10 τέλεια και οικονομικά κρασιά για τις γιορτές

Το γιορτινό τραπέζι πλησιάζει κι εμείς έχουμε επτά οινικές προτάσεις για να συνοδεύσουν τα λουκούλλεια γεύματα σας.
10 τέλεια και οικονομικά κρασιά για τις γιορτές

Κόκκινο

Κτήμα Χαρλαύτη Άργιλος Γη

Τιμή: 10,29€

Αυτό το Αγιωργίτικο παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και για άλλους 6 μήνες στη φιάλη και αυτό βγαίνει με αρώματα ξερών φρούτων, σταφίδας και βανίλιας. Έχει χαρακτηριστική βελούδινη γεύση και μακρά επίγευση.

 

Kyros Melas Cyrus One 2015

Τιμή: 18,5€

Μια προσιτή έκφραση των ποικιλιών της δεξιάς όχθης του Bordeaux με δαμάσκηνο, γλυκά μπαχαρικά, προσβάσιμες τανίνες και μια όμορφη αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα. Ένα κόκκινο γαλλικού τύπου κρασί με γεύση που διαρκεί. Η τιμή του "ξεφεύγει" λίγο, αλλά... αξίζει. 

Σιγάλας Μαυροτράγανο Μανδηλαριά 2015

Τιμή: 13,80€  

Δύο ερυθρές ποικιλίες της Σαντορίνης, Μανδηλαριά και Μαυροτράγανο, οινοποιούνται και παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες, φτιάχνοντας ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και σύνθετη επίγευση.

Λευκό


Rira Vineyards Coryphée 2016

Τιμή: 10,80€      

Από τους πανέμορφους αμπελώνες της Αιγιάλειας, έρχεται ένα λευκό κρασί με φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, κομπόστας ροδάκινου, περγαμόντου και λίτσι. Έχει γεμάτο στόμα, με βουτυρένια υφή και ισορροπημένη οξύτητα.

Vassaltis Vineyards  Σαντορίνη Λευκό

Τιμή: 15,38€

Ροδάκινο, κίτρο και γκρέιπφρουτ συνοδεύονται από αρώματα άγουρων κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών. Στο στόμα πλούσιο, κρεμμώδες, με ένταση που αφυπνίζει τον ουρανίσκο, αντάξιο της «κρασομάνας» Σαντορίνης, του νησιού με τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο.

Ρους Οινοποιία Ταμιωλάκη Skipper Λευκός 2016

Τιμή: 12,62€

Ένα πλούσιο και χυμώδες χαρμάνι από Βιδιανό και Πλυτό με αρώματα κιτρινόσαρκων φρούτων όπως το ροδάκινο, πάνω σε διακριτικό φόντο βανίλιας. Μετά από τριετή παραμονή του κρασιού στη φιάλη, το μπουκέτο εξελίσσεται σε ένα αρωματικό συνδυασμό μεταλλικού χαρακτήρα, ξηρών καρπών και σοκολάτας.

Κτήμα Αβαντίς  Sauvignon Blanc 2017

 

Τιμή: 10,70€

Χαρακτηριστικό για την εξωτικά φρουτώδη μύτη του και την τραγανή του οξύτητα, θεωρείται ένα από τα πιο πληθωρικά και απολαυστικά Ελληνικά λευκά κρασιά.

 

Ροζέ


Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ 2017

Τιμή: 12,00€

Θαυμάσιο ροζέ κρασί με διακριτικά αρώματα κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών. Δροσερό και αρμονικό, πίνεται και ως απεριτίφ.

Gentilini Κοσμετάτος Notes Rose 2016

Τιμή: 10,60 €

Από τις ελάχιστες ροζέ ετικέτες με βάση το Μοσχοφίλερο, το κρασί αυτό διακρίνεται για την αρωματικότητα και τη φρεσκάδα του. Η φετινή οινοποίηση περιέχει και μία "σταγόνα" Αγιωργίτικο.

 

Κτήμα Παλυβού Bee

Τιμή: 8,90€

Και ροζέ και ημίγλυκο και ημιαφρώδες. Το Αγιωργίτικο του Γιώργου Παλυβού δίνει έμφαση στον φρουτώδη χαρακτήρα, στις δροσιστικές φυσαλίδες, στο ελαφρύ σώμα και στη γλύκα του χαρακτήρα του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v