Τα πιο ιδιαίτερα wine bars στα Νότια Προάστια

Εκλεκτά κρασιά σε ποτήρι, νόστιμη συνοδεία από εδέσματα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε τέσσερα wine bar στα Νότια.
Τα πιο ιδιαίτερα wine bars στα Νότια Προάστια
Η Αθήνα σίγουρα κατέχει τη μερίδα του λέοντος (και) στο κομμάτι των wine bars, όμως τα Νότια Προάστια δεν απογοητεύουν τους οινο-λάτρεις. Ωραιότατα μπιστρό, κάβες και εστιατόρια σερβίρουν ουκ ολιγες ετικέτες σε ποτήρι, τις οποίες απολαμβάνουμε σε χαλαρή ατμόσφαιρα, συνοδεία νοστιμότατων συνοδευτικών.

Vinarte
Μαραγκού 18, Γλυφάδα τηλ: 2108941511

Προσφέρει σε ποτήρι περί τις 30 ετικέτες από την κάβα του, η οποία εστιάζει στον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα και ενισχύεται κάθε μήνα. Ο χώρος είναι άκρως… καλλιτεχνόφιλος και ατμοσφαιρικός, ενώ επιλεγμένες φιλοξενεί ημέρες μουσικά σχήματα με μελωδίες από όλον τον κόσμο. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως φρέσκες παπαρδέλες al ragu με μοσχαράκι σε κρασί Valpolicella superior, γαρίδες black tiger με λαχανικά στη σχάρα και ωραιότατα γλυκά (panacotta, semifredo, calzone κ.α.). Οι τιμές ανά ποτήρι ξεκινούν από 5€. Κάθε Τρίτη, φέρνετε το δικό σας κρασί και ο οινοχόος του wine bar σας το… αναλύει. Δείτε εδώ τι «παίζει» κάθε μέρα της εβδομάδας στον χώρο του. 

Classic Nouveau
Ελευθερίου Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0931 6535

Το συμπαθέστατο wine bar / jazz café της Νέας Σμύρνης διαθέτει φιλικά μοντέρνο περιβάλλον που ευνοεί τη χαλαρή κουβεντούλα και εμπλουτίζει συνεχώς την wine list του με ετικέτες για κάθε βαλάντιο. Μέχρι στιγμής «παίζουν» περί τις 60 ετικέτες ελλήνων μικρών παραγωγών, εκ των οποίων οι δέκα σερβίρονται και σε ποτήρι, καθώς επίσης και αρκετά wine cocktails. Το βρίσκουμε ανοικτό από νωρίς το πρωί για αρωματικό καφεδάκι, ενώ συνοδεύουμε το κρασί μας με τάρτες, σάντουιτς, μπρουσκέτες με μήλο και πέστροφα, αλλά και κλασσικές ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές ανά ποτήρι ξεκινούν από 4€.

Faidon Delicatessen
Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ: 215 51 09 975

Κάβα, wine bar και ντελικατέσεν, το Faidon Delicatessen μας συστήνει υποδειγματικά στην ευρωπαϊκή κουλτούρα του κρασιού, μέσα από την πληθώρα ετικετών της κάβας (περισσότερες από 600), εκ των οποίων 10 λευκά, 10 κόκκινα και 5 ροζέ, διαφορετικά κάθε φορά, σερβίρονται και σε ποτήρι. Στον μικρό του χώρο, πιάνουμε θέση στα δρύινα βαρέλια ή στην ξύλινη μπάρα και απολαμβάνουμε το κρασί μας συνοδεία πλατό τυριών και αλλαντικών που κόβονται εκείνη την ώρα από το ντελικατέσεν της κάβας και χαλαρωτικών jazz/swing μουσικών. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€.

Cava Vegera Bistro
Λ. Α. Παπανδρέου 130, Γλυφάδα, τηλ:  210 9646635 και Ποσειδώνος 11  και Βασ. Παύλου 61, Βούλα, τηλ: 2110125700

Ακόμα ένα «πάντρεμα» κάβας με wine bar λαμβάνει χώρα σε Γλυφάδα και Βούλα. «Παιδί» του η Cava Vegera, στην οποία απολαμβάνουμε περί τις 25 ετικέτες κρασιού – ροζέ, λευκά και κόκκινα – σε ποτήρι και συνοδεύουμε είτε με κρύα πιάτα (Γλυφάδα) τυριών και αλλαντικών είτε με λαχταριστές πίτσες, μπρουσκέτες, σαλάτες, νιόκι, ζυμαρικά, μαγειρευτά κ.α. (Βούλα). Οι τιμές για το ποτήρι κρασί ξεκινούν από 3,5 -4€. Συχνά πυκνά διοργανώνονται οινογευσιγνωσίες – μείνετε ενημερωμένοι από τις σελίδες τους εδώ και εδώ – ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η συλλογή από ντελικατέσεν προϊόντα. 

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v