Disneyland Paris: Ταξίδι στη μαγεία

Ποιος είπε ότι τα παραμύθια είναι μόνο για παιδιά; Με λίγη καλή διάθεση και ένα αεροπορικό εισιτήριο για το Παρίσι η μαγεία των παιδικών μας χρόνων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ακολουθήστε το in2life σε ένα ταξίδι στη σύγχρονη... χώρα των θαυμάτων και μάθετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να οργανώσετε σωστά τη δική σας επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας.
Disneyland Paris: Ταξίδι στη μαγεία

της Έλενας Μπούλια

Όταν τα παιδιά ονειρεύονται, όλα είναι στολισμένα με χρυσόσκονη, είναι μαγικά! Όταν όμως ονειρεύονται οι ”μεγάλοι” αυτή η μαγεία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Την πραγματοποίηση αυτού μου του ονείρου την έζησα πριν λίγο καιρό, όταν επιτέλους ταξίδεψα εκεί που παρακαλούσα τους γονείς μου να με πάνε πολλά χρόνια πριν: στην Eurodisney. Και πρόκειται για μία εμπειρία που όχι μόνο δε θα ξεχάσω ποτέ αλλά και που θα επαναλάβω στα δικά μου παιδιά. Όχι, δε θα τα αφήσω με το παράπονο που είχαν αφήσει εμένα οι δικοί μου.

Αν έχετε ξεκινήσει ήδη να εξετάζετε ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα, τι καλύτερο θα μπορούσε να βγάλει από το σάκο του ο Αΐ Βασίλης φέτος από το φάκελο με τα μαγικά εισητήρια για Eurodisney; Το ταξίδι σας εκεί μπορείτε φυσικά να το συνδυάσετε με επίσκεψη στο Παρίσι, αλλά προσέξτε, μην αποφασίσετε να πάτε στο Παρίσι αν δεν συμπεριλάβετε και μία -έστω μονοήμερη- εκδρομή στο Disneyland Resort.

Όσοι από εσάς έχετε παιδιά, θα περάσετε εξαιρετικά, αφού θα ξετρελαθούν με τον παραμυθένιο κόσμο του Μίκυ και της Μίνι, θα απολαύσουν τα περιπετειώδη παιχνίδια και τις εντυπωσιακές προβολές και θεατρικές παραστάσεις και θα ”χαθούν” στο ονειρεμένο τοπίο.

Όσοι όμως δεν έχετε παιδιά είστε λίγο άτυχοι γιατί θα βρεθείτε στην δύσκολη θέση να... αφήσετε για πρώτη φορά μετά από καιρό τον εαυτό σας ελεύθερο! Θα νιώσετε ακόμα περισσότερη χαρά και συγκίνηση που θα έρθετε σε επαφή με ένα κόσμο, όπως εσείς τον γνωρίσατε, στην ’χάρτινη’, μη ψηφιακή μορφή του, όταν τα κόμιξ πραγματικά σας έκαναν να γελάτε και να χαλαρώνετε.

Το χαρούμενο περιβάλλον θα ξυπνήσει αναμνήσεις καλά κρυμμένες στην παιδική σας εποχή και, το κυριότερο, δε θα νιώσετε καμία αμηχανία όταν αρχίσετε να αντιδράτε ανάλογα γιατί αυτός ακριβώς θα είναι ο σκοπός της επίσκεψής σας εκεί! Να ξαναγίνετε παιδιά!

Τώρα, λοιπόν, αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει κα φανταστείτε: το πάρκο της Disneyland αποτελείται από πέντε ”χώρες”. Η πρώτη μπαίνοντας είναι η κεντρική λεωφόρος της Αμερικής του 1900, και το σκηνικό είναι μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ανάλογο. Μετά ακολουθούν οι χώρες της Φαντασίας, με το υπέροχο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, η χώρα των Συνόρων, με τα εξωτικά τοπία, η χώρα της Περιπέτειας, με το πιο γρήγορο τρενάκι στο ’Βουνό του Μεγάλου Κεραυνού’ και η χώρα των Ανακαλύψεων, για όσουν αγαπούν τις εξερευνήσεις.

Λέγεται πως η πιο θεαματική και δημοφιλής ατραξιόν είναι ο μικρόκοσμος ”Ιt’s a small world”, όπου το παραμύθι συναντά την τεχνολογία των animation. Εμείς όμως εντυπωσιαστήκαμε με τις περιπέτειες στους ”Πειρατές της Καραϊβικής”, ενώ οι πιο θαρραλέοι έσπευσαν στο ”Space Mountain: Mission 2”, όπου με ένα βαγόνι-πύραυλο απογειώνεσαι στο... σύμπαν!

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Επιβάλλεται, επίσης, μία βόλτα στο πάρκο των στούντιος του Walt Disney καθώς και η παρακαλούθηση της ολοζώντανης παρέλασης όλων των χαρακτήρων της Disney, μέσα σε τραγούδια και χορό.

