Πίνουμε κρασάκι στην Αθήνα κάτω από τ’ άστρα!

Εκλεκτές ετικέτες σε ποτήρι, νόστιμο τσιμπολόγημα και καλοκαιρινό αεράκι στο πρόσωπο σε ταράτσες και τραπεζάκια έξω… οινικά.
Πίνουμε κρασάκι στην Αθήνα κάτω από τ’ άστρα!

Μπορεί το αλκοόλ να (μας) ανεβάζει τη θερμοκρασία, όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αντικρούσουμε τη παραδοχή πως, ένα ποτήρι κρασί σε εξωτερικό χώρο ισοδυναμεί με άφθονες εικόνες καλοκαιρινής απόλαυσης.

Γι’ αυτό αποφασίζουμε να το απολαύσουμε (και όσα ακόμα ποτηράκια το ακολουθήσουν), σε πέντε αγαπημένες οινικές και άκρως καλοκαιρινές διευθύνσεις στην πόλη.

Monk
Καρόρη 4, πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ: 2103211117

Ο «καλόγερος» της Καρόρη εγκαινίασε πέρυσι το roof garden του, το οποίο ανοίγει και φέτος για να μας υποδεχτεί σε μια ωραιότατη ταράτσα, με τραπέζια, σταντ, μπαμπού καθιστικά και μπαρ από το οποίο παραγγέλνουμε κάποια από τις 150 και πλέον ετικέτες κρασιών. Όλες τους σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ συνοδεύονται με εκλεκτά πιάτα από το μενού ή ωραιότατες ποικιλίες.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109812080

Ένα υπέροχο vino & aperitivo bar από την ομάδα του ιταλικού εστιατορίου Da Bruno μας υποδέχεται στην πράσινη αυλή του για καφεδάκι και θεματικό brunch το πρωί, και απεριτίφ ή κρασί από 85 ετικέτες επιλεγμένων ιταλικών και ελληνικών κρασιών (και) σε ποτήρι. Γκράπες, λιμοντσέλο και ωραιότατα signature cocktails ολοκληρώνουν την εικόνα, ενώ funk και jazz μουσικές ηχούν τόσο όσο για να φτιάξουν την ιδανική ατμόσφαιρα.

Chocolat Royal
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ: 2103469077

Στιλάτο wine bar restaurant που ατενίζει Ακρόπολη από τη μεριά του Θησείου στην όμορφη ταράτσα του. Εδώ απολαμβάνουμε κάποια από τις 100  διαφορετικές ετικέτες κρασιού (εκ των οποίων τουλάχιστον 10 σε ποτήρι) σε ρομαντικό, στιλάτο σκηνικό και συμπληρώνουμε την εμπειρία με κολασμένα γλυκά - όπως το cheesecake, το γκοφρετίνο, το σουφλέ σοκολάτας και το πορτοκαλένιο μιλφέιγ – ή πιάτα από το μενού.

By the Glass
Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560

Απλώνει τραπεζάκια στη Γεωργίου Σουρή, και στην πλατεία Ραλλούς Μάνου, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία, ανάμεσα σε φουντωτές φυλλωσιές, για να μας σερβίρει εκλεκτές ποικιλίες κρασιών (250 ετικέτες), εκ των οποίων τις 50 δοκιμάζουμε και σε ποτήρια με διαφορετικά μεγέθη για να επιδοθούμε και σε wine tasting. Το συνοδευτικό μενού περιλαμβάνει κρύα πιάτα, πληθωρικές ποικιλίες, αλλά και αρκετά «κυρίως». 

Kiki de Grèce 
Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, τηλ: 6938878856

Στον πανέμορφο πεζόδρομο της Ηπίτου, η Κική απλωνει τα τραπεζάκια της έξω και σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία ετικετών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, τις οποίες συνοδεύουμε σε περίπτωση… πείνας με εκλεκτά πιάτα ημέρας, όπως αρωματικά αρνίσια μπιφτεκάκια με πιλάφι και πλιγούρι αλλά και μυρωδάτες μπρουσκέτες – αγαπημένες μας εκείνες με τυρί από ρουμελιώτικο γάλα και προσούτο Ευρυτανίας.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v