10 πασχαλινά ταξίδια: Οργανωθείτε!

"Πάσχα στο χωριό" έλεγε ένα παλιό ρητό, που είναι όμως ακριβώς αυτό: παλιό. Φέτος κάνουμε Πάσχα... εξωτικά, σε Ταϊλάνδη, Μπαλί και Ντουμπάι ή ευρωπαϊκά, σε Πράγα, Βερολίνο ή Βαρκελώνη, και κλείνουμε έγκαιρα θέση για να προλάβουμε τις δέκα μοναδικές προσφορές που εντοπίσαμε.
10 πασχαλινά ταξίδια: Οργανωθείτε!
της Ηρώς Κουνάδη

Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κλπ κλπ… Η λαϊκή θυμοσοφία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης το έχει θέσει καλύτερα από εμάς, αλλά –για την περίπτωση που κάποιοι το έχετε ξεχάσει– θα το επαναλάβουμε: όπως και αρκετά ακόμη θέματα, έτσι και τα ταξίδια, όσο νωρίτερα τα φροντίσετε, τόσο καλύτερα –βλέπε οικονομικότερα– θα σας βγουν. Ειδικά σε περιόδους αυξημένης ζήτησης, όπως είναι το Πάσχα, ο έγκαιρος προγραμματισμός, πέραν των οικονομικών πλεονεκτημάτων, μας γλιτώνει και από τα απανωτά εγκεφαλικά που παρατηρούνται σε περιπτώσεις εξάντλησης εισιτηρίων και overbooking σε πτήσεις και δωμάτια. Συν ότι έχουμε κάτι να περιμένουμε –χωρίς την αγωνία θα βρω/ δε θα βρω, θα πάω/ δε θα πάω.

Με αυτό το –τόσο ευρωπαϊκό που αισθανόμαστε σχεδόν περήφανοι– σκεπτικό, συγκεντρώσαμε δέκα προτάσεις για το μοναδικό επίσημο τετραήμερο του χρόνου και σας τις παρουσιάζουμε, για να έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας να αποφασίσετε, μέχρι να φτάσει η Μεγάλη Δευτέρα και να τρέξετε να κλείσετε την πασχαλινή εκδρομή που επιλέξατε. Γιατί, είπαμε, καλό και συμφέρον το ευρωπαϊκό σκεπτικό, αλλά στην πράξη (θέλουμε να) παραμένουμε Βαλκάνιοι.

Πάσχα στην Ευρώπη

Πράγα: Η ομορφότερη ίσως πρωτεύουσα της Ευρώπης –για να μην πούμε του κόσμου και ακουστούμε υπερβολικοί– την άνοιξη με τα χιόνια να έχουν λιώσει και τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του στο συνήθως γκρίζο ουρανό της γίνεται ακόμη δελεαστικότερη, και προ(σ)καλεί ακόμη και όσους την έχουμε δει, και ξαναδεί και ξαναδεί για ένα ακόμη city break γεμάτο βόλτες στην Παλιά Πόλη, shopping στην Εβραϊκή Συνοικία, χορό μέχρι τελικής πτώσης στο Holesovice, παραδοσιακές νοστιμιές και τοπικές μπύρες στα ατμοσφαιρικά υπόγεια εστιατόρια του κέντρου.

Από τις καλύτερες προσφορές για να βρεθείτε εκεί, αυτή του 24 Hours, περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στο 4 αστέρων Diplomat, αεροπορικά εισιτήρια με CSA, ξενάγηση και ολοήμερη εκδρομή στο γειτονικό Karlovy Vary, στην τιμή των 580 ευρώ κατ’ άτομο. Αναχώρηση στις 25/4.

Βαρκελώνη: Η δημοφιλέστερη μάλλον πόλη της Ιβηρικής χερσονήσου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα ανυπέρβλητα δημιουργήματα του Γκαουντί που τη στολίζουν, τα vibes της δημιουργίας και των νέων ρευμάτων που τη δονούν και η κεφάτη ατμόσφαιρα που μοιράζεται με την «ανταγωνίστρια» Μαδρίτη την κάνουν απλά ακαταμάχητη. Μπορεί φέτος να χάσουμε τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις της Semana Santa, ή Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς το Πάσχα των Καθολικών πέφτει σχεδόν ένα μήνα πριν το δικό μας, αλλά αυτό δε μας πτοεί στο ελάχιστο –η καταλανική πρωτεύουσα είναι φαντασμαγορική από μόνη της.