Και στο τέλος της μέρας, αφού θα έχετε απολαύσει κάθε είδους λιχουδιά στα κουκλόσπιτα-εστιατόρια του πάρκου, αφού θα έχετε παραδοθεί στην αγορά μικρών και μεγάλων αναμνηστικών (θα σας ξετρελλάνουν οι αποκριάτικες στολές), ετοιμαστείτε να βυθιστείτε ακόμα περισσότερο στο όνειρο μένοντας σε ένα από τα παλάτια-ξενοδοχεία του πάρκου (π.χ. το Prestige Delux). Τα δωμάτια θα σας κάνουν να νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε κάποιο τρισδιάστατο παραμύθι, από το οποίο δε θα θέλετε να ξεφύγετε ποτέ.

Τώρα θα σκέφτεστε βέβαια το κόστος όλων αυτών, και δε θα έχετε και άδικο, οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Εμείς σας προτείνουμε να βρείτε κάποιο πακέτο που θα αντιποκρίνετε στις ”αντοχές” και τις απαιτήσεις σας μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου.

Από τις δελεαστικότερες προτάσεις μεμονομένων ταξιδιών στη Disneyland είναι αυτή του Manessis Travel, η οποία περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 ή 4 αστέρων και είσοδο στα πάρκα, σε τιμές που ξεκινούν από 370 ευρώ το άτομο. Το Heronia Travel προσφέρει επίσης μεμονομένα πακέτα, που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας και εισιτήρια εισόδου στα πάρκα, σε τιμές που ξεκινούν από 303 ευρώ κατ’ άτομο.

Το πρακτορείο 24 Hours προσφέρει πακέτο πέντε διανυκτερεύσεων στο Παρίσι, εκ των οποίων οι δύο στη Disneyland, στην τιμή των 890 ευρώ κατ’ άτομο.

Διαμονή

Το πάρκο της Disneyland περιλαμβάνει 14 συνολικά ξενοδοχεία, για κάθε γούστο και... budget. Δύο από τις καλύτερες επιλογές είναι το πολυτελέστατο Disneyland Hotel, στην είσοδο του πάρκου, με δωμάτια και σουίτες διακοσμημένα σε βικτωριανό στυλ και όλες τις παροχές ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων, και το νεοϋρκέζικου στυλ Disney’s Hotel New York, με Art Deco δωμάτια και σουίτες και, βέβαια, όλες τις απαραίτητες παροχές. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 415 και 295 ευρώ αντίστοιχα, για δύο διανυκτερεύσεις κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στο πάρκο.

Φαγητό και διασκέδαση

Περισσότερα από 50 εστιατόρια συμπληρώνουν ιδανικά την παραμονή σας στο πάρκο, προσφέροντας πληθώρα γευστικών επιλογών, από αμερικανική, γαλλική και διεθνή κουζίνα μέχρι μεξικάνικες νοστιμιές, θαλασσινές σπεσιαλιτέ και, βέβαια, το αγαπημένο των παιδιών fast food.

Εμείς ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τα stylish Blue Lagoon, με θαλασσινές νοστιμιές και πιάτα εμπνευσμένα από την Καραϊβική και Manhattan Restaurant, με ντεκόρ που παραπέμπει στην Αμερική των ’30s και δημιουργική κουζίνα που συνδυάζει γαλλικές συνταγές με πιάτα από την Ιταλία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Υπολογίστε περίπου 30 ευρώ το άτομο, για καθένα από αυτά. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε το εμπνευσμένο από τη ζωή του ίδιου του Disney, ”Walt’s, An American Restaurant”, με προσωπικά αντικείμενα του ίδιου και fusion κουζίνα -περίπου 25 ευρώ το άτομο.

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με το γεύμα δίπλα στους αγαπημένους τους ήρωες, αλλά και τις αμέτρητες επιλογές pizza που προσφέρει το Cafe Mickey, το οποίο διαθέτει και πιάτα διεθνούς κουζίνας, (υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο) αλλά και με την πιτσαρία του Συνταγματάρχη Hathi, από το Βιβλίο της Ζούγκλας (περίπου 12 ευρώ το άτομο). Για παγωτό, κατευθυνθείτε στο Fantasia Gelati.

Όσον αφορά τη βραδινή σας διασκέδαση, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 9 διαφορετικών μπαρ, από το στυλάτο New York City Bar του Disney’s Hotel New York και το αποικιακού τύπου Captain’s Quarters μέχρι το Sports Bar με τις ζωντανές αναμεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων και το παραδοσιακά αμερικανικό Billy Bob’s Country Western Saloon, με ζωντανή country μουσική.

Χρήσιμες πληροφορίες

Το πάρκο της Disneyland συνδέεται με τακτική συγκοινωνία με το Παρίσι, από το οποίο απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα. Η είσοδος για τους ενήλικες κοστίζει 27 ευρώ και για τα παιδιά 23 ευρώ, ενώ διατίθενται και passes τριών ημερών, προς 73 και 62 ευρώ αντίστοιχα. Το πάρκο λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Γράφοντας αυτό το άρθρο αναπολώ το δικό μου ταξίδι στη Eurodisney. Πρόκειται για μια εμπειρία που όσο κράτησε με γέμισε χαρά και που είμαι σίγουρη πως θα επαναλάβω στο μέλλον. Προς το παρόν έχετε προτεραιότητα εσείς! Καλές διακοπές λοιπόν!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v