεγάλη Πλατεία του κέντρου, την Grande Place με τα γοτθικά, μπαρόκ και art nouveau κτίρια, θα δοκιμάσετε υπέροχη βάφλα και σοκολάτα στην γειτονιά του Sablon, θα επισκεφθείτε το Atomium, αναπαράσταση ενός κρύσταλλου σιδήρου σε γιγάντια version και θα ξαναγίνετε παιδιά στο Μουσείο Κόμικ. Τέλος, αν έχετε χρόνο, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την μικρή πόλη Μπριζ (απέχει περί τη μία ώρα από τις Βρυξέλλες με το τρένο), την πιο παραμυθένια πόλη που κρύβει η Ευρώπη στην καρδιά της.
Περισσότερες πληροφορίες: Για τις Βρυξέλλες εδώ και για την Μπριζ εδώ 


Προορισμός: Ρώμη
Εισιτήριο μετ’ επιστροφής: 34€ (+40€ για αποσκευή)
Την συγκεκριμένη τιμή θα βρείτε κάθε μήνα στο ημερολόγιο πτήσεων της Ryanair.
Γιατί να πάτε: Για να ζήσετε την δική σας «dolce vita», να γνωρίσετε το αυθεντικό ιταλικό ταμπεραμέντο και να διαπιστώσετε πόσα κοινά έχουμε με τους «γείτονες».
Τι να κάνετε: Θα εξερευνήσετε το Κολοσσαίο και την Αρχαία Αγορά της πόλης, θα περάσετε κάτω από τις επιβλητικές ρωμαϊκές αψίδες, θα δείτε το Καπιτώλιο, το Πάνθεον, το Βατικανό, την υπέροχη Capela Sixtina και το Castelo Sant’ Angelo. Θα γευθείτε αυθεντικές μακαρονάδες και πίτσα στις γραφικές πλατείες, όπως η Piazza Venezia, η Piazza del Popolo, η Piazza Navona, η Piazza di Spagna. Τέλος, δεν θα αντισταθείτε να πετάξετε κι εσείς το νόμισμά σας στην Fontana di Trevi.
Περισσότερα για την Ρώμη: Θα βρείτε εδώ 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v