Σαντορίνη low budget: Βάζετε στοίχημα;

Ωραιότατα δωμάτια που ξεκινούν από 35 ευρώ. Τοπικές σπεσιαλιτέ που δεν ξεπερνούν τα 15€ το άτομο. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως. Βάλτε τα ακτοπλοϊκά, βάζουμε όλα τα άλλα, για ένα υπερ-οικονομικό weekend στο ωραιότερο νησί του κόσμου.
Σαντορίνη low budget: Βάζετε στοίχημα;
της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. «Σαντορίνη low budget δε γίνεται, εκτός αν μείνεις σε σκοτεινά rooms to let παρέα με κατσαρίδες και τρως μόνο σουβλάκια στο ασχημότερο λιμάνι των Κυκλάδων». Ξέρουμε, επίσης, πως κάνετε λάθος. Διότι, όσο ωραία είναι η θέα της Καλντέρας από ένα γιγάντιο μπαλκόνι με prive Jacuzzi, αλλά τόσο είναι και από τα τραπεζάκια ενός café στην Οία. Κι από το prive Jacuzzi μέχρι το ανήλιαγο room to let, υπάρχει ένας ολόκληρος ωκεανός επιλογών, που εγγυάται πως καμία κρίση δεν θα σας στερήσει τη Σαντορίνη. Όχι αν δεν το θέλετε.

Δωμάτιο με θέα…

…Χωρίς την Καλντέρα στα πόδια σας, αλλά με όμορφο μπαλκονάκι, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις κοιτάζει την θάλασσα, και τόσο οικονομικό ώστε με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε να απολαμβάνετε κάθε μέρα την Καλντέρα από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνιές –από εστιατόρια, μπαράκια και café.

Onar Rooms and Studios, Περίσσα: Ρομαντικά διακοσμημένα, μεγάλα δωμάτια, λίγα μόνο βήματα από την παραλία της Περίσσας. Οι παροχές περιλαμβάνουν wi-fi και ποδήλατα προς ενοικίαση για να βολτάρετε στην παραλιακή περαντζάδα. Οι εξαιρετικές τιμές ξεκινούν από τα 38€ για το δίκλινο δωμάτιο τον Ιούλιο και τα 55€ τον Αύγουστο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Dream Villa, Ακρωτήρι: Σε απόσταση αναπνοής από την Κόκκινη Παραλία, αυθεντικά κυκλαδίτικο, με ζωγραφιστά τραπεζάκια και ασβεστωμένες, ολάνθιστες αυλές. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκονάκι, ενώ κάποια από αυτά αγναντεύουν τη θάλασσα. Οι τιμές για ένα δίκλινο με πρωινό τον Ιούλιο δεν ξεπερνούν τα 35€ και τον Αύγουστο τα 58€. Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ.

Αγία Ειρήνη, Ημεροβίγλι: Και μεγάλη πισίνα με υπέροχη θέα στη θάλασσα, και όμορφα δωμάτια με ιδιωτικό μπαλκονάκι, και μόλις 45€ για το δίκλινο τον Ιούλιο. Και όλα αυτά στο Ημεροβίγλι; Κι όμως. Τον Αύγουστο η τιμή ανεβαίνει αισθητά, στα 72€ για το δίκλινο με πρωινό. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Caldera Romantica, Ακρωτήρι: «Ρομάντικα» όνομα και πράγμα: ατμοσφαιρικά δωμάτια, μεγάλη πισίνα, μπαλκονάκια με θέα στην καλντέρα ή την πισίνα. Δωρεάν wi-fi περιλαμβάνεται στις παροχές. Οι τιμές ξεκινούν από 49€ για το δίκλινο τον Ιούλιο, και φτάνουν τα 71€ τον Αύγουστο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Villa Romantic, Φηρά: Λίγη ρομαντζάδα ακόμα, αυτή τη φορά εκεί που χτυπά η καρδιά του νησιού, στα πολύβουα Φηρά. Γιγάντια κρεβάτια, ιδιωτικά μπαλκονάκια, παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση με επίπεδη οθόνη και DVD player, και όλα αυτά με 50€ για το δίκλινο με πρωινό τον Ιούλιο και 85€ τον Αύγουστο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Rapsody Traditional Apartments, Ημεροβίγλι: Στην καρδιά ενός υπέροχου αμπελώνα, με μεγάλες βεράντες που αγναντεύουν την Καλντέρα, κυκλαδίτικη διακόσμηση και παροχές που περιλαμβάνουν κουζινάκι και δορυφορική τηλεόραση. Οι τιμές ξεκινούν από 50€ για ένα δίκλινο δωμάτιο τον Ιούλιο, και φτάνουν τα 75€ τον Αύγουστο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Galini Oia Pansion, Οία: Πιθανότατα ό,τι οικονομικότερο θα βρείτε στην Οία. Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια, δωρεάν wi-fi και πλούσιο πρωινό. Τι άλλο θέλετε; Τιμές από 53€ για το δίκλινο με πρωινό τον Ιούλιο, 64€ τον Αύγουστο. Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ.

