Καθαρά Δευτέρα: 10+1 low budget ταξίδια

Εσωτερικό ή εξωτερικό; Δράση ή χαλάρωση; Γεύση από καλοκαίρι ή χειμερινά σπορ; Όπως και αν προτιμάτε να περάσετε το πρώτο τριήμερο του χρόνου, το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνετε στην πόλη. Κρίση; Ποια κρίση;
Καθαρά Δευτέρα: 10+1 low budget ταξίδια
των Ηρώς Κουνάδη, Έλενας Μπούλια

Το πρώτο τριήμερο του χρόνου είναι σχεδόν εδώ, και είμαστε αποφασισμένοι να το τιμήσουμε. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με τα μισά καταλύματα εντός συνόρων να δηλώνουν πληρότητες της τάξης του 100% και πολλά από τα υπόλοιπα –αν και ευτυχώς όχι τα άλλα μισά– να μας ζητάνε για μία διανυκτέρευση το αντίστοιχο ενός εισιτηρίου για το γύρο της Ευρώπης με αεροπλάνο, αναζητάμε –και βρίσκουμε– λιγότερο resort-οποιημένους, πλην πολυαγαπημένους, προορισμούς με οικονομικές επιλογές διαμονής και μετάβασης, ή… φτιάχνουμε βαλίτσες και παίρνουμε αεροπλάνα, για μέρη που τηρουμένων των αναλογιών είναι πραγματικά low budget. Γιατί, παραφράζοντας μια παλιά γνωστή λαϊκή ρήση, η κρίση θέλει καλοπέραση… Εσείς, θα μείνετε σπίτι;

Στα εντός...
Έδεσσα: Υπό τον ήχο του νερού 
Ένεκα απόστασης, η Έδεσσα δεν αποτελεί ιδανικό προορισμό του Σαββατοκύριακου για τους διαμένοντες στο κλεινόν άστυ. Με μία μέρα παραπάνω, όμως, η μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει από ένα από τα αγαπημένα μας μέρη στη Βόρεια Ελλάδα γίνεται λιγότερο απειλητική –και με την Εγνατία να μειώνει αισθητά το χρόνο οδήγησης, λέμε να το επιχειρήσουμε. Αν μη τι άλλο, για να περπατήσουμε στο συγκλονιστικό Πάρκο Καταρρακτών, να ακούσουμε τη βοή του Κάρανου, καθώς πέφτει από τα 70 του μέτρα, να αφουγκραστούμε την ησυχία στο Βαρόσι, που ξεχάστηκε στο χρόνο, να περπατήσουμε τα λιθόκτιστα δρομάκια του, να χαθούμε στο κέντρο της πόλης, σε δρόμους που διακόπτονται κάθε τόσο από καταπράσινα πάρκα και κρυστάλλινα, τρεχούμενα νερά και να οργανώσουμε μια μίνι εξόρμηση στον υδροβιότοπο Άγρα – Βρυττών – Νησίου, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο σημείο από το οποίο ξεκινούν τα νερά που δίνουν στην πόλη το υπέροχο soundtrack της. Και βέβαια, για να ζήσουμε από κοντά ένα από τα καλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας.
Διαμονή: Στους παραδοσιακούς ξενώνες Χαγιάτι (τηλ.: 23810 51500) και Βαρόσι (τηλ.: 23810 21865) στην ομώνυμη παραδοσιακή συνοικία. Και οι δύο προσφέρουν αυθεντική φιλοξενία σε ένα περιβάλλον που αποπνέει θαλπωρή και παράδοση, συνδυασμένη με όλες τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις, και πρωινό με σπιτικές γεύσεις παρασκευασμένες με αγνά τοπικά προϊόντα. Οι τιμές ξεκινούν από 70 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Αίγινα: Μικρή απόσταση, μεγάλη απόδραση
Δεν είναι μόνο η κοντινή απόσταση, ο χαμηλός σχετικά προϋπολογισμός της και η υπέροχη αίσθηση ότι δε χρειάζεται να κάνεις καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία –να κλείσεις, ας πούμε, εισιτήρια για το καράβι– που καθιστούν την Αίγινα ιδανική για τριήμερο. Είναι και οι εικόνες της, και η πληθώρα αξιοθέατων που υπόσχονται να γεμίσουν το τριήμερο στο έπακρο, και η πόλη – λιμάνι της, που ζωντανεύει σε κάτι τέτοιες περιστάσεις και ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες, και τα ταβερνάκια πλάι στο κύμα που σερβίρουν ολόφρεσκους ψαρομεζέδες, και οι όμορφες διαδρομές που καταλήγουν σε γραφικά χωριουδάκια.
Διαμονή: Στο ατμοσφαιρικό Ραστώνη (τηλ.: 22970 27039) στο κέντρο της πόλης, τα 11 δωμάτια του οποίου είναι ζεστά και φιλόξενα, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές και με θέα στην Κολώνα και τη θάλασσα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 70 ευρώ. Ατμοσφαιρικότατο, και ταυτόχρονα ό,τι πιο κοντινό σε παραδοσιακό ξενώνα διαθέτει το νησί, είναι και το Αιγηνίτικο Αρχοντικό (τηλ.: 22970 24968, 22970 24156) επίσης στην πόλη της Αίγινας, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο κτισμένο τον 16ο αιώνα, και το οποίο διαθέτει 9 μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια και μία σουίτα, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις, σε τιμές που ξεκινούν από 70 ευρώ το δίκλινο και από 120 ευρώ για τη σουίτα.