Το Signature Travel ετοίμασε τρεις διαφορετικές προτάσεις για να βρεθείτε στη Βαρκελώνη: η πρώτη, τετραήμερη, ξεκινά από 620 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει παρακολούθηση της Formula 1 στην Κόστα Μπράβα (αναχώρηση στις 25/4), η δεύτερη περιλαμβάνει τρεις ακόμη ισπανικές πόλεις, τη Μαδρίτη, τη Βαλένθια και το Τολέδο, αναχωρεί στις 19/4 και κοστίζει 690 ευρώ το άτομο για έξι ημέρες, ενώ η τρίτη, επίσης εξαήμερη, περιλαμβάνει τη Νίκαια και την Κόστα Μπράβα, αναχωρεί στις 19/4 και θα σας κοστίσει 399 ευρώ κατ’ άτομο.

Βερολίνο: Κατά κοινή παραδοχή, το Βερολίνο είναι πλέον και επισήμως το νέο Λονδίνο. Η γερμανική πρωτεύουσα είναι το νέο κέντρο της Ευρώπης, το σημείο όπου γεννιούνται ρεύματα, από όπου ξεκινούν ιδέες και στο οποίο συμβαίνουν πράγματα. Χωρίς ιδιαίτερα τουριστικό προσανατολισμό, το Βερολίνο είναι μια πόλη να τη ζεις –όχι να τη χαζεύεις. Τεράστιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ζωντανή ιστορία, ενδιαφέρουσα κουζίνα και ίσως η δυνατότερη clubbing σκηνή της Ευρώπης είναι οι υπόλοιποι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Και αυτή η φορά είναι τώρα.

Η πρόταση του 24 Hours που σας… στέλνει Βερολίνο περιλαμβάνει, επίσης, εκδρομές στη Δρέσδη και το Πότσνταμ, καθώς και ξεναγήσεις, αεροπορικά εισιτήρια με Ολυμπιακή και διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων στην τιμή των 679 ευρώ κατ’ άτομο, για 4 ημέρες. Αναχωρήσεις στις 24 και τις 25 Απριλίου.

Παρίσι: Η πόλη του φωτός ντύνεται ανοιξιάτικα και σας περιμένει για ένα long weekend γεμάτο sightseeing, γαλλικά κρουασάν με ζεστό καφέ σε κάποια ηλιόλουστη γωνιά της Μονμάρτρης, ρομαντικές βόλτες στις όχθες του Σηκουάνα και περιηγήσεις στις γειτονιές της. Και για όποιον αντέξει να την απαρνηθεί έστω και για λίγο, επίσκεψη στη χώρα όπου γεννιούνται τα όνειρα, στη μοναδική Disneyland που θα σας μεταφέρει μαγικά στο χρόνο, πίσω στην εποχή που «καλό Πάσχα» σήμαινε δεκάδες σοκολατένια αυγά και ολονυχτία πυροτεχνημάτων.

Από τις καλύτερες προτάσεις για Πάσχα στην πόλη του φωτός και τη νεραϊδοχώρα της Disneyland, είναι αυτή του Balakakis Tours, στην τιμή των 629 ευρώ κατ’ άτομο για 5 ημέρες σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και πτήσεις της Air France. Αναχώρηση στις 25/4.

Πάσχα, το εξωτικόν

Ταϊλάνδη: Φανταστείτε ειδυλλιακές ακτές με τιρκουάζ νερά, μακραίωνη ιστορία και ολοζώντανη πολιτιστική κληρονομιά, full moon parties, γαστριμαργικές απολαύσεις με κύριο συστατικό το θαλάσσιο πλούτο του Ινδικού, φιλοξενία αυθεντική ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κουλτούρας κι ένα λαό που ξεχειλίζει θετική ενέργεια. Τώρα φανταστείτε και τον εαυτό σας στο σκηνικό. Συγχαρητήρια, μόλις επιλέξατε την Ταϊλάνδη ως τον επόμενο προορισμό σας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Cel Tours αναλαμβάνει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, ταξιδεύοντάς σας για 10 ημέρες στη Βόρεια Ταϊλάνδη, σε τιμές που ξεκινούν από 1.290 ευρώ το άτομο και αναχωρήσεις στις 19 και 20 Απριλίου.

