Εξωτικοί προορισμοί: 5 high-end resorts για όλον τον χρόνο

Για εσάς που αρνείστε να δεχτείτε πως το καλοκαίρι πέρασε και πάει και για όσους έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν το καλοκαίρι σε κάθε εποχή του χρόνου, ανακαλύψαμε πέντε παραδεισένια resorts στα πιο εξωτικά μέρη του κόσμου.
Εξωτικοί προορισμοί: 5 high-end resorts για όλον τον χρόνο
του Γιώργου Φλώκα 

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά όχι και οι διακοπές. Άλλωστε, για τον παγκόσμιο πολίτη, τελειώνει εδώ αλλά κάπου αλλού μόλις ξεκινά… Πέντε τροπικοί προορισμοί, πέντε high end resorts σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας καλούν για αξέχαστα ταξίδια και... ατελείωτα καλοκαίρια.

Τζαμάικα – Goldeneye Hotel
Πολλοί έχουν παρομοιάσει τη Τζαμάικα με τον βιβλικό Κήπο της Εδέμ. Τα χιλιάδες νησάκια με την τροπική βλάστηση και τις παρθένες παραλίες σου δίνουν μια αίσθηση …Παραδείσου.

Το Goldeneye είναι ένα resort στο Oracabessa, που συνδυάζει την ανωτέρω αίσθηση με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και μοναδικές υπηρεσίες αλλά και χαλαρούς ρυθμούς. Μάλιστα, το μέρος είναι και ιστορικό, καθώς αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό του Ian Fleming, δημιουργού του Τζέιμς Μποντ. Λέγεται ότι εκεί εμπνεύστηκε από το τροπικό περιβάλλον και τη χλιδή του ξενοδοχείου και έγραψε τη σειρά μυθιστορημάτων που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.






Γαλλικές Δυτικές Ινδίες - Saint Barth

Ακόμη ένα σύμπλεγμα νησιών, οι Γαλλικές Δυτικές Ινδίες λέγεται ότι είναι από τις ομορφότερες… γωνιές του πλανήτη. Το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα, με λευκές αμμώδεις παραλίες και τιρκουάζ νερά.

Το ξενοδοχείο Saint Barth βρίσκεται στο Baie des Flamands, ενώ ουσιαστικά αποτελείται από σουίτες στην παραλία, περιτριγυρισμένες από πισίνες και τροπικούς κήπους.

Σημ. Ως γαλλικό νησί, το μόνο που χρειάζεται για να επισκεφθείτε τον Άγιο Βαρθολομαίο είναι ταυτότητα της Ε.Ε. ενώ εάν θέλετε να επισκεφθείτε τα κοντινά νησιά, θα χρειαστείτε διαβατήριο. Το κλίμα είναι ξηρό, εκτός της περιόδου των βροχών (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο). Η μέση θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς.

Μαλδίβες, Reethi Rah – One & Only Resorts

Μια σειρά από κοραλλιογενή νησιά μέσα στον ωκεανό με μοναδικές παραλίες και ήλιο σχεδόν όλο το χρόνο. Αυτές είναι οι Μαλδίβες και το Reethi Rah είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του συμπλέγματος.

Εκεί θα βρείτε το ομώνυμο resort, οι πλωτές βίλες του οποίου έχουν πρωταγωνιστήσει σε χιλιάδες καρτ ποστάλ. Με 37 ιδιωτικές πισίνες και 12 παραλίες εκ των κορυφαίων στον κόσμο, το μέρος θα σας κατακτήσει. Εάν το συνδυάσετε με τις υπηρεσίες που προσφέρει, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε thai yoga με προσωπικό γυμναστή, χαλάρωση σε μοναδικούς καναπέδες μέσα –κυριολεκτικά- στη θάλασσα και ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα εστιατόρια στον κόσμο, αντιλαμβάνεστε γιατί οι άνθρωποί του μιλούν για την απόλυτη τροπική πολυτέλεια.

Τα νησιά, όντας κοντά στον ισημερινό, προσελκύουν τουριστική κίνηση όλο το χρόνο, εκτός Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Οι τιμές στις παραλιακές βίλες για την περίοδο 11/7 – 20 Δεκεμβρίου ανέρχονται στα 5.200 δολάρια (γύρω στις 3.700 ευρώ) τη νύχτα.

Μεξικό, Baja - One & Only Resorts

Μεξικάνικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με μοναδικές παραλίες στην άκρη της χερσονήσου Baja, τεκίλες και πολυτέλεια συνθέτουν το σκηνικό της διαμονής στο Palmilla.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από υπερπολυτελείς σουίτες με όλα τα σύγχρονα κομφόρ, με θέα στη Θάλασσα του Κορτέζ, ενώ έχει βραβευθεί από τους αναγνώστες του αμερικανικού Conde Nast Travelers ως το καλύτερο μέρος διακοπών στον κόσμο.

Οι τιμές του, για το Ocean Front Superior Room είναι στα 600-650 δολάρια (430 – 450 ευρώ) περίπου αυτή την περίοδο ενώ για την σουίτα, φτάνουν έως τα 1.400 δολάρια (1.000 ευρώ) τη βραδιά.

Η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου είναι μια από τις καλύτερες για να επισκεφθείτε την …άλλη πλευρά του πλανήτη, με μέση θερμοκρασία στους 28-30 βαθμούς.

Βιετνάμ – Six Senses Hideaway Ninh Van Bay

Κυριολεκτικά καταφύγιο, όπως αναφέρει και η ονομασία του καθώς οι 58 παραθαλάσσιες βίλες του ξενοδοχείου είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

Το σκηνικό περιλαμβάνει θέα στον ωκεανό, ιδιωτική παραλία και ιδιωτική πισίνα, κατασκευασμένη σε σχηματισμούς άγριων βράχων. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρονται, ξεχωρίσαμε τα ταϊλανδέζικα μασάζ και τα spa.

Οι τιμές κυμαίνονται από 730 δολάρια για την παραλιακή βίλα με ιδιωτική πισίνα, έως 2.400 δολάρια τη βραδιά για την προεδρική σουίτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v