Βόρεια Εύβοια: Τόσο κοντά, τόσο μακριά 
Οι ορκισμένοι φαν της Βόρειας Εύβοιας μου λένε συχνά να μην πολυγράφω για τον παράδεισό τους. Και όχι άδικα: το τελευταίο ειδυλλιακό μέρος σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα που δεν έχει πλημμυρίσει από resort και υπερτιμημένα gourmet εστιατόρια αξίζει να μείνει έτσι για όσο ακόμα γίνεται. Πώς όμως να μην αναφερθείς στον παράδεισο, όταν ξέρεις ότι βρίσκεται εκεί, σε απόσταση αναπνοής, στην πίσω αυλή μας σχεδόν, και περιμένει εκείνους που δεν έχουν ανάγκη Jacuzzi και mignardises για να αισθανθούν ότι απέδρασαν από τη βοή της πόλης; Πώς να κρύψεις το μεγαλείο της φύσης, τις διαδρομές μέσα στο πράσινο, το Δρυμώνα με τους καταρράκτες του; Πώς να ξεχάσεις εκείνα τα γραφικά χωριά, με τα τίμια ταβερνάκια και τους σπιτικούς μεζέδες, και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων τους; Προσπαθώ, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Προσπαθήστε κι εσείς, τουλάχιστον, να ξεχάσετε ότι όλα αυτά τα διαβάσατε εδώ.
Διαμονή: Οικονομικότατες επιλογές αποτελούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Κουκουναριές (τηλ.: 22270 32185) και Λειβαδίτης (τηλ.: 22270 31640, 31602) στη Λίμνη, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 45 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο. Στα συν, τα μεγάλα μπαλκόνια και η εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Θέλετε πολυτέλεια; Υπάρχει κι αυτή: στα Thermae Sylla Spa(τηλ.: 22260 60100) και Knossos City Spa Hotel Edipsos (τηλ.: 22260 22460, 22560) απολαμβάνετε διαμονή πολλών αστέρων σε συνδυασμό με προγράμματα περιποίησης, χαλάρωσης και ευεξίας, σε τιμές που ξεκινούν από 80 ευρώ.

Σύρος: Πρελούδιο Καλοκαιριού
Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά του Αιγαίου που δεν αποπνέει αίσθηση πόλης φαντάσματος από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα –γεγονός που την καθιστά, μαζί με την κοντινή απόσταση από τον Πειραιά, ιδανικό προορισμό για το προσεχές τριήμερο, αν σας έλειψε το νησιώτικο άρωμα. Περπατήστε τα στενά, δαιδαλώδη σοκάκια της Άνω Σύρου, για να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα στο λιμάνι, ανακαλύψτε μικρά, γραφικά ψαροχώρια, θαυμάστε τις εντυπωσιακές παραλίες της απαλλαγμένες από την ανθρώπινη παρουσία –πάρτε και μαγιό μαζί, ιδίως οι τολμηρότεροι ενδέχεται πάντα να μπείτε στον πειρασμό– και πιάστε… πρώτο τραπέζι κύμα στο Κίνι, στην πίσω πλευρά του νησιού. Θα επιστρέψετε με την αίσθηση ότι ζήσατε ένα πρώιμο, μίνι καλοκαίρι.
Διαμονή: Στο εντυπωσιακό για το στιλάτο, minimal design αλλά και τις προσεγμένες υπηρεσίες του, Ερμής στην Ερμούπολη (τηλ.: 22810 83011-2) σε τιμές που ξεκινούν από 85 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, ή στο ρομαντικό, παραδοσιακό ξενώνα Lila (τηλ.: 22810 82738) οι τιμές του οποίου ξεκινούν από 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο.