Βιετνάμ: Η ανερχόμενη δύναμη της Ασίας, το Βιετνάμ με τις εξωτικές ομορφιές του ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα από την ταξιδιωτική βιομηχανία και δεν έχει προλάβει ακόμη να πλημμυρίσει από τουρίστες. Οπότε, τώρα είναι η ευκαιρία σας να θαυμάσετε τα ειδυλλιακά τοπία του, να μάθετε τη μακραίωνη ιστορία του και να απολαύσετε τη φιλοξενία και τον πολιτισμό μιας χώρας που γίνεται, αργά αλλά σταθερά, το… next best thing στα εξωτικά ταξίδια.

Η πρόταση του Cel Tours περιλαμβάνει, εκτός από το Βιετνάμ και την εξίσου ενδιαφέρουσα Καμπότζη, στην τιμή των 2.090 ευρώ κατ’ άτομο για 15 ημέρες με αναχωρήσεις στις 19 και 20 Απριλίου.

Μπαλί: Παράδοση ριζωμένη στους αιώνες, χαλαρό τρόπο ζωής που θυμίζει Καραϊβική, κρυστάλλινη θάλασσα, μοναδικά φυσικά τοπία, υπέροχη κουζίνα και έντονο φολκλόρ, το δημοφιλέστερο από τα νησιά της Ινδονησίας εγγυάται ονειρεμένες διακοπές μακριά από όλα. Τι κι αν χρειάζεται να θυσιάσετε μερικές από τις πολύτιμες ημέρες της καλοκαιρινής άδειας για να το επισκεφθείτε; Η εμπειρία θα σας ανταμείψει στο έπακρο, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσετε δέκα ημέρες λιγότερες φέτος στη Μύκονο. Ποια Μύκονο;

Η δεκαήμερη εκδρομή στο Μπαλί με το 24 Hours θα σας κοστίσει 1.225 ευρώ κατ’ άτομο για διαμονή στο 4 αστέρων Oasis Beach Resort & Spa και αεροπορικά εισιτήρια με Thai Airways.

Πεκίνο: Εντάξει, μπορεί να μην είναι ακριβώς εξωτικό, αποτελεί όμως μοναδική πρόταση –ειδικά αν συνυπολογίσετε ότι σε λίγους μήνες τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εκεί κι εσείς θα έχετε πάει πρώτοι, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα έχετε κι ένα λόγο παραπάνω για να ξαναπάτε «σαν έτοιμοι από καιρό». Ανερχόμενη δύναμη, νεότερο πολιτικό, επιστημονικό, διπλωματικό και πολιτιστικό κέντρο του πλανήτη, το Πεκίνο έχει να επιδείξει υπέρλαμπρα μνημεία μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας αλλά και χαριτωμένες γειτονιές με στενά δρομάκια, γνωστά ως hutong, που διατηρούν τον αέρα εποχής.

Για να βρεθείτε στο Πεκίνο, αλλά και τη Σαγκάη, το Γκουλίν, τη Σενζέν και το Χονκ Κονγκ, το 24 Hours ετοίμασε 11ήμερη αεροπορική εκδρομή, σε τιμές που ξεκινούν από 1800 ευρώ το άτομο για διαμονή σε ξενοδοχεία 4 αστέρων και αεροπορικά εισιτήρια με Air China.

Ντουμπάι: Είναι μάλλον απίθανο να μην έχετε παρατηρήσει ότι όλοι τα τελευταία χρόνια μιλούν για το εμιράτο που κατάφερε, μέσα σε δυο δεκαετίες, να μεταμορφωθεί από μια απέραντη έρημο στον απόλυτο τουριστικό προορισμό. Ασύλληπτη πολυτέλεια, απέραντα shopping malls, ένα ολόλευκο χιονοδρομικό κέντρο στο μέσον της ερήμου, τεχνητά νησιά σε σχήμα φοινικιάς και παγκοσμίου χάρτη και το μοναδικό 7άστερο ξενοδοχείο του κόσμου και gourmet δημιουργίες στα πολυτελέστερα εστιατόρια του κόσμου είναι μερικά μόνο από τα προνόμια που θα απολαύσετε ως ταξιδιώτες στο Ντουμπάι.

Η πασχαλινή εκδρομή του Balakakis Tours στο Ντουμπάι περιλαμβάνει 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, αεροπορικά εισιτήρια με την Emirates και 4ωρη πανοραμική ξενάγηση της πόλης, σε τιμές που ξεκινούν από 800 ευρώ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v