Υψηλή γαστρονομία…
 
Δεν προσφέρουν μόνο τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια που επανεφευρίσκουν την πεσκανδρίτσα και το λαβράκι, αλλά και τα cozy ταβερνάκια που μας υπενθυμίζουν την αξία των απλών γεύσεων, όπως μιας χωριάτικης με κατακόκκινες ντομάτες και μυρωδάτες πιπεριές, ή μια αργομαγειρεμένης φάβας με φυλλαράκια κάππαρης.

Νικόλας στα Φηρά: Μαγειρείο από τον παλιό καλό καιρό, στην καρδιά των Φηρών, με ειδίκευση στην τοπική κουζίνα και φήμη που φτάνει στα πέρατα του κόσμου. Αυστηρά μέχρι 15€ το άτομο.

Ακταίον στο Φηροστεφάνι: Αγγίζει τα 90 χρόνια ζωής, σερβίρει θεσπέσια τοπική κουζίνα (hit οι φαβαδοκεφτέδες και το αρνί του αμπελουργού) και διατηρεί τις τιμές στα λογικά επίπεδα των 20€ το άτομο.

Καλλίστη στον Πύργο: Mix and match από ντόπιες σπιτικές σπεσιαλιτέ, ολόφρεσκο ψάρι και λοιπές θαλασσινές νοστιμιές και πολύ δυνατή σχάρα. Και πολύ καλές τιμές, περί τα 18€ το άτομο.

Λάβα στην Περίσσα: Αυστηρά και μόνο τοπικά προϊόντα, εξαίσιες τοπικές σπεσιαλιτέ και παράδοση 25 χρόνων. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές κρατούνται ακόμη στα 15€ το άτομο.

Κατίνα στο Αμμούδι: Οι φήμες μιλούν για την καλύτερη φάβα του νησιού. Δεν περιορίζεται, βέβαια, εκεί: φρεσκότατο ψαράκι και εξαιρετική σπιτική κουζίνα συμπληρώνουν το μενού. Maximum 20€ το άτομο.

Μεταξύ Μας στην Έξω Γωνιά: Η Κρήτη συναντά τη Σαντορίνη, τα ρακόμελα κατεβαίνουν σαν νεράκι, κι η ζωή είναι ωραία –ιδιαίτερα αν πληρώνεις περί τα 15-20€ το άτομο.

Ρακί στο Μεγαλοχώρι: Υπέροχα τοπικά και όχι μόνο μεζεδάκια, συνοδεία ντόπιου κρασιού για παρεΐστικες ολονυχτίες. Γύρω στα 15€ το άτομο.

Νυχτέρι στο Καμάρι: Νέο-ταβερνάκι στην παραλιακή περαντζάδα, σερβίρει «πειραγμένες» τοπικές γεύσεις (δοκιμάστε οπωσδήποτε το κοτόπουλο Vinsanto και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και βασιλικό) σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20-25€ το άτομο.

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Όποιος έχει λιγότερο χρόνο στη διάθεσή του, καθότι τα high speed αξιώνουν κατά κανόνα το διπλό αντίτιμο για τον μισό χρόνο ταξιδιού. Οπότε, έχουμε και λέμε: 123€ και 4,5 ώρες με την Hellenic Seaways, 112€ και 4,5 ώρες με την Sea Jets, 66€ και 9 ώρες με τον Ventouris, 61€ και 8 ώρες με την Blue Star Ferries. Όλες οι τιμές είναι μετ’ επιστροφής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v