Μονεμβασιά: Ρομαντισμός… off season 
Την αγαπημένη όσο λίγοι άλλοι ελληνικοί προορισμοί βυζαντινή καστροπολιτεία τη θυμόμαστε συνήθως εκεί γύρω στο Πάσχα. Σφάλμα, και μάλιστα μεγάλο. Διότι όλες οι εποχές της πάνε πολύ. Και τώρα, που δε θα πλημμυρίζει από κόσμο, θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε σε ολόκληρο το ξεχασμένο σε περασμένους αιώνες μεγαλείο της: να περπατήσετε τα λιθόκτιστα δρομάκια της, να κάνετε στάση και να γευτείτε ελληνικό καφέ στη χόβολη ή εξαιρετική τοπική κουζίνα σε ένα από τα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια που παραδίδουν μαθήματα σύγχρονης τουριστικής αξιοποίησης –τόσο εναρμονισμένα με το περιβάλλον που σχεδόν δεν τα ξεχωρίζεις από τα σπίτια., να σκαρφαλώσετε στο επάνω τμήμα του κάστρου για να θαυμάσετε τα μεσαιωνικά ερείπια, το σπίτι όπου έζησε ο Γιάννης Ρίτσος και το μουσείο της πόλης, και να αφουγκραστείτε τη σχεδόν απόκοσμη ησυχία που διακόπτεται μόνο από τα βήματά σας που αντηχούν στην πέτρα το βράδυ.
Διαμονή: Οι ρομαντικοί ξενώνες έχουν εδώ την τιμητική τους. Επιλέξτε μεταξύ των Lazareto (τηλ.: 27320 61991-4, από 135 ευρώ), Κελλιά (τηλ.: 27320 61520, 27320 61951, από 75 ευρώ), Μαλβάζια (τηλ.: 27320 63007-8, από 65 ευρώ) και Βυζαντινό (τηλ.: 27320 61351, 27320 61254, από 60 ευρώ). 

...Και στα εκτός
Το εξωτερικό έρχεται μάλλον δεύτερο σαν ιδέα για μία τριήμερη απόδραση, καθώς οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε περισσότερες ημέρες για να απολαύσουμε ένα καινούργιο μέρος, όσο μικρό ή κοντινό κι αν είναι αυτό. Ίσως γι’αυτόν τον λόγο, όλα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στα οποία στραφήκαμε για να επιλέξουμε τα πιο αξιόλογα ταξίδια του τριημέρου να προϋποθέτουν στο πακέτο τους και μία μέρα άδειας, αυτήν της 27ης Φεβρουαρίου, η οποία αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις, ημερομηνία αναχώρησης. Φροντίστε, ωστόσο, να κλείσετε το δικό σας πακέτο εγκαίρως γιατί δεν έχουν απομείνει ακόμα πολλές θέσεις.

Γύρος Ιταλίας
Θέλετε Ρώμη αλλά θέλετε και Βενετία. Θέλετε Φλωρεντία αλλά θέλετε και Μιλάνο. Στο πρακτορείο 24hours θα τα βρείτε όλα σε ένα, με τον μαγευτικό Γύρο Ιταλίας, για τον οποίον, ωστόσο, θα χρειαστείτε κάποιες μέρες άδειας, αφού η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου και οι διανυκτερεύσεις θα είναι συνολικά πέντε. Η εκδρομή σας θα ξεκινήσει από Μιλάνο, ενώ θα ακολουθήσει μία πρώτη εκδρομή στην Βερόνα. Από εκεί θα συνεχίσετε για Βενετία, όπου θα ζήσετε το καρναβάλι σε όλο του το μεγαλείο, αφού θα μείνετε δύο βράδια. Το ταξίδι σας θα συνεχιστεί στην Φλωρεντία, την απόλυτη αναγεννησιακή πόλη, και αφού περάσετε δύο υπέροχες μέρες εκεί, θα κατηφορίσετε για Ρώμη, την απόλυτη πόλη (με οποιονδήποτε άλλο επιθετικό προσδιορισμό να περιττεύει). Στην διαδρομή, βέβαια, θα κάνετε και μία στάση στην μαγευτική Σιέννα, που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι, και κάπως έτσι το ταξίδι σας θα ολοκληρωθεί.

Οι τιμές για το συγκεκριμένο ταξίδι με το πρακτορείο 24hours ξεκινούν από 695 ευρώ για ένα δίκλινο (υπολογίστε άλλα 110 ευρώ για τους φόρους των αεροδρομίων), και περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με το πρωινό και τις μετακινήσεις από μέρος σε μέρος. Βιαστείτε, ωστόσο, γιατί η ημερομηνία αναχώρησης πλησιάζει.

Βιέννη (Σάλτσμπουργκ)
Ιδανικό τετραήμερο για την Καθαρά Δευτέρα και αυτό που προγραμματίζει το πρακτορείο Acadimos Travel στην Βιέννη. Το ταξίδι περιλαμβάνει διανυκτέρευση για τρία βράδια με αναχώρηση στις 27 Φεβρουαρίου. Με την άφιξή σας στην Βιέννη θα ξεκινήσουν και οι υπέροχες ξεναγήσεις στο Ring με την όπερα, τα μουσεία φυσικής ιστορίας και τέχνης, το κοινοβούλιο, το δημαρχείο, την Όπερα και το πανεπιστήμιο. Θα θαυμάσετε τα υπέροχα ανάκτορα Μπελβεντέρε και θα μαγευτείτε με την συγκλονιστική θέα από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Την τρίτη ημέρα το πακέτο περιλαμβάνει εκδρομή στο μοναδικό Σάλτσμπουργκ με τρένο. Η πατρίδα του Μότσαρτ είναι η δεύτερη πιο τουριστική πόλη της Αυστρίας, μετά την Βιέννη, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 425μ., σε μία τοποθεσία που πραγματικά κόβει την ανάσα, ενώ ξεχωρίζει για την εκπληκτική αρχιτεκτονική της. Στις 2 του μήνα θα επιστρέψετε στην Αθήνα.

Οι τιμές για το συγκεκριμένο ταξίδι με το Acadimos Travel ξεκινούν από 459 ευρώ για ένα δίκλινο (χωρίς τους φόρους αεροδρομίου) και σε αυτές περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με το πρωινό, η ξενάγηση στην Βιέννη με τοπικό ξεναγό και φυσικά οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο. Δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ, αφού είναι προαιρετική.

Πράγα (και Κάρλοβυ Βάρυ)
Όποια εποχή του χρόνου κι αν διαλέξετε, όποια ευκαιρία για απόδραση κι αν βρείτε, πάντα είναι κατάλληλη για να επισκεφθείτε την Πράγα. Στο πρακτορείο Manessis βρήκαμε ένα εξαιρετικό πακέτο για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με αναχώρηση από Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου και δυνατότητα για τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις. Το ταξίδι σας εκεί, μετά την άφιξη στην Χρυσή Πόλη, περιλαμβάνει ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, βόλτα στη μοναδική αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου, στο παλιό Δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης. Την επόμενη ημέρα, θα βρεθείτε στον δρόμο των αλχημιστών, το περίφημο Λορέττο, στο μοναστήρι Στράχοβ, ενώ το βράδυ προτείνετε να παρακολουθήσετε μία παράσταση του περίφημου Μαύρου Θεάτρου. Στις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πακέτο προτείνεται το Τσέσκυ Κρουμλόφ, την φανταστική μεσαιωνική πόλη με το θαυμαστό κάστρο και φυσικά δεδομένη είναι η εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, την γνωστή λουτρόπολη, που λόγω της πολυτέλειας που την διέπει έχει ονομαστεί και «Βασιλική Πόλη».

Οι τιμές για το συγκεκριμένο πακέτο με το Manessis, ξεκινούν από 525 ευρώ, για τις τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο ξενοδοχείο 4* και φτάνουν τα 640 ευρώ για τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5*. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται, πέρα από την διαμονή με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια και η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, η ξενάγηση στην Πράγα και φυσικά η εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ. Υπολογίστε, ωστόσο, άλλα 110 ευρώ για τους φόρους του αεροδρομίου.

Καρναβάλι στη Νίκαια
Μία ακόμα αξιόλογη εκδρομή για αυτές τις μέρες είναι και αυτή που προγραμματίζει το πρακτορείο 24hours για τη Νίκαια της Γαλλίας. Η αναχώρηση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου και το ταξίδι περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις. Η άφιξή σας θα γίνει στο Μιλάνο και από εκεί θα αναχωρήσετε κατευθείαν για το πριγκιπάτο του Μονακό, το δεύτερο μικρότερο κρατίδιο του πλανήτη. Αφού ξεναγηθείτε στην πόλη και στο μαγευτικό παλάτι, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στα εξαιρετικά καταστήματα του βράχου και θα περάσετε το πρώτο σας βράδυ σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο εκεί. Την επόμενη ημέρα θα κατευθυνθείτε προς Νίκαια, με πρώτη στάση στο μεσαιωνικό χωριό-αετοφωλιά Σαν Πωλ ντε Βανς και αφού κάνετε την βόλτα σας εκεί, θα αναχωρήσετε για… την έκπληξη του προγράμματος, την αινιγματική Βιλ Φρανς, στην οποία θα εξελίσσεται η εκπληκτική παρέλαση των λουλουδιών. Για το βράδυ προτείνεται επίσκεψη στο Μόντε Κάρλο, το οποίο πραγματικά αξίζει να δείτε. Το καλύτερο, όμως, έρχεται την τρίτη ημέρα του ταξιδιού σας και συγκεκριμένα στις 14.30 περίπου, όταν ξεκινάει η περίφημη παρέλαση του Καρναβαλιού της Νίκαιας, με τα φαντασμαγορικά άρματα, η ολοκλήρωση της οποίας καταλήγει σε ένα μοναδικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και στο κάψιμο του Καρνάβαλου, κάτι που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο.

Οι τιμές για το συγκεκριμένο πακέτο με το 24hours ξεκινούν από 615 ευρώ (υπολογίστε άλλα 110 ευρώ για τους φόρους του αεροδρομίου) και περιλαμβάνουν διαμονή τριών νυχτών σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό, τα αεροπορικά εισιτήρια, τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και όλες τις μετακινήσεις και ξεναγήσεις.

Βερολίνο (Πότσνταμ, Μουσείο Περγάμου, Δρέσδη)
Μία ακόμα γερμανόφωνη πόλη που κλέβει τις εντυπώσεις και αποτελεί ιδανικό προορισμό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι φυσικά το Βερολίνο. Στρεφόμαστε και πάλι στο πρακτορείο Acadimos Travel και στο πακέτο που προγραμματίζει, με αναχώρηση την 27η Φεβρουαρίου και τρεις διανυκτερεύσεις. Κατά την άφιξή σας στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα η ξενάγηση ξεκινά με επίσκεψη τόσο στην σύγχρονη όσο και στην παλαιά ιστορία της πόλης-σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο «Τείχος του Αίσχους». Η Πύλη του Βρανδεμβούργου, τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους, το Check Point Charlie, η λεωφόρος Unter den Linden, το δημαρχείο, η εκκλησία Νικολάι, το Ράιχσταγκ, αποτελούν ιστορικά σύμβολα που πρέπει οπωσδήποτε κανείς κάποια στιγμή στην ζωή του να επισκεφθεί. Θα βρεθείτε φυσικά στο μοναδικό Μουσείο της Περγάμου και θα θαυμάσετε την καινούργια πλατεία Πότσνταμερ, ενώ για την επόμενη ημέρα θα κάνετε μία σύντομη εκδρομή στο ιστορικό Πότσνταμ, την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας. Ακόμα, μπορείτε την επόμενη ημέρα προαιρετικά να βρεθείτε και στη μαγευτική Δρέσδη, αλλά αυτό κάντε το με την προϋπόθεση ότι θα έχετε πρώτα απολαύσει τα καλύτερα του Βερολίνου.

Οι τιμές με το συγκεκριμένο πακέτο του Acadimos Travel ξεκινούν από 565 ευρώ (χωρίς τους φόρους αεροδρομίου) για τρεις διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και περιλαμβάνουν επίσης τα αεροπορικά εισιτήρια με Ολυμπιακή, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και ξεναγήσεις με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό.
 
* Και κάτι για τους... περιπετειώδεις τύπους
Η ομάδα της Trekking Hellas Ανατολικής Θεσσαλίας σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στον τόπο της, στον καταπράσινο Κίσαβο, για να περάσετε το τελευταίο τετραήμερο της Αποκριάς (από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου) με έναν πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο. Απολαύστε την φιλοξενία των ντόπιων και γνωρίστε το μεγαλείο της Θεσσαλικής φύσης κάνοντας River Trekking στη Μελιβοία. Περιηγηθείτε στα χωριά της περιοχής, ανακαλύπτοντας τα ήθη και έθιμα τους, τρώγοντας κούλουμα στην μοναδική παραλία των 13 χμ. του νομού. Και όλα αυτά με 79 ευρώ το άτομο.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο σε studios στην παραθαλάσσια Βελίκα, έμπειρους συνοδούς, τη δραστηριότητα του river trekking, πλήρες γεύμα μετά την δραστηριότητα και τοπικές μετακινήσεις (όπου κρίνεται απαραίτητο). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Trekking Hellas και στο τηλέφωνο 210 3310323.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v